Κακιούζης: «Δεμένος για πάντα με την ΑΕΚ»

Κακιούζης: «Δεμένος για πάντα με την ΑΕΚ»
Photo Credits: INTIME

Ο Μιχάλης Κακιούζης παραβρέθηκε χθες στο αμφιθέατρο του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, στο πλαίσιο του Masterclass σεμιναρίου με θέμα: «προετοιμασία αγώνα». Ο Κυπελλούχος Ευρώπης, πρωταθλητής και δις κυπελλούχος Ελλάδος με τη «Βασίλισσα», αλλά και εμβληματικός αρχηγός του έπους του Βελιγραδίου του 2005 με την Εθνική Ελλάδος, απάντησε υπομονετικά επί δύο ώρες στις ερωτήσεις των σπουδαστών Δημοσιογραφίας, Αθλητικής Δημοσιογραφίας και Προπονητικής του κορυφαίου ΙΕΚ στην Ελλάδα.

Ο 42χρονος προπονητής και αναλυτής μπάσκετ, δεν έκρυψε την αγάπη του για την ΑΕΚ, την ομάδα της καρδιάς του, λέγοντας χαρακτηριστικά και μάλιστα χωρίς καν να ερωτηθεί: «Είμαι δεμένος μια ζωή με την ΑΕΚ και δεν έχω κανένα λόγο να το κρύβω».
Όταν ρωτήθηκε για το πιο δύσκολο κομμάτι στη ζωή ενός προπονητή, απάντησε: «Πρέπει να διαβάζεις κάθε μέρα, να μαθαίνεις συνέχεια, αλλά πιστεύω ότι η ψυχολογία είναι πολύ σημαντική και είναι και ένα κομμάτι που θα ήθελα και εγώ ο ίδιος να σπουδάσω. Τα τεχνικά θέματα για μένα, είναι κυρίως θέμα επανάληψης».

Ερωτηθείς για τις διαφορές μεταξύ προετοιμασίας και προσαρμογής κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, σχολίασε: «Ένας προπονητής οφείλει να είναι καλός και στα δύο. Το μπάσκετ εξελίσεται τόσο γρήγορα και αν το αφήσεις λίγο, το έχεις χάσει για πάντα. Ο προπονητής πρέπει να εξελίσεται και να διαβάζει κάθε μέρα με απώτερο σκοπό την αυτοβελτίωση».

Στη συνέχεια, κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα που αφορά στη διαχείριση των αποδυτηρίων. Εκεί απάντησε δίχως να το σκεφτεί δευτερόλεπτο: «Μέσα σε μια σεζόν θα υπάρχουν σκαμπανεβάσματα σίγουρα. Δεν μπορείς να το αποφύγεις αυτό σε όποια ομάδα και να βρίσκεσαι. Αν χάσεις τα αποδυτήρια, φταίς αποκλειστικά εσύ ο ίδιος και οι επιλογές που έχεις κάνει. Πρέπει να φτιάχνεις την ψυχολογία των παικτών, ειδικά αν θες να λέγεσαι επαγγελματίας. Γι’ αυτό πριν πάρουμε κάποιον παίκτη, ρωτάμε πάντα ανθρώπους που τον έχουν ζήσει».

Η συζήτηση κάποια στιγμή έφτασε στο κομμάτι της Εθνικής Ομάδας. Εκεί ο πρώην διεθνής φόργουορντ τόνισε χαρακτηριστικά: «Είναι τιμή να αγωνίζεσαι με το εθνόσημο στο στήθος. Πλέον τα νέα παιδιά, δεν είμαι σίγουρος ότι έχουν όλα το ίδιο σκεπτικό. Επίσης, να σας πω ότι επειδή έχω ζήσει τον Γιάννη (Αντετοκούνμπο), όταν δεν έπαιξε στο Ευρωμπάσκετ του 2017, όντως είχε πρόβλημα τραυματισμού. Δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι αν δεν μπορεί να παίξει ο Γιάννης, δεν αγαπάει την ομάδα». Τέλος, ήταν κάθετος για το ότι τα αποδυτήρια πρέπει να είναι άβατο των παικτών. «Ότι συμβαίνει και λέγεται μέσα στα αποδυτήρια, πρέπει να μένει στα αποδυτήρια. Αν συμβεί αυτό, η ομάδα δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα». Ο Μιχάλης Κακιούζης είναι σήμερα προπονητής στην Ένωση Νέων Παραλιμνίου στην Κύπρο.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X