Noor 1: Ενώπιον του δικαστηρίου οι μαγνητοφωνημένοι διάλογοι των κατηγορουμένων

Δυο τόνοι διαπλοκής στα αμπάρια του Noor1

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Eντολή να απομαγνητοφωνηθούν ξανά και να αναγνωστούν στο δικαστήριο συνομιλίες βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση του ναρκόπλοιοιου Noor1, οι οποίες είχαν καταγραφεί το 2012, έδωσε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ψάχνοντας σε δεύτερο βαθμό την αλήθεια.

Η πρόταση έγινε από την εισαγγελέα της έδρας, και έγινε δεκτή από το δικαστήριο, αφού είχε προηγηθεί «μάχη» με τον συνήγορο του κατηγορουμένου Αιμίλιου Κοτσώνη, ο οποίος υποστήριξε ότι τα έγγραφα που εμφανίστηκαν στο δικαστήριο (σ.σ συνομιλίες) είναι παρανόμως κτηθέντα και δεν πρέπει να αναγνωσθούν.

Αντίθετα για την εισαγγελέα της έδρας, οι επίμαχες συνομιλίες-οι οποίες καταγράφηκαν την περίοδο της διερεύνησης του «Κοριόπολις» είναι άκρως ενδιαφέρουσες και πρέπει να ακουστούν στο δικαστήριο. Σε αυτές φέρονται να «ακούγονται» τόσο ο νυν κατηγορούμενος στην υπόθεση του ναρκόπλοιου Αιμίλιος Κοτσώνης-ο οποίος έχει ήδη καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών- όσο και άλλοι εμπλεκόμενοι για τους οποίους η δικογραφία είναι ακόμη ανοιχτή στον Πειραιά.

Σύμφωνα με τον Ιωάννη Ηρειώτη, συνήγορο του Α. Κοτσώνη, οι απομαγνητοφωνήσεις αυτές «παρανόμως εισήχθησαν στην δικογραφία» ενώ με αφορμή ένα έγγραφο που υπέγραφε ο Λιμενικός Παναγιώτης Χριστοφορίδης, ο συνήγορος είπε:«Δεν μπορεί να δεχόμαστε παράνομες πράξεις από κανένα ανθυπασπιστή».

Τελικά, το δικαστήριο έκρινε ότι ναι μεν τα επίμαχα έγγραφα δεν μπήκαν με δικονομική ορθότητα στην δικογραφία, έδωσε όμως εντολή να γίνουν από τα εγκληματολογικά εργαστήρια εκ νέου οι απομαγνητοφωνήσεις και να αναγνωστούν στο δικαστήριο, αφού υπήρχε βούλευμα που ανάβει το πράσινο φως για την χρήση τους.

Οι συνομιλίες έγιναν αντικείμενο έρευνας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά το 2015, η οποία με παραγγελία της ζήτησε από την αρμόδια υπηρεσία του Λιμενικού να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την απομαγνητοφώνηση των επίμαχων συνομιλιών, προκειμένου να διερευνηθούν αδικήματα όπως η λαθρεμπορία τσιγάρων και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X