Ξέσπασε κακοκαιρία στην Αττική

βροχές

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το κύμα κακοκαιρίας έφτασε στην Αττική και στην Αθήνα, βροχές και καταιγίδες πλέον και στην πρωτεύουσα. Το κύμα κακοκαιρίας έχει ξεκινήσει από τη δυτική Ελλάδα.

Βροχές και καταιγίδες εκδηλώνονται αυτήν την ώρα στην Αθήνα.

Η ΕΜΥ, με Έκτακτο Δελτίο, είχε προβλέψει για επιδείνωση του καιρού από την Πέμπτη το Μεσημέρι.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, μετά το μεσημέρι και από τα νότια ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες που τοπικά θα είναι ισχυρές.

Από τις βραδινές ώρες τα ισχυρά φαινόμενα θα επεκταθούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα τα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως και τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής.

Σε ισχύ το Έκτακτο Δελτίο Καιρού

Σε συνέχεια του προηγούμενου Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού (α.α 26/2019), οι κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες που συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, θα συνεχιστούν και θα επηρεάσουν:

1. Σήμερα Πέμπτη (21/11/2019),

α. Τα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας (περιοχή Χαλκιδικής), την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο Αιγαίο και
μέχρι το βράδυ τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

β. Από τις απογευματινές ώρες την Πελοπόννησο, τη δυτική Κρήτη και μέχρι το βράδυ τις δυτικές Κυκλάδες, την ανατολική Στερεά
(συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και τα νότια τμήματα της Εύβοιας.

Τη νύχτα τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν.

2. Αύριο Παρασκευή (22/11/2019)
Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες την ανατολική Κρήτη και τις ανατολικές Κυκλάδες, μέχρι το μεσημέρι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και μέχρι αργά το απόγευμα τα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας (περιοχή Χαλκιδικής), την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου Αιγαίου και πιθανώς πρόσκαιρα τις Σποράδες.

Παρακολουθήστε στον χάρτη πιο κάτω πώς κινούνται αυτή την ώρα τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Πελοπόννησος, δυτικά και ανατολική Μακεδονία πλήττονται σφοδρά από την κακοκαιρία.

Ξέσπασε κακοκαιρία στην Αττική

Βροχές το μεσημέρι και στην Αθήνα

Βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά περιόδους έντονες θα εκδηλωθούν μετά το μεσημέρι της Πέμπτης στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας.

Διαβάστε τι προβλέπει ο Γιάννης Καλλιάνος στον ΘΕΜΑ 104,6 fm

Στους χάρτες που ακολουθούν αποτυπώνεται η γεωγραφική κατανομή των αθροιστικών βροχοπτώσεων έως και τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής, όπως προβλέπονται από το περιοχικό προγνωστικό μοντέλο BOLAM, και η ένταση της ηλεκτρικής δραστηριότητας τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης σύμφωνα με το προγνωστικό σύστημα TALOS-ΕΡΜΗΣ.

Ξέσπασε κακοκαιρία στην Αττική Ξέσπασε κακοκαιρία στην Αττική

Πηγή: protothema.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X