Πιτίνο: «Δεν είναι σίγουρη η συμμετοχή του Αντετοκούνμπο στο Προολυμπιακό»

Πιτίνο: «Δεν είναι σίγουρη η συμμετοχή του Αντετοκούνμπο στο Προολυμπιακό»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στη συνέντευξη της παρουσίασής του, ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός Ρικ Πιτίνο άφησε να εννοηθεί ότι είναι κάτι παραπάνω από πιθανό να διεκδικήσει η ομάδα την πρόκρισης χωρίς τον Έλληνα σούπερ σταρ.

«Θα μιλήσω με τον Γιάννη και τον Θανάση όταν θα παίξουν με τους Χιτ τον Μάιο. Ο Γιάννης έχει αρχίσει καταπληκτικά την σεζόν και είναι αφοσιωμένος στο να πάρει το πρωτάθλημα. Είναι πιθανό αν προχωρήσουν οι Μπακς στα πλέι-οφ να μην είναι μαζί μας στο Προολυμπιακό», ανέφερε αρχικά. Και συνέχισε: «Τον Θανάση τον ξέρω πολύ καλά. Αν περάσουμε, πιστεύω πως ο Γιάννης θα είναι εκεί. Θα αφήσουμε μια θέση για εκείνον ακόμη κι αν χρειαστεί να πάρει την θέση μου.

Είναι πάντα καλύτερο να αξιολογείς την κατάσταση μιλώντας απευθείας με τους παίκτες. Ξέρω καλά τους παίκτες του Παναθηναϊκού, αλλά και του Ολυμπιακού, σκοπεύω να δω και να μιλήσω με τους παίκτες της Φενέρμπαχτσε (Σλούκας) και Μακάμπι (Ντόρσεϊ)».

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την ικανότητα να δίνει κίνητρο ο ίδιος πως θα προσπαθήσει να αναστηλώσει την ψυχολογία της ομάδας, που είναι χρόνια μακριά από επιτυχίες, σχολίασε: Ας δούμε την πραγματικότητα. Μερικές φορές στο επαγγελματικό μπάσκετ έχεις 4-6 εβδομάδες να προετοιμάσεις την ομάδα σου. Τώρα είναι λίγο διαφορετικά. Τώρα έχεις 2 εβδομάδες για να ετοιμάσεις επίθεση και άμυνα, αλλά εδώ είναι τα πιο σημαντικά στοιχεία: προετοιμασία και σκάουτινγκ. Το κίνητρο σε ένα τέτοιο τουρνουά είναι το “κλειδί” μαζί με την θέληση και το πάθος των παικτών για να κάνουν την διαφορά. Πιστεύω ότι με αυτούς τους παίκτες, μέσα στον αγωνιστικό χώρο θα τα… σπάσουν όλα! Η λέξη “κίνητρο” προέρχεται από το motive και το action. Τι θέλουν να κάνουν για να το πάρουν. Το πιο σημαντικό είναι και οι 12 να είναι μια γροθιά και να νικήσουν για την πατρίδα τους.

Για το αν έχει άλλη προσφορά οπουδήποτε και ότι ο ίδιος το κάνει να ακούγεται σαν full time δουλειά, δήλωσε: Δεν έχει να κάνει με τα λεφτά, δεν υπάρχει δουλειά που να μην μου επιτρέπει να μην είμαι σε αυτή την ομάδα. Όταν δίνω το λόγο μου είναι τιμή και όχι δουλειά. Το παίρνω πολύ σοβαρά και θα χαίρομαι για όσο θα ζω, αυτό που θα κρατήσω στα υπόλοιπα χρόνια που έχω μπροστά μου.

Για την πρώτη φορά που του έκανε εντύπωση η Εθνική Ομάδα και αν είναι ένα έξτρα κίνητρο πως η Ελλάδα παρελαύνει πρώτη στους Ο.Α. υποστήριξε: Αν και παρακολουθώ τους Ο.Α. για την χώρα μου, δεν σκέφτηκα ποτέ ότι θα προπονήσω την Ελλάδα. Όταν επέστρεψα σπίτι μου πέρυσι, ο κόσμος με ρώταγε τι σκέφτομαι για την Αθήνα, την Μύκονο, την Κρήτη και την Σαντορίνη. Έλεγα πως είναι πανέμορφα, αλλά ξεχωριστά το έκαναν οι άνθρωποι. Ο κόσμος σε χαιρετάει στο δρόμο, σου λέει καλημέρα, σε κερνάνε καφέ, σε αγκαλιάζουν. Ήταν ο κόσμος που με έκανε να αποφασίσω να αναλάβω αυτή την ομάδα.

Για το τι έλειπε από την Εθνική στο Παγκόσμιο: Δεν τα έβλεπα live, αλλά ο Άγγελος μου έστελνε μηνύματα με το σκορ. Από την κατανόησή μου στη δομή της ομάδας, ακόμα κι αν είναι ΝΒΑ, Ευρώπη ή οπούδήποτε, το σουτ είναι πλεονέκτημα. Φτιάχνοντας μια ομάδα, σκεφτόμαστε την πάσα, το σουτ, αλλά η καρδιά είναι στην άμυνα και πρέπει να κυνηγάς κάθε κατοχή, να μην αφήνεις ελεύθερα σουτ, να υπερασπίζεσαι την γραμμή τριπόντου σαν να είναι η… ζωή σου. Θα τους βάλω την άμυνα και θα τους αφήσω την ελευθερία στο σουτ.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: Όταν πρωτοείχα τον Ντόνοβαν Μίτσελ δεν σούταρε καλά, αλλά δούλεψε κι εξελίχθηκε πολύ. Μέσα σε 15 μέρες είναι δύσκολο να φτιαχτούν τα προβλήματα στου σουτ. Υπάρχουν τρία χαρακτηριστικά για ένα καλό σουτ: η ισορροπία, η καμπύλη της μπάλας και να ξέρουν τα καλά σημεία για να σουτάρουν. Η νοοτροπία και η ανάλυση και να πάνε στο σωστό σημείο για να πάρουν το ριμπάουντ ή την έξτρα μπάλα είναι αυτά που θα προσπαθήσω να τους μάθω. Το κλέψιμο είναι πολύ σημαντικό επίσης. Μέσα σε 15 μέρες, επειδή οι Έλληνες παίκτες είναι πολύ έξυπνοι, πιστεύω θα καταφέρω να τους περάσω τη νοοτροπία μου.

Για το τι πιστεύει για την άποψη ότι ο Αντετοκούνμπο δεν αξιοποιήθηκε φέτος και τι θα κάνει αυτός: Είναι πολύ εύκολο να χρησιμοποιήσεις το Γιάννη. Η διαφορά είναι οι κανόνες στο ευρωπαϊκό μπάσκετ της FIBA. Νομίζω πως ο κόουτς της Βραζιλίας είπε ότι κλώτσησε τον κ$%λο του, το είχα τουϊτάρει κιόλας τότε. Όταν χάνουμε, πάντα δίνω το χέρι στον αντίπαλο. Δεν θα έλεγα ποτέ κάτι τέτοιο. Ο τρόπος για να τον χρησιμοποιήσεις πρέπει να είναι ίδιος με τους Μπακς. Άσε τον να δημιουργήσει για τους άλλους, να κάνει το κομμάτι του. Πιστεύω πως ο Σκουρτόπουλος τον αξιοποίησε σωστά. Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Απλά χάσανε στο buzzer και μετά πρέπει να αποχωρείς με αξιοπρέπεια.

Για το ότι πέρυσι είπε στους παίκτες του ΠΑΟ ότι “διώξατε τον προηγούμενο, δεν θα κάνετε το ίδιο και με μένα” και τι θα πει στους διεθνείς: Θα είναι σίγουρα διαφορετικό με ό,τι είπα τότε. Αντικατέστησα έναν υπέροχο Ισπανό κόουτς. Τους είχα δείξει ένα βίντεο και τους είπα ότι Γιαννακόπουλος δεν τον απέλυσε. Θα τους πω πόσο σημαντικό είναι να πάμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θέλω να τους δείξω τι και πως θα κάνουμε για να προκριθούμε, με ή χωρίς τον Γιάννη. Αν δεν το κάνουμε, θα πρέπει να ξέρουμε ότι κάναμε το καλύτερο.

Για το αν θα είναι ο Σκουρτόπουλος βοηθός του: Όπως είπα, θα μιλήσω με όποιον ενδιαφέρεται. Δεν το έχω σκεφτεί ακόμα. Θα μιλήσω με όποιον θέλει να είναι εδώ. Είναι πολύ ανοιχτά ακόμα τα πράγματα. Ο βοηθός θα πρέπει να είναι σε καλή φυσική κατάσταση, το ποσοστό λίπους να είναι κάτω από 15% και να μπορούν να γυμναστούν 2-3 ώρες την ημέρα μαζί μου. Και κάπως έτσι δεν έχουμε καθόλου Έλληνες βοηθούς. Αυτό είναι το Νεοϋορκέζικο χιούμορ μου φυσικά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X