Ο Μελισσανίδης, οι «ΛΙΓΟΙ» και η ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ!

Εικόνες από το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ έχασε στο «Γ. Καραϊσκάκης» από τον Ολυμπιακό έχοντας συμπεριφορά που δε συνάδει με το βάρος της φανέλας της. Όταν ακούω ότι αυτή η ΑΕΚ ήταν… ανταγωνιστική συγγνώμη αλλά παίρνω ανάποδες. Διότι αν έτσι είναι ανταγωνιστική μία ομάδα, μάλλον όλοι όσοι το υποστηρίζουν δεν έχουν ιδέα τι είναι ΑΕΚ!

Sorry κιόλας, αλλά δε θα μας τρελάνετε εσείς γιατί δεν είστε ικανοί να κάνετε μία απλή πρόσθεση, ή επειδή δεν μπορείτε να αναλάβετε τις ευθύνες που σας αναλογούν!

Οι ευθύνες ξεκινάνε πάντα από τη ΔΙΟΙΚΗΣΗ. Αυτή στην ΑΕΚ έχει ονοματεπώνυμο και λέγεται ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ. Για ότι «περνάει» αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης. Όχι γιατί δεν βάζει λεφτά και άλλες τέτοιες παπα…λογίες που λέει ο κάθε «ειδικός». Διότι επέμεινε σε ένα ΕΓΚΛΗΜΑ το οποίο του κόστισε και θα του κοστίσει.

Όλα τα δεινά της φετινής ΑΕΚ έχουν ξεκινήσει από την ΕΜΜΟΝΗ του στον Νίκο Λυμπερόπουλο. Αν τον περασμένο Μάιο έκανε αυτό που έβλεπαν όλοι, αλλά ήθελε με το ζόρι να μη δει εκείνος, ξεκάθαρα λόγω εγωισμού, η ιστορία θα είχε γραφτεί πολύ διαφορετικά.

Δε θα είχε έρθει ο Καρντόσο, δε θα ήταν όλες οι μεταγραφές πλην του Βράνιες αποτέλεσμα της ανικανότητας του Τεχνικού Διευθυντή να βρει και να φέρει σωστούς παίκτες να καλύψουν τα κενά που υπάρχουν και δεν θα έρχονταν παίκτες που είναι ακατάλληλοι για ποδοσφαιριστές!

Ο Μελισσανίδης εμπιστεύτηκε τον Λυμπερόπουλο παρότι είχε ξεκάθαρα δείγματα πως δεν κάνει. Έκανε ό,τι του είπαν ο προπονητής και ο Τεχνικός Διευθυντής. Δεν ανακατεύτηκε ΠΟΥΘΕΝΑ και είπε φέρτε όποιον θεωρείτε κατάλληλο. Και του έφεραν για… εξτρέμ τον Βέρντε, ο οποίος κόστισε σχεδόν 1,5 εκατ. ευρώ σε αγορά και συμβόλαιο χωρίς την εφορία. Και αυτός ο παίκτης, λυγίζει κάθε φορά που βρίσκεται απέναντι από τον τερματοφύλακα!

Του έφεραν και τον Σιμάο για να έχουμε χαφ που παίζουν μπάλα, αλλά δεν έχουμε κανέναν ΧΑΦ που να κάνει ότι έκανε ο Καμαρά τρεις φορές χθες στο δεύτερο ημίχρονο μέχρι να σκοράρει! Για να μη μιλήσουμε για τα στόπερ…

Για αυτό είναι υπόλογος το φετινό καλοκαίρι ο Μελισσανίδης. Το ό,τι έφερε τον Ίβιτς για να διορθώσει τα κακώς κείμενα είναι κάτι που θα φανεί στην πορεία. Ο Σέρβος ούτε μαγικό ραβδάκι έχει, ούτε μπορούσε να κάνει κάτι αναφορικά με τους παίκτες.

Επίσης είναι ευθύνη του Μελισσανίδη που δεν αποφάσισε να πάει σε μία επιλογή προπονητή που θα «έχτιζε» την ΑΕΚ και δε θα την πήγαινε απλά παρακάτω και θα… δούμε που θα βγει. Αυτό που δέχομαι όμως στην περίπτωση του Κωστένογλου, είναι ότι λόγω των συνθηκών που είχαν δημιουργηθεί, με την αποζημίωση του Καρντόσο και τις διαθέσιμες επιλογές οι οποίες είχαν τεράστιο κόστος, ήταν μία safe επιλογή.

Για να κλείσουμε με τον «Τίγρη». Η εμμονή του στον Λυμπερόπουλο του έχει κοστίσει μέχρι στιγμής, μία τεράστια αποζημίωση στον Καρντόσο, την αποτυχία της εισόδου στους ομίλους του Europa League, αρκετές λανθασμένες μεταγραφές και μία φαινομενικά χαμένη χρονιά από τον μήνα Οκτώβριο! Νωρίτερα από ποτέ!

Χορτάσαμε από λόγια

Το πόσο ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ήταν αυτό που έγινε το βράδυ της Δευτέρας φάνηκε το βράδυ της Κυριακής! Συγγνώμη αλλά αν θες να λογίζεσαι σοβαρό ποδοσφαιρικό σωματείο, τέτοιες συμπεριφορές δεν τις καταδικάζεις απλά, αλλά παίρνεις πιο δραστικά μέτρα!

Δεν με ενδιαφέρει αν ο Βράνιες είναι «ψυχάρα», «Original» και την λέει στους Ολυμπιακούς και στη Θύρα 7! Το ποδόσφαιρο δεν παίζεται στα social media, αλλά στο γήπεδο. Από το να έχω λοιπόν κάποιον που πουλάει οπαδιλίκι, προτιμώ έναν σοβαρό που να μην εκθέτει την ομάδα!

Είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ όλο αυτό που έχει κάνει όλη την εβδομάδα! Με την ανοχή της διοίκησης! Και το κερασάκι στην τούρτα; Τελειώνει το ματς. Η ΑΕΚ έχει ηττηθεί με κάτω τα χέρια και ο Βράνιες που ήταν ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ παίκτης του γηπέδου, ασχολείται με την Καρλέουσα και πως θα απαντήσει στη Θύρα 7. Να τον χαίρεστε και να τον καμαρώνετε! Αυτό όμως δεν είναι ΑΕΚ!

Ο Βράνιες είναι ο ικανότερος στόπερ της «Ένωσης». Είναι όμως και κινητή βόμβα! Έχει ζυγιστεί πολλές φορές. Ας αποφασίσουν άμεσα τι πρέπει να γίνει και ας βάλουν στη ζυγαριά και όλα όσα έχουν γίνει φέτος στα Σπάτα με την πάρτη του!

Στην ίδια κατηγορία με τον Βράνιες είναι όλοι αυτοί που εδώ και δύο χρόνια μόνο μιλάνε και υπόσχονται. Δεν κάνουν οι δημοσιογράφοι δηλώσεις. Τις καταγράφουν. Και αν οι παίκτες που είναι παραχαϊδεμένοι και κακομαθημένοι, είναι επαγγελματίες μόνο την ώρα που κάθονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αλλά μετά θυμούνται ότι είναι παιδιά, καλύτερα να το ξανασκεφτούν!

Περί… ανταγωνιστικότητας

Τελειώνει το παιχνίδι στο «Γ. Καραϊσκάκης» και ο Νίκος Κωστένογλου λέει στην κάμερα ότι η ΑΕΚ ήταν ανταγωνιστική. Την ίδια άποψη συμμερίζονταν και άλλοι άνθρωποι της ΑΕΚ. Αν λοιπόν όσοι είδαν το παιχνίδι και θεωρούν πως η ΑΕΚ μόνο αυτό μπορούσε να βγούνε και να το πούνε δημόσια. Να αναλάβουν την ευθύνη και να εξηγήσουν στον κόσμο γιατί η ΑΕΚ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ή ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ παραπάνω!

Κόντρα σε έναν Ολυμπιακό που ΔΕΝ ήταν καλός. Που δεν σου έκανε 10 φάσεις για γκολ όπως άλλες χρονιές, που τα μπακ του δεν έκαναν επελάσεις (μόνο ο Ομάρ ανέβηκε όταν βγήκε από το γήπεδο ο Αλμπάνης και στη συνέχεια ο Λόπες έμπαζε διότι ο Λιβάια δεν του έδινε βοήθειες), που οι επιθετικοί του δεν σε απείλησαν μέσα από την περιοχή. Που από το 60′ έσβησε και έκανε απλά συντήρηση του ματς.

Τι έκανε η ΑΕΚ; Ούτε το ρυθμό ανέβασε (όντας μάλιστα πιο φρέσκια, καθώς ο Ολυμπιακός είχε παίξει Σάββατο και Τρίτη και η «Ένωση» Κυριακή), ούτε plan B είχε, πήρε απλά ανόητα ρίσκα παίζοντας 4-2-4 και έφυγε ηττημένη και όχι με ψηλά το κεφάλι από το Φάληρο.

Ανταγωνιστική ήταν η ΑΕΚ στο 1-1 του Κυπέλλου όταν ήταν στη Β’ Εθνική. Ανταγωνιστική ήταν στο ΟΑΚΑ όταν το έκανε από 0-2, 3-2, ανταγωνιστική ήταν όταν γύρισε το 1-0 σε 1-2 στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ακόμα και στην περσινή ήττα με 2-0 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα με τον Ουζουνίδη στον πάγκο, η ΑΕΚ είναι ανταγωνιστική. Μπαίνει, παίζει και διεκδικεί. Ανταγωνιστική ήταν με την Μπενφίκα και ας έχασες ξανά!

Ανταγωνιστική ήταν ακόμα και στην τεσσάρα με τον Δέλλα. Και στο 4-1 το περσινό για 65′. Χθες ήταν απλά 8-9 παίκτες που φορούσαν τα «κιτρινόμαυρα» και 2-3 που ήθελαν να δείξουν κάτι!

Αναγκαία η άμεση εκκαθάριση!

Η χρονιά όσο και αν δεν θέλουν να το δούνε κάποιοι (διότι υπάρχουν και αυτοί) κινδυνεύει να χαθεί ολοκληρωτικά από το τέλος του Οκτωβρίου. Για να υπάρξει φως απαιτούνται δραστικά μέτρα. Το πρώτο και κυριότερο είναι η έλευση ενός προπονητή. Μπορεί να ΚΟΣΤΙΣΕΙ παραπάνω, αλλά είναι ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΟ στην επόμενη διακοπή η ΑΕΚ να έχει έναν προπονητή στον πάγκο της, πάνω στον οποίο θα «χτίσει» σε απόλυτη συνεργασία με τον Ίλια Ίβιτς την επόμενη μέρα.

Ο Ιανουάριος είναι… μακριά, αλλά είναι και κοντά. Υπάρχουν παίκτες που δεν κάνουν και πρέπει να αποχωρήσουν, ώστε και αποσυμφόρηση του μπάτζετ να γίνει και να έρθουν παίκτες που θα ανεβάσουν την ομάδα ποιοτικά. Δεν με ενδιαφέρει ποιος θα έρθει, πως τον λένε, πόσο θα κοστίσει και από που θα έρθει.

Πρέπει όμως να γίνουν κινήσεις. Δεν επέλεξα εγώ να διώξω τον Λαμπρόπουλο για να κρατήσω τον Σβάρνα και να αγοράσω τον Οικονόμου, τον οποίο έδειξαν ότι πιστεύουν και τώρα τον «αδειάζουν» με ευθύνη και του ίδιου (με τις εμφανίσεις του). Ούτε επέλεξα εγώ να στηριχτώ στον Τσιγκρίνσκι που έχει θέματα (και χθες ήταν από τους ελάχιστους διακριθέντες) και τον Βράνιες. Άλλος το έκανε.

Δεν επέλεξα εγώ να σκορπάω 350 χιλιάρικα για να έχω τον Μοράν να κάνει βόλτες στη Γλυφάδα και να ξοδέψω 1,5 εκατ. για τον Βέρντε, που όταν βλέπει αντίπαλο γκολκίπερ «λυγίζει» σαν το στάρι στον αέρα… Ούτε έκανα τα πάντα για να φέρω τον Ζεράλδες, ο οποίος περνάει μούρλια στα Νότια Προάστια και γιατί να χαλαστεί;

Η ΑΕΚ έκανε μία επένδυση στον Νέναντ Κρστίτσιτς ύψους 500.000 ευρώ αγοράς και αναλόγου οικονομικού επιπέδου συμβολαίου. Και ακόμα ψάχνουμε να βρούμε ένα καλό παιχνίδι με διάρκεια. Δεν μπορεί; Δεν θέλει; Δεν προπονείται; Πως γίνεται μία να παίζει και εκεί που… ανεβαίνει να εξαφανίζεται και να εμφανίζεται ξαφνικά ο Σιμάο, ο οποίος ήταν εξαφανισμένος από την Τρίπολη;

Εκτός αν θεωρείτε πως μπορεί η ΑΕΚ να στηριχτεί στον Γιακουμάκη. Καλό χρυσό άγιο παιχνίδι που έχει ένα, επαναλαμβάνω 1 γκολ στο πρωτάθλημα με τη φανέλα της ΑΕΚ! Και κάνει καριέρα με εκείνο το γκολ του τίτλου.

ΥΓ: Είναι ΞΕΦΤΙΛΑ κάθε φορά που έρχεται στραβό αποτέλεσμα, να βάζετε στο στόμα σας το γήπεδο. Ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ έργο για το ΜΕΛΛΟΝ της ΑΕΚ. Πάνω σε αυτό θα στηριχτεί όχι απλά η επόμενη μέρα, αλλά οι επόμενες δεκαετίες. Αν δεν μπορείτε να το καταλάβετε έχετε ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ! Μπορεί να μην γουστάρετε τον Μελισσανίδη, τον Βούλγαρη το Enwsi.gr, αλλά όταν μιλάτε για το θέμα του γηπέδου θα πρέπει απλά να ξέρετε που να σταματάτε.

Είχα την… ατυχία να ζήσω (και) το χθεσινό ματς μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης». Η ενέργεια που πήραν οι παίκτες του Ολυμπιακού από την εξέδρα τους ήταν τεράστια. Ακόμα και όταν τα πόδια τους δεν ακολουθούσαν και έκαναν εύκολα λάθη. Όταν παίζεις σε ένα τέτοιο γήπεδο κερδίζεις και ματς όπως κερδίζαμε εμείς παλιά στο «Ν. Γκούμας». Από τη Δεκελείας, 2-0! Όταν λοιπόν δεν έχεις γήπεδο και κάποιος ήρθε και σου κάνει το όνειρο πραγματικότητα, απλά το βουλώνεις! Μπορείς να του κάνεις κριτική για όλα τα άλλα. Όχι όμως για το γήπεδο!

ΥΓ 2: Εξαιρετική η κίνηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός να καλέσει τη Μυρτώ στο γήπεδο. Τα καλά πρέπει να τα γράφουμε και να τα αναδεικνύουμε. Συγχαρητήρια!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X