Μάσιμο Καρέρα: Το πρώτο στίγμα

Εικόνες από το Ξάνθη-ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η απόφαση του Μάσιμο Καρέρα να παρατάξει την ΑΕΚ με 3-5-2 ήταν δεδομένα έκπληξη για πολύ κόσμο. Ωστόσο ο Ιταλός είχε ξεκάθαρη λογική για το τι ήθελε από κάθε παίκτη και πως θα έφτανε στο στόχο που δεν ήταν άλλος από τη νίκη.

Η κάμερα τον έπιασε πολλές φορές τόσο κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου όσο και κατά του δευτέρου να έχει ενεργή συμμετοχή στο παιχνίδι. Είναι χαρακτηριστικό πως σε μία φάση όπου έχει κερδίσει η Ξάνθη πλάγιο κοντά στον πάγκο της ΑΕΚ, βάζει έντονα τις φωνές σε τρεις παίκτες της ΑΕΚ για το που πρέπει να σταθούν. Άλλωστε στη διάταξη του 3-5-2 μπορεί να χαρακτηριστεί διδάκτωρ, αφού την έχει εφαρμόσει σε τοπ επίπεδο.

Χαρακτηριστική είναι επίσης και η αντίδρασή του αμέσως μετά την αποβολή του Φασίδη. Εντολή στον Βέρντε να μπει στο γήπεδο στη θέση ενός αμυντικού και αλλαγή διάταξης από 3-5-2- σε 4-2-3-1. Η ΑΕΚ με αυτόν τον τρόπο εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα «χτύπησε» δύο φορές από δεξιά χάρη στον Ιταλό και τον Μπακάκη πριν έρθει το γκολ από τα αριστερά.

Και σε αυτό όμως έχει συμμετοχή ο Καρέρα. Διότι ήταν αυτός που έβαλε τις φωνές στον Λιβάια να πάει αριστερά όταν άλλαξε η διάταξη. Και από τα πόδια του Κροάτη ξεκινάει η φάση του γκολ.

Είναι επίσης ενδεικτική η αντίδρασή του τόσο όταν έβγαλε τον Λιβάια και αμέσως μετά τον Ολιβέιρα, όσο και με τη λήξη. Το φιλί με το οποίο έδωσε συγχαρητήρια στους δύο παίκτες του ήταν «ζεστό», «πατρικό». Ήταν ένα ευχαριστώ γιατί έδωσες ότι μπορούσες. Ο Ιταλός έχει τον δικό του τρόπο. Θα φανεί σύντομα πόσο αποτελεσματικός είναι. Την πρώτη παρτίδα την κέρδισε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X