Ίβιτς για το παρόν και το μέλλον

Ίβιτς για το παρόν και το μέλλον
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Ίλια Ίβιτς έχει αναλάβει ένα πολύ δύσκολο έργο. Η καθημερινότητα ενός Τεχνικού Διευθυντή είναι πολύ πιο σύνθετη από όσο μπορεί να φανταστεί ένας απλός οπαδός. Δεν είναι δηλαδή σε καμία περίπτωση: βρες παίκτες, συμφώνησε μαζί τους και… τέλος. Ο Ίβιτς είναι υποχρεωμένος μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να προχωρήσει σε τομές στο οργανόγραμμα της ΑΕΚ, αλλά και να φέρει και αποτελέσματα. Διότι μόνο έτσι θα μπορέσει να εδραιώσει τη θέση του και να συνεχίσει στο μοτίβο που επιθυμεί.

Όπως είπε και στην προ ημερών κουβέντα με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ της ΑΕΚ, οι μεταγραφές του (για να εστιάσουμε στο κομμάτι που ενδιαφέρει περισσότερο) θα κινηθούν σε δύο άξονες. Τους έμπειρους που θα κάνουν τη διαφορά και τις επενδύσεις για το μέλλον. Από τη μία δηλαδή περιπτώσεις Σορεντίνο και Τσιρίλο και από την άλλη Τόζερ και Χετεμάι. Στόχος επίσης είναι η αποφυγή… μπανανόφλουδων τύπου Παουτάσο και Μάλμπασα.

Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν πως η κουμπαριά του με τον Νίκολα Ντάμιανατς, συνιδιοκτήτη της «Lian Sports», της εταιρεία ατζέντηδων δηλαδή που είναι ευρύτερα γνωστή λόγω της παρουσίας του Φάλι Ραμαντάνι, θα «διορθώσει» στα πάντα. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει σε απόλυτο βαθμό. Μπορεί να δώσει λύσεις σε κάποια θέματα, αλλά δεν αποτελεί πανάκεια.

Ο Ίβιτς στην πρώτη του θητεία ως Τεχνικός Διευθυντής στην ΑΕΚ «ψάχτηκε» αρκετά. Έψαξε και για περιπτώσεις λαχεία όπως ήταν εκείνη την εποχή ο Κομβολίδης, ο Πλιάτσικας και ο Κουτρομάνος. Ακόμα και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος αποκτήθηκε επί δικής του εποχής!

Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως η ΑΕΚ θα κάνει στις επόμενες μεταγραφιικές περιόδους ανάλογες κινήσεις. Το που θα κάτσει η μπίλια όμως είναι κάτι που θα το δείξει μόνο ο χρόνος και το γήπεδο.

Το τμήμα scouting

Ένα τμήμα που αποδεδειγμένα χωλαίνει και η ΑΕΚ δεν έχει καταφέρει να βρει τουλάχιστον μία λύση που να προσφέρει στη χειρότερη περίπτωση, ισορροπία και αξιοπιστία, είναι αυτό το scouting.

Κάθε φορά που έρχεται ένας Τεχνικός Διευθυντής, ακούγονται βαρύγδουπα λόγια και υποσχέσεις, αλλά αποτέλεσμα μηδέν. Αυτή τη στιγμή, κάτω από τον Ίλια Ίβιτς, βρίσκονται μόλις δύο άνθρωποι. Ο Δημήτρης Μπαρμπαλιάς και ο Φανούρης Γουνδουλάκης.

Ο πρώτος εντάχθηκε στο προσωπικό της ΑΕΚ τον Ιανουάριο του 2017. Ο επί 8ετίας σκάουτερ του Ολυμπιακού είχε την έγκριση του Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς, ο οποίος ήθελε να επενδύσει πολλά πάνω του. «Ελέγχει» (κυρίως) την αγορά της Λατινικής Αμερικής και της Γαλλίας, αλλά προς το παρόν η «Ένωση» δεν έχει επενδύσει ούτε στη μία, ούτε στην άλλη.

Ο νεοεισελθών στο τμήμα scouting, Φανούρης Γουνδουλάκης, τον περασμένο Αύγουστο «κρέμασε» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια σε ηλικία 37 ετών. Επί της ουσίας διαδέχθηκε το δεξί χέρι του Νίκου Λυμπερόπουλου, που δεν ήταν άλλος από τον Ανδρέα Λαγωνικάκη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Enwsi.gr» από τον Λαγωνικάκη δεν υπήρξε καμία συγκεκριμένη πρόταση για μεταγραφή παίκτη, καθώς είχε περισσότερο ρόλο αναλυτή. Αυτό που θα φανεί στο μέλλον είναι ποιος θα είναι ο ρόλος του Γουνδουλάκη.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, αν ο Ίβιτς και κατ’ επέκταση η ΑΕΚ θέλουν να επεκταθούν και σε άλλες χώρες για να έχουν μάτια παντού, θα πρέπει να προστεθούν άτομα στο οργανόγραμμα, με όποια σχέση εργασίας επιθυμούν οι δύο πλευρές. Είτε δηλαδή μόνιμα, είτε με συνεργασία. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στο προσεχές μέλλον θα υπάρξουν προσθήκες, ωστόσο δεν έχει αποσαφηνιστεί πόσες θα είναι αυτές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X