Η σκοτεινή πλευρά της Ευρωλίγκας, όπως την αναδεικνύουν Ισπανοί και Γάλλοι

Η σκοτεινή πλευρά της Ευρωλίγκας, όπως την αναδεικνύουν Ισπανοί και Γάλλοι
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η βιτρίνα του ευρωπαϊκού μπάσκετ σε διασυλλογικό επίπεδο είναι θελκτική, ειδικά για το ελληνικό κοινό, που βρίσκει τεράστιο ενδιαφέρον στην παρακολούθηση της Ευρωλίγκας…

Εντούτοις, σε αυτόν τον κόσμο, υπάρχουν ζητήματα που πιθανώς να αξίζουν την προσοχή μας, καθώς διακρίνονται διάφορες σκιές που δημιουργούν προβληματισμούς, οι οποίοι αφορούν στη βιωσιμότητα του πρότζεκτ, την ισονομία του (κάτι που είναι πολύ σημαντικό) και πολλά άλλα ζητήματα.

Αυτά τα ζητήματα τελευταία, αποφάσισαν να αναδείξουν οι Ισπανοί και αν τα βρίσκεις κι εσύ ενδιαφέροντα θα ήθελα να τους ρίξεις λίγο φως αναδημοσιεύοντας…

Αρχικά ήταν η As, η οποία καταπιάστηκε με το Mirotic Effect…

Στο άρθρο, που μπορείς να βρεις σε αυτό το link

https://as.com/baloncesto/2019/10/07/acb/1570442625_880960.html

γίνεται αναφορά στην τεράστια αύξηση που παρουσιάζει η Μπαρτσελόνα στο φετινό μπάτζετ της…

Αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι… “Η Μπαρτσελόνα αποφάσισε να κάνει τη μεγαλύτερη επένδυση στην ιστορία της, αυξάνοντας το μπάτζετ της κατά 13%…”

Συνυπολογίζοντας τα πιθανά έσοδα που αγγίζουν τα 13εκ. συνολικά από 4 αθλήματα, το μπάσκετ, το χάντμπολ, το ποδόσφαιρο σάλας και το ρόλερ σκέιτ,  θα κοστίσει συνολικά στην Μπαρτσελόνα 65εκ ευρώ!!!

Υπολογίζεται μάλιστα, στο ίδιο άρθρο, ότι η χασούρα της Μπάρτσε μόνο στο τμήμα μπάσκετ φέτος θα είναι υψηλότερο από 30 εκατομύρια, μεγαλύτερη ακόμα κι από τη Ρεάλ που υπολογίζεται να έχει ένα έλλειμμα στο ταμείο της φέτος, της τάξης των 29.7εκ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή, η καταλανική εφημερίδα, El Mundo Deportivo, επιχειρεί να μπει πιο βαθιά στο πρόβλημα των τραυματισμών της Μπαρτσελόνα, που κατά βάση ειναι μυικοί, και εξηγεί για ποιο λόγο μπορεί να παίζει ρόλο σε  αυτό η αύξηση των αγώνων της Ευρωλίγκας. 

https://www.mundodeportivo.com/baloncesto/euroliga/20191007/47865259121/medicos-del-barca-alertan-sobre-el-incremento-de-lesiones-musculares-en-el-basket.html

Τέλος, σε μία κραυγή αγωνίας ο πρόεδρος της Ενωσης Παικτών στην Ισπανία, ο Αλφόνσο Ρέγες, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Marca, επισήμανε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ισπανικό μπάσκετ: “Εχουμε το μικρότερο ποσοστό γηγενών παικτών στο εθνικό πρωτάθλημά μας, από κάθε άλλη Λίγκα στον κόσμο, από κάθε άλλο σπορ. Ακόμα και οι ξένοι παίκτες που έρχονται στην Ισπανία να αγωνιστούν εκφράζουν την έκπληξή τους για το γεγονός ότι είναι τόσο μικρός ο αριθμός των ισπανών παικτών που αγωνίζονται στην ACB. 

https://www.marca.com/baloncesto/acb/2019/10/07/5d9b5b5ee2704eda068b45ba.html

Τέλος, το Basket Europe στη Γαλλία, στο άρθρο που θα βρεις εδώ, 

https://www.basketeurope.com/livenews-fr/480186/euroleague-les-recettes-du-fc-barcelone-sont-inferieures-a-celles-de-lasvel/

κάνει λόγο για την ισονομία μεταξύ των ομάδων της Ευρωλίγκας, λαμβάνοντας υπόψιν τα νούμερα που αφορούν στη Βιλερμπάν και την Μπαρτσελόνα, και αφού ανάφερε ότι με τέτοιο ισολογισμό… “Η Μπαρτσελόνα δε θα έπαιρνε ποτέ άδεια να αγωνιστεί στο γαλλικό πρωτάθλημα”, καταλήγει γράφοντας υπαινικτικά:

“Η Ευρωλίγκα έχει υποστηρίξει ότι θέλει να μειώσει το ποσοστό των χρημάτων που μπαίνουν στις ομάδες από τους ιδιοκτήτες τους. Αυτό, ισχύει και για τους ιδιοκτήτες των ποδοσφαιρικών ομάδων;”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X