Νίκη-πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου θέλει η ΑΕΚ με το Ρέθυμνο (18:00, LIVE enwsi.gr)

Νίκη-πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου θέλει η ΑΕΚ με το Ρέθυμνο (18:00, LIVE enwsi.gr)
Photo Credits: INTIME

Ώρα… Κυπέλλου για την ΑΕΚ!

Η «Βασίλισσα» υποδέχεται το Ρέθυμνο απόψε (18:00-ΕΡΤ Sports-LIVE enwsi.gr) στο ΟΑΚΑ για την προημιτελική φάση του θεσμού. Να θυμίσουμε πως το αποψινό ματς είναι νοκ-άουτ, πράγμα που σημαίνει πως ο νικητής της αναμέτρησης παίρνει και την πρόκριση στα ημιτελικά.

Οι αναμετρήσεις ανάμεσα στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης θα γίνουν την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου του 2020, ενώ μέσα στις επόμενες μέρες θα γίνει η κλήρωση για τα ζευγάρια της τετράδας.

Οι τελευταίες αναμετρήσεις έχουν δείξει πως η «Βασίλισσα» βρίσκεται σε μία σταθερά ανοδική πορεία σε Ελλάδα και Ευρώπη, εκεί όπου ύστερα το… σοκ των πρώτων αγωνιστικών, μετράει τρεις συνεχόμενες νίκες, αφού έχει επικρατήσει κατά σειρά εντός έδρας των Αντβέρπ Τζάιαντς (62-51) και Πανιώνιο (91-61), ενώ προέρχεται από ένα σπουδαίο «διπλό» στην Τουρκία κόντρα στην Μπαντίρμα (50-68).

Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Κέντρικ Ρέι θα είναι σίγουρα εκτός, αφού ταλαιπωρείται με κάκωση δεξιάς ποδοκνημικής άρθρωσης. Ο Αμερικανός γκαρντ συνεχίζει σταθερά τις θεραπείες και η κατάστασή του, θα επανεκτιμηθεί στις επόμενες μέρες, εκεί όπου οι άνθρωποι της ΑΕΚ ελπίζουν να… ακούσουν ευχάριστα νέα.

Ετοιμάζεται για Μπούργος ο Τσάλμερς

Παράταση στο ντεμπούτο του με την φανέλα της ΑΕΚ παίρνει ο Μάριο Τσάλμερς. Ο 33χρονος πόιντ γκαρντ να αναμένεται να αγωνιστεί για πρώτη φορά στο ματς της Τετάρτης κόντρα στην Σαν Πάμπλο Μπούργος (13/11, 19:00) στο ΟΑΚΑ, αφού για να αγωνιστεί σήμερα θα έπρεπε η «Βασίλισσα» να προβεί σε μία αλλαγή στην εξάδα των ξένων.

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου και το τεχνικό επιτελείο της ομάδας δεν θέλουν να κάνουν καμία αλλαγή στην λίστα που έχει δώσει η ΑΕΚ για τις εγχώριες διοργανώσεις που έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει 6 ξένους παίκτες.

Ο Στέφαν Γιάνκοβιτς δείχνει καλά στοιχεία και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του 44χρονου κόουτς, ενώ ο Κέντρικ Ρέι αναμένεται να επιστρέψει αρκετά σύντομα από τον τραυματισμό του. Οι αποφάσεις για τους ξένους που θα απαρτίζουν την αποστολή της ΑΕΚ στις εγχώριες διοργανώσεις θα παρθούν αργότερα και ανάλογα με τις εξελίξεις που θα υπάρξουν.

Χωρίς κάποιο απρόοπτο ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της ΑΕΚ χθες στο ΟΑΚΑ, με τον Ηλία Παπαθεοδώρου να υπολογίζει σε όλους τους παίκτες του, πλην του Κέντρικ Ρέι. Στον αντίποδα, για το Ρέθυμνο σίγουρα θα απουσιάσουν οι Ντέιβιντ Χότον που έχει υποστεί μικρή διάταση στον επιγονατιδικό και Αλέξανδρος Σπυριδονίδης που ταλαιπωρείται από μία μικρή διάταση στον έσω πλάγιο σύνδεσμο.

Η ήττα που… ταρακούνησε

Η αποψινή αναμέτρηση δεν είναι η πρώτη ανάμεσα στις δύο ομάδες. Πιο συγκεκριμένα, η ΑΕΚ αντιμετώπισε το Ρέθυμνο στο «Μελίνα Μερκούρη» της Κρήτης, εκεί όπου η «Βασίλισσα» ηττήθηκε με 75-67 από τους Κρητικούς στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Basket League.

Φυσικά, αυτή η ήττα… ταρακούνησε τους πάντες στο «κιτρινόμαυρο» σύλλογο, από την διοίκηση έως τους παίκτες καθώς ο… διακόπτης «γύρισε» έκτοτε μιας και αυτή ήταν η τελευταία ήττα της ομάδας, αφού ακολούθησαν οι τρεις σερί νίκες σε Ελλάδα και Ευρώπη που προείπαμε.

Να σημειώσουμε πως στην ομάδα του Ρεθύμνου, υπάρχει πολύ έντονο το «κιτρινόμαυρο» στοιχείο. Αυτό συμβαίνει καθώς, προπονητής των Κρητικών είναι ο πρώην προπονητής της ΑΕΚ, Βαγγέλης Ζιάγκος, που βρισκόταν στον πάγκο της «Ένωσης» στα δύσκολα χρόνια των μικρών κατηγοριών (σ.σ. 2012-2014) και ο σεβασμός προς το πρόσωπο του είναι μεγάλος.

Παράλληλα, στο Ρέθυμνο αγωνίζεται και ο Μιχάλης Καμπερίδης που ήταν στην ΑΕΚ το διάστημα 2014-18, αν και περισσότερο ήταν δανεικός σε άλλες ομάδες.

Εισιτήρια από 5 ευρώ

Μπορεί το όνομα του αντιπάλου να μην… τρομάζει, ωστόσο οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου θέλουν στήριξη από τον λαό της ΑΕΚ, προκειμένου να πάρουν παρέα την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος. Στο πλαίσιο αυτό, οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από 5 ευρώ, ενώ υπάρχουν και στη τιμή των 10, 15, 20, 50 και 100 ευρώ.

Σήμερα, οι φίλοι της «Ένωσης» μπορούν να προμηθευτούν το εισιτήριο τους μόνο από τα εκδοτήρια, τρεις ώρες πριν από την έναρξη, δηλαδή από τις 15:00 στο εκδοτήριο του σταθμού «ΕΙΡΗΝΗ» και σε αυτό του Ρ5. Τέλος, να σημειώσουμε πως τα παιδιά έως 10 ετών μπαίνουν στο γήπεδο δωρεάν.

*Διαιτητές του αγώνα θα είναι ο Αλέξανδρος Ψαριανός, του συνδέσμου Αττικής, ενώ οι άλλοι δύο διαιτητές αυτής της αναμέτρησης, θα είναι οι Χρήστος Παναγιώτου (Αχαΐας και Ηλείας) και Δημήτρης Ζαχαρής (Μαγνησίας). Ο μοναδικός διεθνής διαιτητής του αγώνα, είναι ο Δημήτρης Ζαχαρής, αλλά λόγω παλαιότητας θα είναι ο τρίτος του ματς.

Το enwsi.gr θα σας μεταφέρει όλα όσα συμβούν πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του αγώνα στο ΟΑΚΑ, με γραπτή περιγραφή των εξελίξεων!

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X