«Τρίποντο»: Το περιοδικό-σύμβολο για το μπάσκετ -Διαβάστε ΟΛΟ το ιστορικό πρώτο φύλλο του 1988!

«Τρίποντο»: Το περιοδικό-σύμβολο για το μπάσκετ -Διαβάστε ΟΛΟ το ιστορικό πρώτο φύλλο του 1988!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στις 8 Νοεμβρίου 1988 το περιοδικό «Τρίποντο» κυκλοφόρησε το πρώτο του φύλλο.

Το Τρίποντο δεν ήταν απλώς ένα περιοδικό που έπιασε τον παλμό της εποχής καθώς στην Ελλάδα γινόταν χαμός τότε με το μπάσκετ.

Ήταν ένα περιοδικό σύμβολο. Πολύ προχωρημένο για την εποχή του. Κάθε Τρίτη στα περίπτερα…

Ενα περιοδικό με τις κορυφαίες πένες του μπάσκετ στην χώρα μας.

Διατηρεί τον τίτλο του μακροβιότερου αθλητικού περιοδικού στην ιστορία. Βρισκόταν κάθε Τρίτη στα περίπτερα από τον Νοέμβριο του 1988 και για σχεδόν 17 χρόνια, μέχρι τον Μάιο του 2004. 808 εβδομάδες, 808 τεύχη.

Βασίστηκε σε μια ιδέα του Φίλιππου Συρίγου, που με τη σειρά του είχε βασιστεί σε ένα άλλο ιστορικό μπασκετικό έντυπο, το ιταλικό “Super Basket”.

Και μάζεψε στο πρώτο επιτελείο του «Τρίποντου» σχεδόν όλους τους μπασκετικούς δημοσιογράφους της εποχής. Βασίλης Σκουντής, Νίκος Παπαδογιάννης, Δημήτρης Καρύδας, Ηλίας Δρυμώνας, Γιάννης Φιλέρης, Γιάννης Ψαράκης, Γιάννης Ντεντόπουλος, Παύλος Παπαδημητρίου, Νίκος Πανταζίδης, Δημήτρης Τσιτσόπουλος, Δημήτρης Κωνσταντινίδης, Σωτήρης Κακίσης, Γιώργος Βαλαβάνης, Άρις Νικολάκης, Γιώργος Τραπεζανίδης, Παναγιώτης Καπάζογλου, Τάσος Ψαλτάκης, Γιάννης Αντωνόπουλος, Κώστας Κωνσταντίνου και ο Κώστας Παπαδάκης που είχε μανία με το ΝΒΑ και μόλις στο τρίτο πήρε συνέντευξη από τον Ντέιβιντ Στερν.

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το πρώτο τεύχος του περιοδικού «Τρίποντο» με ημερομηνία 8 Νοεμβρίου 1988

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X