Ταλαιπωρημένη, μα αποφασισμένη για κορυφή η ΑΕΚ απόψε με Ορτέζ (21:30, LIVE σχολιασμός enwsi.gr)

Ταλαιπωρημένη, μα αποφασισμένη για κορυφή η ΑΕΚ απόψε με Ορτέζ (21:30, LIVE σχολιασμός enwsi.gr)
Photo Credits: INTIME

ΑΕΚ κόντρα σε όλους και όλα!

Η «Βασίλισσα» αντιμετωπίζει σήμερα (19.30, ΕΡΤ Sports, LIVE σχολιασμός enwsi.gr) την Ορτέζ στη Γαλλία για την 8η αγωνιστική του Basketball Champions League και θέλει με νίκη να παραμείνει στη κορυφή του ομίλου της ενόψει του μεγάλου ματς με τον Χάποελ Ιερουσαλήμ. Φυσικά για να γίνει αυτό θα πρέπει να ξεπεράσει μεγάλες δυσκολίες, όπως η κούραση, ο εκνευρισμός και η μεγάλη ταλαιπωρία

Η Οδύσσεια της ΑΕΚ

Έπειτα από σχεδόν 20 ώρες στο… πόδι, η αποστολή της Ένωσης έφτασε τα χθες ξημερώματα στο Πο της Γαλλίας. Οι «κιτρινόμαυροι» αναχώρησαν το μεσημέρι της Κυριακής αεροπορικώς για το Παρίσι με το πρόγραμμα να αναφέρει πως στην πρωτεύουσα της Γαλλίας θα αλλάξουν αεροπλάνο ώστε να μεταβούν στο Πο.

Ωστόσο λόγω του απεργιακού κλοιού στην χώρα η ανταπόκριση για το Πο ακυρώθηκε. Οι παίκτες του Δικεφάλου έμειναν για ώρες στο αεροδρόμιο, ενώ χάθηκαν και αρκετές από τις αποσκευές της ομάδας, που αναγκάστηκε τελικά να πάει στο Μπορντό και από εκεί να μεταβεί με πούλμαν στο Πο, σε μια έξτρα απόσταση διάρκειας δυόμισι ωρών.

Τελικά η αποστολή της ΑΕΚ έφτασε τις πρώτες πρωινές ώρες στον τελικό προορισμό της, ωστόσο χωρίς σχεδόν τις μισές αποσκευές. Αφού κάποιες – και όχι όλες – από τις χαμένες αποσκευές βρήκαν το δρόμο για το Πο (παπούτσια και ρουχισμός που ήταν απαραίτητα) το απόγευμα της Δευτέρας (09/12), ο Ηλίας Παπαθεοδώρου προπόνησε την ομάδα του το βράδυ στο «Palais des Sports de Pau», χωρίς να έχει άλλα απρόοπτα.

Οι παίκτες του Δικεφάλου πρέπει να ξεπεράσουν την ψυχολογική, αλλά και σωματική κούραση καθώς εκτός από το μεγάλο ταξίδι είχε και αυξημένες υποχρεώσεις το προηγούμενο διάστημα.

Η Ορτέζ

Η Ορτέζ βρίσκεται στην τελευταία θέση του ομίλου της στο BCL με ρεκόρ 2-5 και στην 15η του γαλλικού πρωταθλήματος με ρεκόρ 4-9. Παρά το γεγονός ότι η παρουσία της δεν είναι ιδιαίτερα ελκυστική, η Ορτέζ έχει νικήσει την πρωτοπόρο του ομίλου, Χάποελ Ιερουσαλήμ με 81-75 εντός έδρας. Προέρχεται από βαριά εντός έδρας ήττα από τη Μονακό (Σάββατο 7.12) με 101-75. Το συνολικό ρεκόρ της στην Γαλλία, από τον Νοέμβριο μέχρι σήμερα είναι 2-6.

Πετυχαίνει κατα μέσο όρο 82.6 πόντους στην LNB (9η καλύτερη επίθεση), ενώ στο BCL έχει μέσο όρο 78.9 πόντους (15η θέση). Είναι η δεύτερη χειρότερη άμυνα στη γαλλική Λίγκα με 86.1 πόντους παθητικό (μόνο που Λεβαλουά δέχεται περισσότερους πόντους με 89.3), ενώ στο BCL έχει την 5η χειρότερη άμυνα με παθητικό 87.1 πόντους. Τα ποσοστά της δεν είναι άσχημα εντός παιδιάς, καθώς έχει την 9η καλύτερη επίδοση, ενώ στα δίποντα είναι στην 6η θέση με 55.3%.

Στα τρίποντα ωστόσο είναι αρκετά χαμηλά με 33.7%.  Ενα βασικό ζήτημα που αντιμετωπίζει είναι τα ριμπάουντ, καθώς ειναι η τρίτη χειρότερη ομάδα του BCL με 32.7μ.ο. Επίσης είναι πολυ χαμηλά σε όλες τις επιμέρους στατιστικές κατηγορίες, όπως τα κλεψίματα, οι ασίστ, τα λάθη και στην αξιολόγηση των παικτών.

Στο πρώτο παιχνίδι του ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ είχε επικρατήσει με 102-82 (15/31τρ.), έχοντας για κορυφαίους τους Κιθ Λάνγκφορντ (27π.), Γιόνας Ματσιούλις (17π.), Χάουαρντ Σαντ-Ρος (15π., 6ασ.) και Λίνο Χρυσικόπουλο (15π.).

Το enwsi.gr θα σας μεταφέρει live την εξέλιξη της αναμέτρησης όσο και το ρεπορτάζ πριν και μετά τον αγώνα

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X