Γκίκας: «Λειτουργήσαμε καλά στην επίθεση- Εχουμε βαθύ ρόστερ»

Γκίκας: «Λειτουργήσαμε καλά στην επίθεση- Εχουμε βαθύ ρόστερ»
Photo Credits: INTIME

Για την επιβλητική νίκη της ΑΕΚ επί της Ορτέζ στην πρεμιέρα του Basketball Champions League μίλησε ο Νίκος Γκίκας στο gazzetta.gr. O Ελληνας άσος της “Βασίλισσας” μέτρησε 12 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 22:47 και μετά το τέλος του ματς, είπε στο τα εξής:

«Νιώθω σούπερ, όπως όλοι. Δεν είναι μόνο ότι ξεκινήσαμε καλά στην Ευρώπη, αλλά παίξαμε και καλά και νικήσαμε εύκολα. Είναι πολύ σημαντικό να αφήνεις τα παιχνίδια πίσω σου και η ομάδα μας είναι πολύ έμπειρη για να το κάνει αυτό. Τώρα τελείωσε κι αυτό και κοιτάμε το επόμενο, που είναι ένα δύσκολο παιχνίδι με το Περιστέρι».

Οι «κιτρινόμαυροι» δεν θύμισαν σε τίποτα την ομάδα των προηγούμενων τριών παιχνιδιών στην ΕΚΟ Basket League, καθώς μοίρασαν 23 ασίστ και είχαν 48.4% ποσοστό στα τρίποντα (15/31). Ο διεθνής γκαρντ σχολίασε σχετικά, για το πόσο θα βοηθήσουν και τα διπλά ματς πια την ομάδα: «Σίγουρα θα βρίσκουμε ρυθμό όλοι. Τα διπλά παιχνίδια θα μας κάνουν καλό, γιατί δίνουν ρυθμό σε όλη την ομάδα. Έχουμε ένα βαθύ ρόστερ, με πάρα πολύ καλούς παίκτες και μόνο με διπλά παιχνίδια μπορείς να βρεις ρυθμό. Βέβαια, πιστεύω ότι γενικά λειτουργήσαμε πολύ καλά στην επίθεση. Βρήκαμε τις φάσεις που έπρεπε να πάρουμε και γι’ αυτό ευστοχήσαμε και στα πιο πολλά τρίποντα».

Την στιγμή που έγινε αλλαγή στην τρίτη περίοδο (28′), για να περάσει στο παρκέ ο Βασίλης Τολιόπουλος, ο Νίκος Γκίκας εισέπραξε από τον κόσμο που ήταν στο ΟΑΚΑ ένα θερμό χειροκρότημα, δείχνοντας με τον τρόπο του την επιβράβευσή του. «Δεν το κατάλαβα εκείνη την στιγμή, γιατί είχα γυρίσει λίγο το πόδι μου. Ο κόσμος πάντα δίνει ώθηση, ειδικά σε μένα, που ήρθα φέτος στην ομάδα. Τον έχω ακούσει κι άλλες φορές, πάντα με εμψυχώνει. Πραγματικά τον ευχαριστώ στο κομμάτι αυτό! Ξέρω πως θα είναι εκεί και στις δύσκολες ημέρες και σίγουρα θα μας δώσει την ώθηση που θέλουμε».

Η πρώτη εικόνα στις κερκίδες του γηπέδου δεν ήταν άκρως ικανοποιητική, ωστόσο ο ίδιος αισιοδοξεί πως έγινε η αρχή με την καλή εμφάνιση και την νίκη, για να έρθει περισσότερος κόσμος στη συνέχεια. «Όσοι το είδαν από το σπίτι τους, γιατί σίγουρα το είδαν κάποιοι, θεωρώ πως χάρηκαν με την πολύ καλή εμφάνιση που κάναμε και πιστεύω ότι θα έρθει στο γήπεδο περισσότερος κόσμος, πράγμα που μόνο καλό θα μας κάνει!».

Επόμενη αναμέτρηση για την ΑΕΚ αυτή με το Περιστέρι Winmasters το Σάββατο (19/10, 17:00) στο ΟΑΚΑ. Ο 29χρονος παίκτης τόνισε πως «περιμένω ένα πολύ δύσκολο ματς. Το Περιστέρι είναι μια πολύ καλή ομάδα, με έναν πολύ καλό προπονητή και ένα καλό επιτελείο. Είναι κι ο αδερφός μου ο “Σαλού”! Θεωρώ πως θα είμαστε έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε και να πάρουμε τη νίκη».

Όσο για το μήνυμά του στον καλό του φίλο, Χρήστο Σαλούστρο, που θα παίξουν για πρώτη φορά αντίπαλοι, μετά την διετή (2017-19) συνύπαρξή τους στον Προμηθέα; «Τον περιμένω στο ΟΑΚΑ! (γέλια)».

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X