Οι δανεικοί και... αγύριστοι της ΑΕΚ

Οι δανεικοί και... αγύριστοι της ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Μπορεί οι περιπτώσεις που ελληνικές ομάδας δίνουν δανεικούς ξένους παίκτες να μην είναι πολλές, αλλά η ΑΕΚ το έχει κάνει τρεις φορές πρόσφατα.

Τον Αύγουστο του 2015, η ΑΕΚ είχε ανακοινώσει την απόκτηση του Φιλ Σκραμπ, ενός rookie περιφερειακού με καταγωγή από τον Καναδά. Ο 23χρονος τότε παίκτης ήταν απόφοιτος του Carleton, με την ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα να του προσφέρει το πρώτο του επαγγελματικό deal, το οποίο μάλιστα ήταν διετές. Ο Σκραμπ έπαιξε σε 11 παιχνίδια σε Ελλάδα και EuroCup, έχοντας μέτρια εικόνα στον μικρό χρόνο που συνήθως αγωνιζόταν. Ήταν άπειρος και αρκετά άγουρος για να προσφέρει άμεσες λύσεις. Τον Δεκέμβριο του 2015 η ΑΕΚ τον έστειλε δανεικό στην Φρανκφούρτη. Η γερμανική ομάδα έμεινε ικανοποιημένη από την απόδοση του και στο τέλος της χρονιάς αποφάσισε να τον κρατήσει. Εν τέλει, δεν επέστρεψε ποτέ στην Ελλάδα, παρέμεινε στην Γερμανία ως το 2018 και πλέον διαγράφει μια αξιόλογη καριέρα στα ευρωπαϊκά παρκέ.

Ο Νίκολα Ιβάνοβιτς, αντίστοιχα, υπέγραψε τον Ιούνιο του 2016 συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών με την Ένωση, ως ένας ταλαντούχος γκαρντ που προερχόταν από τη σερβική Μέγκα. Ο Μαυροβούνιος έμεινε στην Αθήνα ως τον Ιανουάριο του 2017 (22 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Champions League) κι έκτοτε παραχωρήθηκε στην Ορλαντίνα μέχρι την λήξη της αγωνιστικής περιόδου, προκειμένου να βρει στην Serie A τα λεπτά δράσης που δεν θα είχε πλέον στην ΑΕΚ, η οποία είχε αποκτήσει τον έμπειρο Ντόνι Μακ Γκραθ. Στην ιταλική ομάδα ήταν βασικός με 19 συμμετοχές και σχεδόν 31′ κατά μέσο όρο. Ωστόσο, μετά την λήξη του δανεισμού του, οι κιτρινόμαυροι έλυσαν τη συνεργασία τους μαζί του κι εκείνος επέστρεψε ως ελεύθερος στην “αγαπημένη” του Μπουντούτσνοστ, την ομάδα που τον ανέδειξε (2011-2015) κι αγωνίζεται εκεί μέχρι και σήμερα.

Μια ξεχωριστή περίπτωση είναι εκείνη του Έντιν Άτιτς, ο οποίος πήγε δύο φορές δανεικός (τον Ιανουάριο του 2016 στην Σπαρς Σαράγεβο και ολόκληρη τη σεζόν 2016-17 στα Τρίκαλα), όμως επέστρεψε και έπαιξε στην ΑΕΚ. Μετά τα “αγροτικά” του, ο Βόσνιος φόργουορντ αποτέλεσε μέλος του ρόστερ της ομάδας κατά τη “χρυσή” σεζόν 2017-18, όντας κυρίως 12ος παίκτης στο ροτέισον, καταγράφοντας πάντως 7 εμφανίσεις στο BCL κι ακόμη 13 στην Basket League. Ο νυν 22χρονος swingman δεν μακροημέρευσε παραπάνω στους κιτρινόμαυρους πάντως, καθώς παρότι έμεναν ακόμη τρία χρόνια στο συμβόλαιο του (είχε υπογράψει 6ετες!), μετακόμισε πέρσι στο Βελιγράδι για λογαριασμό της Μέγκα.

Πηγή: basketballguru.gr

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X