Τα ψεύτικα τα ΛΟΓΙΑ τα μεγάλα των UEFA-FIFA και οι ΠΡΑΞΕΙΣ των πραγματικά ΜΕΓΑΛΩΝ!

Τα ψεύτικα τα ΛΟΓΙΑ τα μεγάλα των UEFA-FIFA και οι ΠΡΑΞΕΙΣ των πραγματικά ΜΕΓΑΛΩΝ!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι παίκτες της Εθνικής Τουρκίας χαιρετούν στρατιωτικά όπου παίζουν μπάλα για τα προκριματικά του Euro προκειμένου να «τιμήσουν» την απόφαση του μακελάρη-ηγέτη τους, που σκοτώνει αμάχους και αθώα παιδάκια στη Συρία. Η απάντηση της UEFA; «Είναι νωρίς ακόμα για κυρώσεις».

Ο Ιταλός υπουργός Αθλητισμού, Βιτσέντσο Σπανταφόρα, απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, ρωτώντας τον πως είναι δυνατόν κάτω από τέτοιες συνθήκες και «έπειτα από τις σοβαρότατες βιαιοπραγίες κατά του άμαχου κουρδικού πληθυσμού» να παραμείνει η Κωνσταντινούπολη έδρα της διεξαγωγής του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ τον ερχόμενο Μάιο.

Η UEFA δια στόματος του αντιπροέδρου της, απάντησε «όλα εξετάζονται και συζητιούνται εντός της εκτελεστικής επιτροπής και η αφαίρεση ενός τελικού συνιστά μια σοβαρή πράξη και δεν πιστεύω πως σήμερα είμαστε σε θέση να μιλάμε και να συζητάμε κάτι τέτοιο. Με τον πρόεδρο Τσέφεριν θα αξιολογήσουμε την κατάσταση, αλλά μοιάζει πρόωρο να μιλάμε για κυρώσεις σε αυτό το επίπεδο». Τα σχόλια δικά σας…

Χθες βράδυ, οι έγχρωμοι παίκτες της Εθνικής Αγγλίας έπεσαν θύματα ρατσιστικής βίας από τους Βούλγαρους που χαιρετούσαν ναζιστικά, όπως είχαν πέσει και τον περασμένο Μάρτιο στο Μαυροβούνιο.

Ο Ντεμιράλ μετά τη χθεσινή ισοπαλία της Τουρκίας με την Γαλλία, ανέβασε στο twitter μήνυμα με ατάκα του Κεμάλ Ατατούρκ «Ευτυχισμένος είναι αυτός που ονομάζεται Τούρκος» ενώ ο Ζαχίν που τάχθηκε κι αυτός δημόσια υπέρ της εισβολής της χώρας του στην Συρία, στάθηκε «άτυχος» γιατί έπαιζε στην Ζανκτ Πάουλι, που τον έστειλε… σπίτι του, όπως είχε κάνει πριν περάσει μια ώρα, η ΑΕΚ και ο κόσμος της, με τον χαζό και ανιστόρητο τότε Κατίδη.

Λόγια του αέρα

Η UEFA επισήμως σε όλα αυτά, απαντά ότι… ΘΑ σκεφτεί και ότι είναι πολύ νωρίς για κυρώσεις! Μιλάμε για τον ορισμό της υποκρισίας αφού τα «no politica», «say no to racism» και τα συναφή, αποδεικνύονται για την UEFA, λόγια του αέρα. Εκτός κι αν δεν θεωρούνται πολιτική, οι πολεμικές εισβολές, οι σφαγές αμάχων, τα νεκρά παιδιά, οι εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες. Και μάλιστα, η επικρότηση αυτών των καταστάσεων από ποδοσφαιριστές, από επαγγελματίες αθλητές.

Αντίθετα, η UEFA όπως και η FIFA τιμωρούν ομάδες που μέσα από τα γήπεδα, αντιτίθενται σθεναρά μέσω φιλειρηνικών και αντί-πολεμικών πανό, μέσω αντί-ρατσιστικών και αντί-ναζιστικών μηνυμάτων. Αυτά θεωρούνται πολιτικά μηνύματα!

Το «no politica» χρησιμοποιείται κατά το δοκούν και τα κατά το πώς βολεύει. Με στόχο να συντείνει στην προβατοποίηση των φιλάθλων στα γήπεδα, φιλάθλους τους οποίους οι πολιτικές έχουν μετατρέψει σε είλωτες έξω από αυτά. Βλέπετε, τα γήπεδα, ήταν, είναι και θα είναι χώροι συνάθροισης μεγάλων μαζών και όταν μιλάμε για ποδόσφαιρο, κυρίως φτωχών ανθρώπων, μεροκαματιάρηδων. Άρα στις εξέδρες, ο κόσμος μιλάει, συζητάει, προβληματίζεται για τη δύσκολη καθημερινότητά του, την απάλευτη πια ζωή του. Και υπάρχει ο… κίνδυνος να σκεφτεί και κάποιο τρόπο αντίδρασης! Α πα πα…

Η τιμωρία της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ τιμωρήθηκε και για την οικονομία της κουβέντας, θα πούμε ότι καλώς τιμωρήθηκε αφού μερίδα οπαδών της συμμετείχε σε επεισόδια εντός γηπέδου, με την UEFA να μην δίνει και… ιδιαίτερη σημασία στο ότι απέναντί τους, είχαν στην κερκίδα του Άγιαξ, άτομα που χαιρετούσαν ναζιστικά.

Η ΑΕΚ και ο φίλαθλος κόσμος της, διέπονται από αρχές και αξίες, που πάντα τους υπαγόρευαν, τους υπαγορεύουν και θα τους υπαγορεύουν να αντιδρούν, να περνάνε τα μηνύματά τους, να στέκονται με πράξεις και όχι με λόγια δίπλα στους ανθρώπους και απέναντι στους σκατανθρώπους, δίπλα στην ειρήνη και απέναντι στον πόλεμο. ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ! Όπως τότε, πριν από 20 χρόνια. Όπως πάντα. Γιατί ΑΕΚ σημαίνει προσφυγιά ξεριζωμένη… Γιατί σε κάθε βράδυ που σωπαίνουν οι λύκοι επειδή ουρλιάζουν οι άνθρωποι, η ΑΕΚ δεν σωπαίνει…

Υ.Γ.: Μα θα μου πείτε, ποια UEFA και ποια FIFA; Εδώ, ο πλανήτης έχει κυριευτεί από παρανοϊκούς αιμοδιψείς κυβερνώντες και ο ΟΗΕ δεν μπορεί να… αποφασίσει αν θα πρέπει να αντιδράσει! Στη Συρία, πολλά παιδάκια σκοτώνονται καθημερινά λόγω της δίψας του Ερντογάν για τη γενοκτονία του κουρδικού λαού. Κάποια άλλα, βλέπουν να σκοτώνονται, η μαμά τους, ο μπαμπάς τους, οι συγγενείς τους, οι φίλοι τους. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αφήνουν τα σπίτια τους, μπας και προλάβουν να βρεθούν κάπου που δεν θα πέφτουν βόμβες και πυρά. Άνθρωποι πεθαίνουν, αρχαίοι λαοί χάνονται για το πετρέλαιο και για να πλουτίζουν οι βιομηχανίες όπλων. Κι όλα αυτά εις το όνομα της Ειρήνης! Κι εμείς κοιτάμε απαθείς. Και θα αντιδράσουμε μόνο όταν κάποιοι άνθρωποι από αυτούς, θα προσπαθήσουν να φτάσουν στα ελληνικά σύνορα κι αν τα καταφέρουν και δεν έχουν πνιγεί, θα τους βρίζουμε και θα λέμε… «τι θέλουν όλοι αυτοί στη χώρα μας».

Υ.Γ.2: Πάμε και στα αμιγώς αγωνιστικά. Από τη στιγμή που το πλάνο Καρντόσο-Λυμπερόπουλου, απέτυχε παταγωδώς και με πολύ κρότο, η ΑΕΚ βρέθηκε με το… καλημέρα της φετινής σεζόν με την πλάτη στον τοίχο. Αυτή η αποτυχία πρόλαβε μέσα σε λίγες μόνο μέρες να στοιχίσει ευρωπαϊκό αποκλεισμό, ένα «τρίποντο» στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος που μπορεί να κυνηγάει την «Ένωση» για πολλούς μήνες (ευχόμαστε τουλάχιστον όχι μέχρι το τέλος) και μια ομάδα σε κακή φυσική κατάσταση. Η έλευση Κωστένογλου, μα κυρίως του Ίβιτς, έχουν βάλει την κατάσταση σε μια σειρά, αλλά υπάρχει ακόμα δρόμος και απόσταση μέχρι να φτάσει η ΑΕΚ στο επιθυμητό επίπεδο.

Υ.Γ.3: Ο Σέρβος τεχνικός διευθυντής καλείται να κινηθεί, έχοντας να παλέψει δύο μέτωπα. Το παρόν και το μέλλον. Όπου παρόν σημαίνει το τι μπορεί να πετύχει η ΑΕΚ τη φετινή σεζόν, ούσα μέσα στους στόχους της κατάκτησης του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου. Κι όπου μέλλον σημαίνει η δημιουργία της ομάδας που θα έχει ταυτότητα, φιλοσοφία, στρατηγική και θα είναι πιο δυνατή από την τωρινή. Της ομάδας που θα μπει στην «Αγιά-Σοφιά» και που θα πρέπει να είναι αντάξια του ομορφότερου γηπέδου του κόσμου!

Υ.Γ.4: Προφανώς, τα περιθώρια κινήσεων του Ίλια Ίβιτς για φέτος είναι στενά. Ούτως ή άλλως δεν είναι για καμία ομάδα εύκολο να κάνει πολλές κινήσεις στη μεταγραφική περίοδο του Γενάρη. Οπότε τι μπορεί να κάνει η ΑΕΚ; Μια κίνηση διαφοράς κι άντε άλλη μια συμπληρωματική. Αλλά επειδή η ουσία είναι αυτή που μετράει και ο Ίβιτς το ξέρει καλύτερα από τον καθένα, εκτιμώ ότι θα ρίξει όλο το βάρος στη μια κίνηση που θα κάνει τη διαφορά. Κι αυτή νομίζω ότι θα είναι του εξτρέμ με τα στοιχεία που θέλει και που όλοι μας, λίγο πολύ, έχουμε αναλύσει.

Υ.Γ.5: Από εκεί και πέρα, η ΑΕΚ θα πρέπει από τώρα να αρχίσει να καταστρώνει τη στρατηγική της και για το πώς θα κινηθεί το ερχόμενο καλοκαίρι, που θα δημιουργηθεί η ομάδα που θα μπει στην «Αγιά-Σοφιά». Ανεξαρτήτως του μήνα που θα συμβεί αυτό. Το ερχόμενο καλοκαίρι δεν θα υπάρχουν πλέον δικαιολογίες. Δύο καλοκαίρια λαθών ήταν αρκετά. Ανεξαρτήτως της όποιας απόφασης θα υπάρξει για τον προπονητή, ένα θέμα άλλωστε για το οποίο σε κάθε μεγάλη ομάδα και ειδικά στην Ελλάδα δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος και να προγραμματίσεις, η ΑΕΚ θα πρέπει να έχει κάνει τα αυτονόητα. Και όπως πολύ σωστά είπε ο Ίβιτς, ο όποιος προπονητής θα έρχεται στην ομάδα να προσαρμόζεται στα δικά της δεδομένα και στη δική της φιλοσοφία. Κι αν αποτυγχάνει και φεύγει, να μην μένουν πίσω του συντρίμμια.

Υ.Γ.6: Ποια είναι τα αυτονόητα, θα ρωτήσετε. Να έχει η ΑΕΚ έναν αριστεροπόδαρο στόπερ βασικό και όχι τέσσερις δεξιοπόδαρους, για να μπορεί να βγάζει την μπάλα με την ίδια ασφάλεια κι από τις δύο πλευρές. Να έχει στο κέντρο να δεσπόζει έναν ψηλό δημιουργικό χαφ, όπως έχουν όλες οι ομάδες που πρωταγωνιστούν στην Ευρώπη. Να έχει δύο εξτρέμ με ταχύτητα, διεισδυτικότητα και ευχέρεια στο «ένας εναντίον ενός» αλλά και στο σκοράρισμα. Πάντα η ΑΕΚ στο ελληνικό πρωτάθλημα, πόσο μάλλον στην «Αγιά-Σοφιά» που οι αντίπαλοι θα παίζουν μαζική άμυνα από την… Δεκελείας, κλειστές άμυνες θα καλείται να διασπάσει. Να έχει φορ killer, έναν τομέα που ομολογουμένως έκανε καλές επιλογές τα τελευταία χρόνια, με Αραούχο, Πόνσε και είμαι βέβαιος και με Ολιβέιρα.

Υ.Γ.7: Μα, θα μου πείτε, για στοπεράρες, εξτρεμάρες, χαφάρες και… σεντερφοράρες, θες και αυξημένο μπάτζετ. Ναι, θες. Κυρίως όμως θες τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση. Τώρα που η ΑΕΚ τον βρήκε, έχει κάνει το πρώτο μεγάλο βήμα.

Υ.Γ.8: Η βαθμολογική ζημιά μετά το πέρας των έξι πρώτων αγωνιστικών είναι γνωστή. Και για να διορθωθεί θέλει νίκες. Τόσο απλό. Η ΑΕΚ καλείται μέσα σε διάστημα 20 ημερών και συγκεκριμένα από τις 20 Οκτώβρη μέχρι τις 10 Νοέμβρη να παίξει τέσσερα παιχνίδια, στα οποία η χειρότερη βαθμολογική συγκομιδή που επιτρέπεται να έχει είναι οι 10 βαθμοί. Για να το θέσουμε κάπως διαφορετικά, όταν το πρωτάθλημα θα φτάσει στην 10η αγωνιστική του, η ΑΕΚ δεν θα πρέπει να είναι σε διαφορά 6 βαθμών και πάνω από την κορυφή. Γιατί ναι μεν, το έχουμε πει ότι φέτος το πρωτάθλημα θα κριθεί στα play offs, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει και η… πολυτέλεια να μπεις σε αυτά, με μεγάλη διαφορά από τον πρώτο. Μην ξεχνάμε ότι οι ομάδες στα play offs, θα κουβαλάνε τους βαθμούς τους από τις 26 αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Κι εκτός αυτού, δεν είναι καθόλου εύκολο να συνέλθεις και ψυχολογικά και να συνεχίζεις να πιστεύεις στον τίτλο, σε περίπτωση που βρεθείς καμιά δεκαριά πόντους πίσω από την κορυφή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X