Με Τσάλμερς-Γιάνκοβιτς κόντρα στη Μπούργκος για την πρωτιά η ΑΕΚ! (19.00, LIVE enwsi.gr)

Με Τσάλμερς-Γιάνκοβιτς κόντρα στη Μπούργκος για την πρωτιά η ΑΕΚ! (19.00, LIVE enwsi.gr)
Photo Credits: INTIME

H «Βασίλισσα» και οι… πολεμιστές της διψούν για ακόμα μια νίκη!

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει σήμερα (19.00, ΕΡΤSports, LIVE enwsi.gr) την Μπούργκος στο κλειστό του ΟΑΚΑ για την 5η αγωνιστική του Basketball Champions League. Μοναδικός της στόχος είναι φυσικά η νίκη ώστε να επεκτείνει το σερί των νικών της, όπως και να δείξει για ακόμα ένα ματς θετικό πρόσωπο σε άμυνα και επίθεση. Η Χαποέλ Ιερουσαλήμ ηττήθηκε χθες από την Ορτέζ και σε περίπτωση που ο Δικέφαλος νικήσει σήμερα, θα περάσει στην πρώτη θέση του ομίλου.

Παράλληλα, η Ένωση έχει αφήσει πίσω της την πρόκριση επί του Ρεθύμνου στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας και είναι πλήρως συγκεντρωμένη στον αποψινό αγώνα. Η αγωνιστική ανάκαμψη των κιτρινόμαυρων το τελευταίο διάστημα έχει αποτυπωθεί και στα Power Rankings του BCL. Μέσα σε δυο εβδομάδες η ΑΕΚ έχει ανέβει 17 θέσεις, ούσα πλέον στην 5η θέση ως μια από τις πιο δυνατές ομάδες της διοργάνωσης. Με μια νίκη της σήμερα μπορεί να ανέβει ακόμα υψηλότερα.

Ντεμπούτο Τσάλμερς, ερώτημα ο Γιάνκοβιτς

Κάτι σπάνιο θα γίνει σήμερα στο ΟΑΚΑ καθώς ο Ηλίας Παπαθεοδώρου θα έχει για μόλις δεύτερη φορά φέτος όλους τους παίκτες του ρόστερ στη διάθεση του μιας και κανείς δεν ταλαιπωρείται από τραυματισμό. O Μάριο Τσάλμερς που υπέγραψε την προηγούμενη εβδομάδα στην ΑΕΚ και έχει επιλέξει το νούμερο «1» αναμένεται να πάρει τα πρώτου λεπτά με τον Δικέφαλο στο στήθος και να βοηθήσει στην θέση του πόιντ γκαρντ. Παράλληλα, ερώτημα αποτελεί η συμμετοχή του Βλάντο Γιάνκοβιτς που έχει κάνει μόλις δύο προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα.

Ο διεθνής φόργουορντ είναι έτοιμος πάντως να πέσει στη… μάχη κόντρα στη Μπούργκος ωστόσο δεν είναι βέβαιη η συμμετοχή του λόγω των ελάχιστων προπονήσεων με τους συμπαίκτες του. Επίσης, το θετικό για τον Ηλία Παπαθεοδώρου είναι πως έχει ξανά στην φαρέτρα του και τον Κέντρικ Ρέι που επέστρεψε από τον τραυματισμό του στον αστράγαλο και είναι έτοιμος να… ματώσει ξανά τα αντίπαλα καλάθια.

Η Μπούργκος

Ο κόουτς της ΑΕΚ δήλωσε χθες πως η Μπούργκος είναι η πιο δυνατή ομάδα που έχει να αντιμετωπίσει η ομάδα του μέχρι τώρα εξαιτίας του γεμάτου ρόστερ, του ικανού της προπονητή αλλά και της φόρμας της. Η ομάδα από την Βόρεια Ισπανία έχει την 4η καλύτερη επίθεση (89.8) στην ευρωπαϊκή διοργάνωση και την 4η καλύτερη δημιουργία (23.0), ενώ είναι στην ίδια θέση στον πίνακα της αποτελεσματικότητας. Διαθέτει στο ρόστερ της έναν δεινό σκόρερ, γνωστό στο ελληνικό κοινό από την θητεία του στον ΠΑΟΚ και την Κύμη: τον Θαντ ΜακΦάντεν. Ο Αμερικανός γκαρντ είναι πρώτος σκόρερ της ομάδας με 12.8 πόντους, ενώ έχει και 3.5 ασίστ.

Η Μπούργκος αποτελεί την… Σταχτοπούτα της Ισπανίας, καθώς το 2017 πήρε την άνοδο για την πρώτη κατηγορία και στον τρίτο χρόνο παρουσίας της στην Liga Endesa, οι απαιτήσεις είναι ακόμα πιο μεγάλες από τους ανθρώπους της. Χαρακτηριστικό είναι πως στην παρθενική εμφάνιση στην Ευρώπη – και το Basketball Champions League – γίνεται λόγος ακόμα και για κατάκτηση τροπαίου (αν όχι, τότε διεκδίκησής του).

Η ομάδα του Χοάν Πεναρόγια άρχισε τη σεζόν με πέντε νίκες σε όλες τις διοργανώσεις και πλέον μετρά έξι ήττες στα τελευταία επτά παιχνίδια. Αυτό, όμως, δεν εμποδίζει τον κόσμο της να κατακλύζει το 9.352 θέσεων «Coliseum Burgos» (γνωστό και ως «Plaza de Toros de Burgos») για να την στηρίζει με την φωνή του.

Αποτελέσματα και Βαθμολογία

Τα αποτελέσματα:

  • Ράστα Βέχτα – Μπαντίρμα 73-81
  • Ορτέζ – Χάποελ Ιερουσαλήμ 81-75
  • ΑΕΚ – Μπούργος (13/11, 19:00)
  • Ανβίλ – Άντβερπ (13/11, 19:30)

Βαθμολογία:

  1. Χαποέλ Ιερουσαλήμ (5 αγώνες) 9
  2. Ράστα Βέχτα (5 αγώνες) 8
  3. ΑΕΚ 7
  4. Μπαντιρμά (5 αγώνες) 7
  5. Ορτέζ (5 αγώνες) 7
  6. Μπούργκος 6
  7. Αντβέρπ 5
  8. Ανβιλ 5

Το enwsi.gr θα σας μεταφερει live την εξέλιξη της αναμέτρησης και το ρεπορτάζ πριν και μετά τον αγώνα 

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X