«Αγιά Σοφιά» uber alles!

AEK: «Κάθε μέρα και πιο κοντά στον ιστορικό στόχο» (ΦΩΤΟ)
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το 2013, τη χρονιά του υποβιβασμού δηλαδή, ο Δημήτρης Μελισσανίδης εμφανίστηκε για να δώσει και πάλι όραμα στους οπαδούς της ΑΕΚ. Με βασικό άξονα την κατασκευή του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια και την αναγέννηση του συλλόγου μέσα από τις στάχτες του, ο «Τίγρης» μπήκε μπροστά προκειμένου να γίνει πραγματικότητα το όνειρο της επιστροφής στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Πριν από έξι σχεδόν χρόνια και συγκεκριμένα στις 2 Οκτωβρίου του 2013 είχαν παρουσιαστεί τα πρώρα σχέδια του νέου γηπέδου στην αίθουσα «Μίλτος Κουντουράς» στο Ενιαίο Λύκειο Ν. Φιλαδέλφειας. Το αρχικό χρονοδιάγραμμα προέβλεπε ότι η κατασκευή της «Αγιά Σοφιάς» θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2014 και το γήπεδο θα ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο του 2015.

Το ημερολόγιο δείχνει Οκτώβριο του 2019 και η σχεδόν 4ετής καθυστέρηση (η οποία δεδομένα θα γίνει 5ετής( δεν οφείλεται σε καμία περίπτωση στην ΑΕΚ, η οποία βρήκε μπροστά της τεράστια εμπόδια για να κάνει το αυτονόητο. Να επιστρέψει στο σπίτι της.

Την ώρα που η κατασκευή του «Γ. Καραϊσκάκης», ολοκληρώθηκε στο διάστημα ρεκόρ των 14 μηνών ελέω… Ολυμπιακών αγώνων (με το «Ν. Γκούμας» να… εξαφανίζεται μυστηριωδώς από το φάκελο του 2004), με πολλές διαδικασίες να παρακάμπτονται, η ΑΕΚ έχει τραβήξει όλα τα δεινά της οικουμένης.

Ας θυμηθούμε όμως πόσα πράγματα έχουν αλλάξει από την επίσημη παρουσίαση του γηπέδου που έγινε στις 6 Νοεμβρίου 2013 στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

1). Τρεις Κυβερνήσεις

Όταν στις 26/4/2013, ο Πόλυς Χατζηιωάννου αποκάλυψε την πρόθεσή του να συμμετάσχει στο πλάνο του Δημήτρη Μελισσανίδη για την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στη χώρα μας είχαμε Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά.

Τον Ιανουάριο του 2015, ο Αλέξης Τσίπρας προκαλεί εκλογές (χρησιμοποιώντας το τρικ για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας) και τη διακυβέρνηση της χώρας αναλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ. Το Σεπτέμβριο του 2015, μετά την υπηρεσιακή Κυβέρνηση της κας Θάνου, έχουμε εκ νέου Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ & ΑΝΕΛ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα. Από τις 8 Ιουλίου του 2019 υπάρχει ξανά Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

2). Εφτά Υπουργοί Ενέργειας & Περιβάλλοντος

Η ΑΕΚ δεν είχε πάντα συμμάχους στην προσπάθειά της να φτιάξει το γήπεδο. Είχε και ορκισμένους εχθρούς. Ένας εξ αυτών βρισκόταν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Επί Κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά και Νέας Δημοκρατίας Υπουργός ήταν ο Γιάννης Μανιάτης. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος ανέλαβε επί κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα, ήταν ο άνθρωπος που κράτησε κλειδωμένη στο συρτάρι του τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για 7 μήνες! Από τον Ιανουάριο που ανέλαβε μέχρι τον Ιούλιο που αντικαταστάθηκε από τον Πάνο Σκουρλέτη! Πέντε μέρες μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, η ΜΠΕ τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση!

Ιωάννης Γκιόλιας, Πάνος Σκουρλέτης (ξανά), Γιώργος Σταθάκης και Κωστής Χατζηδάκης, διατέλεσαν ΥΠΕΝ όλα αυτά τα χρόνια. Το σύνολο: 7!

3). ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στην Περιφέρεια Αττικής

Όταν ξεκίνησε το τεράστιο project της κατασκευής του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, στην Περιφέρεια της Αττικής ήταν από το Νοέμβριο του 2010, ο Γιάννης Σγουρός, εκλεγμένος με το ΠΑΣΟΚ!

Στις Περιφερειακές εκλογές του Μαΐου του 2014 όμως, ηττήθηκε από την υποστηριζόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, η οποία ειδικά στο ξεκίνημα της τότε θητείας της ήταν αντίθετη με το γήπεδο. Στην πορεία ωστόσο η ΑΕΚ έχοντας με το μέρος της το σωστό και το δίκαιο την κέρδισε και την έκανε σύμμαχό της.

Πέντε χρόνια αργότερα, τις Περιφερειακές εκλογές κερδίζει η Νέα Δημοκρατία, η οποία με τον Γιώργο Πατούλη θα είναι αυτή που θα τρέξει τις τελευταίες διαδικασίες κατασκευής της «Αγιά Σοφιάς»!

4). Τρεις στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας

Το 2013 στη Δημαρχία της Νέας Φιλαδέλφειας βρισκόταν η Έφη Γαϊτανά- Αποστολάκη, η οποία είχε βρεθεί στη συγκεκριμένη καρέκλα μετά από ένα τραγικό περιστατικό και συγκεκριμένα το θάνατο του συζύγου της μία μέρα μετά τη νίκη του στον πρώτο γύρο εκλογών.

Το 2014 ο Άρης Βασιλόπουλος κάνει την έκπληξη και κερδίζει τις εκλογές. Η 5ετία του ήταν μία θητεία πολέμου για το γήπεδο της ΑΕΚ. Προσπάθησε με κάθε τρόπο να σταματήσει την κατασκευή της «Αγιά Σοφιάς», πήγε στο ΣτΕ κυνήγησε με κάθε τρόπο κάθε διαδικασία και μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας του δεν συνεργάστηκε στο παραμικρό. Η ΑΕΚ όσα μπορούσε να κάνει χωρίς το Δήμο τα έπραξε, αλλά έχασε χρόνο.

Το λάθος διορθώθηκε το 2019. Η εκλογή του Γιάννη Βούρου δίνει το δικαίωμα στην ΑΕΚ να ελπίζει ότι ο Δήμος ο οποίος δημιουργήθηκε μετά την έλευση του κιτρινόμαυρου συλλόγου, θα είναι πλέον σύμμαχός της και θα βοηθήσει ώστε να μη χαθεί ούτε μέρα…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X