Εδειξε χαρακτήρα η ΑΕΚ, αλλά πέταξε τη νίκη!

Εδειξε χαρακτήρα η ΑΕΚ, αλλά πέταξε τη νίκη!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Κάποιες φορές, το σημαντικό είναι να μη χάνεις. Αλλά για την ΑΕΚ και την προσπάθεια που κατέβαλε κόντρα στον ΠΑΟΚ, άξιζε κάτι περισσότερο από το τελικό 2-2. Η Ενωση ξεπέρασε το απελπιστικό ξεκίνημα, διόρθωσε τις αδυναμίες της και κατάφερε να επιστρέψει δύο φορές στο παιχνίδι. Ωστόσο, δεν μπόρεσε να βρει ακόμα ένα γκολ και να φτάσει σε μια νέα επική ανατροπή. Χτυπημένη από τις απουσίες, αλλά και την ατυχία, η ΑΕΚ έδειξε απλά πως έχει χτίσει χαρακτήρα και μένει ζωντανή στο κυνήγι του τίτλου.

Στην απουσία του Σιμόες που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες, ο Νίκος Κωστένογλου έχασε και τον Ολιβέιρα. Ο Πορτογάλος φορ κρίθηκε ανέτοιμος για ένα τέτοιο παιχνίδι και δεν έμεινε ούτε στον πάγκο. Ο τεχνικός της ΑΕΚ πάντως, επέμεινε στη διάταξη με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, θέλοντας να ελέγξει τη μεσαία γραμμή και προτίμησε τον Αλμπάνη ως παρτενέρ του Λιβάγια στην επίθεση, προκειμένου να εκμεταλλευθεί την ταχύτητα και την ικανότητα στο ένας εναντίον ενός.

Ωστόσο, η ΑΕΚ δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στην ταχύτητα του ΠΑΟΚ στα άκρα. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης κυριάρχησε απόλυτα στη μεσαία γραμμή, μπορούσε να έχει την μπάλα και να βγάζει συνεχώς πάσες που τρυπούσαν την «κιτρινόμαυρη» άμυνα. Κυρίως από την αριστερή πλευρά, αλλά και από δεξιά, με τους παίκτες της ΑΕΚ αλλού να πατούν και αλλού να βρίσκονται. Μοιραία, ο ΠΑΟΚ πήρε κεφάλι στο σκορ σε μία τέτοια φάση, με τον Λημνιό να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας και να γυρνά στον αμαρκάριστο Σβιντέρσκι (16’).

Το γκολ, όχι μόνο δεν αφύπνισε τους παίκτες της ΑΕΚ, αλλά τα πράγματα έγιναν χειρότερα. Ο ΠΑΟΚ έβγαζε διαδοχικές επιθέσεις, με την άμυνα να δείχνει τρύπια και το κέντρο ανύπαρκτο. Σε ανάλογη φάση με του γκολ, ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι στο χέρι του Μπακάκη, αλλά ο Μπίσεσβαρ σημάδεψε το δοκάρι (25’). Ο Κωστένογλου είχε δώσει ήδη εντολή για μετατροπή του σχήματος με τετράδα στην άμυνα, με Μπακάκη και Λόπες στα άκρα, Παουλίνιο και Αλμπάνη στα άκρα της επίθεσης και τον Μάνταλο πίσω από τον Λιβάγια.

Αμεσα, η ΑΕΚ ισορρόπησε το παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ δεν έβρισκε πλέον την άμυνα της ΑΕΚ ξέφραγο αμπέλι και δεν μπορούσε να βγάζει επιθέσεις, ενώ σταδιακά η Ενωση άρχισε να μπαίνει με περισσότερες αξιώσεις προς την εστία του Ζίβκοβιτς. Χαρακτηριστικό είναι, πως η πρώτη καλή «κιτρινόμαυρη» στιγμή ήρθε στο 31’, με το συνδυασμό Αλμπάνη, Λόπες και το σουτ του Ελληνα άσου πάνω από το δοκάρι. Ως το φινάλε του ημιχρόνου, η ΑΕΚ είχε πλέον τον έλεγχο του ματς, αλλά είχε άδεια περιοχή για να απειλήσει ουσιαστικά.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Κωστένογλου έκανε τις αλλαγές που φαινόταν να χρειάζεται η ΑΕΚ. Εριξε στο γήπεδο τον Γιακουμάκη, ώστε να έχει κανονικό σέντερ φορ μέσα στην άδεια από παίκτες της ΑΕΚ περιοχή του ΠΑΟΚ, απελευθερώνοντας παράλληλα τον Λιβάγια. Επίσης, άλλαξε τον αρνητικό Αλμπάνη με τον Ντέλετιτς. Η ΑΕΚ ήταν τελείως διαφορετική, συγκριτικά με το κάκιστο ξεκίνημα στο πρώτο μέρος και έκλεισε τον ΠΑΟΚ στο μισό γήπεδο.

Η ισοφάριση ήταν θέμα χρόνου και ήρθε στο 54’. Ο Λιβάγια εκτέλεσε φάουλ που κέρδισε ο Γαλανόπουλος, ο Τσιγκρίνσκι πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και έβαλε «φωτιά» στο ΟΑΚΑ. Ωστόσο, οι «κιτρινόμαυροι» δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν τον ενθουσιασμό και έδωσαν χώρο στον ΠΑΟΚ, πληρώνοντας ξανά ακριβά τα κενά. Ο Λημνιός εξέθεσε ξανά τον Λόπες από δεξιά, έστειλε την μπάλα στον Σβιντέρσκι που σκόραρε από τη μικρή περιοχή (58’).

Η ΑΕΚ βρήκε τη ψυχική δύναμη να αντιδράσει. Σκόραρε με την κεφαλιά του Βράνιες στο 65’, αλλά ο Κλόσνερ ακύρωσε το γκολ, θεωρώντας πως η μπάλα δεν πέρασε τη γραμμή και έπειτα ο Μάνταλος ήταν οφσάιντ. Η ΑΕΚ επέμεινε. Συνέχισε να πιέζει, στρίμωξε τον ΠΑΟΚ και φαινόταν πως ήταν θέμα χρόνου να φτάσει στην ισοφάριση. Αυτή ήρθε τελικά στο 79’. Ο Κρίστισιτς έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, ο Γιακουμάκης άνοιξε στον Μάνταλο και εκείνος σέρβιρε στον Ντέλετιτς για το 2-2.

Η τρίτη κίνηση του Κωστένογλου ήταν με τη χρησιμοποίηση του Κλωναρίδη, σε ρόλο εξτρέμ, ώστε να δημιουργήσει θέματα με την ταχύτητα του. Ο Μπάρκας κράτησε την ΑΕΚ με δύο σωτήριες επεμβάσεις σε ισάριθμες προσπάθειες του Ακπομ. Στα τελευταία λεπτά, η ΑΕΚ πίεσε, είχε τη μεγάλη φάση με το σουτ του Λιβάγια, αλλά δεν μπόρεσε να βρει το γκολ της νίκης και απλά περιορίστηκε σε ισοπαλία με 2-2.

 

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Ν. Κωστένογλου, 3-5-2): Μπάρκας, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Παουλίνιο (46’ Γιακουμάκης), Γαλανόπουλος, Κρίστισιτς, Λόπες, Μάνταλος (85’ Κλωναρίδης), Αλμπάνης (46’ Ντέλετιτς), Λιβάγια

ΠΑΟΚ (Α, Φερέιρα, 4-2-3-1): Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Μίσιτς, Αουγκούστο, Ελ Καντουρί, Λημνιός (77’ Ζαμπά) , Μπίσεσβαρ (88’ Μαουρίσιο), Σβιντέρσκι (65’ Ακπομ)

Ο Ελβετός Κλόσνερ χρέωσε με κάρτα τους Βράνιες (55’), Γαλανόπουλο (83’), Γιαννούλη (51’), Ζαμπά (81’)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X