Η μεγάλη βραδιά της ΑΕΚ, «καθαρίζει» και τον ΠΑΟΚ στο καμίνι του ΟΑΚΑ! (19.30, LIVE σχολιασμός enwsi.gr)

Εικόνες από το Παναιτωλικός-ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Θα είναι 11, αλλά με τη ψυχή 40.000!

Η ΑΕΚ υποδέχεται σήμερα (19.30, NovaSports 1, LIVE enwsi.gr) στο ΟΑΚΑ τον ΠΑΟΚ για την 5η αγωνιστική της Super League. Το Ολυμπιακό Στάδιο θα πάρει… φωτιά σήμερα καθώς οι ΑΕΚτζήδες αναμένεται να κάνουν πραγματικότητα την «προφητεία» του Νίκου Κωστένογλου που μετά το ματς τη Λαμία είχε πει πως κόντρα στους Θεσσαλονικείς το ΟΑΚΑ θα γεμίσει με 50.000 φίλους της ομάδας. Η Ένωση έχει πολλά να αποδείξει σήμερα κόντρα σε μια ομάδα που δεν έχει καταφέρει να κερδίσει τις τέσσερις τελευταίες φορές που την αντιμετώπισε.

Ο Νίκος Κωστένογλου, έχει δείξει πως ξέρει πως να προετοιμάζει ψυχολογικά τους παίκτες μιας και υπό τις οδηγίες του, οι κιτρινόμαυροι «τρώνε» σίδερα και παίζουν σαν μαχητές. Έτσι πρέπει να παίξουν και σήμερα για να πάρουν τους τρείς βαθμούς. Το βαθμολογικό κίνητρο είναι φυσικά μεγάλο καθώς ο Δικέφαλος με νίκη ξεπερνά τον ΠΑΟΚ στην βαθμολογία, όμως τα κέρδη από μια νίκη σήμερα είναι περισσότερα. Η ψυχολογία θα ανέβει στα ύψη και άπαντες θα… βάλουν καλά στο μυαλό τους πως αυτή η ομάδα θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα.

Το πλάνο

Ο «Κωστέ» δεν έχει στην διάθεση του έναν από τους πολυτιμότερους παίκτης της Ένωσης φέτος. Ο λόγος για τον Αντρέ Σιμόες που ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στον δεξιό του τετρακέφαλο και τέθηκε «νοκ-άουτ». Πάντως, ο Πορτογάλος δεν ήθελε να μείνει μακριά από την ομάδα και ούτε που… συζητούσε να μην βρίσκεται στο ξενοδοχείο που μένει η αποστολή.  Αντίθετα, ο Νέλσον Ολιβέιρα τα κατάφερε να μπει στην αποστολή καθώς προπονήθηκε σε φούλ ρυθμούς από την Πέμπτη και μετά. Η θέση του στην ενδεκάδα δεν θεωρείται δεδομένη όμως.

Η ΑΕΚ αναμένεται να ξεκινήσει ξανά με το επιτυχημένο 3-5-2, με το μοναδικό δίλημμα του «Κωστέ» να έχει να κάνει με τον παρτενέρ του Λιβάγια στην κορυφή της επίθεσης. Αν ο Έλληνας τεχνικός κρίνει ότι ο Ολιβέιρα είναι έτοιμος, τότε θα τον ξεκινήσει δίπλα στον Κροάτη, ενώ σε αντίθετη περίπτωση τη θέση του θα διεκδικήσουν οι Αλμπάνης και Γιακουμάκης, με τον πρώτο να έχει το προβάδισμα.

Τερματοφύλακας θα είναι ο Μπάρκας, ενώ η τριάδα στην άμυνα θα αποτελείται από του Βράνιες, Τσιγκρίνσκι και Μπακάκη. Στο αριστερό άκρο της άμυνας θα βρίσκεται ο Λόπες, ενώ στο δεξί ο ανεβασμένος Παουλίνιο. Ο Γαλανόπουλος αναμένεται να πάρει τη θέση του Σιμόες στον άξονα και θα πλαισιωθεί από τον Κρίστιτσιτς, με τον Μάνταλο μπροστά τους σε πιο ελεύθερο ρόλο. Στην κορυφή της επίθεσης, δεδομένη θεωρείται η παρουσία του Λιβάγια, ενώ «μάχη» γίνεται για το ποιος εκ των Ολιβέιρα, Αλμπάνη και Γιακουμάκη θα βρεθεί στο πλευρό του Κροάτη.

Το ΟΑΚΑ παίρνει… φωτιά

Με αυτό το κόσμο στο πλευρό της, η ΑΕΚ δεν έχει να φοβάται τίποτα. Έχει τονιστεί αρκετές φορές πως η συσπείρωση που παρατηρείται από την ημέρα που ανέλαβε ο Νίκος Κωστένογλου είναι εντυπωσιακή. Κόσμο και έμψυχο δυναμικό της ομάδας είναι ένα. Φάνηκε στην Τρίπολης, φάνηκε στο Αγρίνιο, τώρα θα φανεί και στο ΟΑΚΑ που αναμένεται να γεμίσει από τουλάχιστον 40.000 ΑΕΚτζήδες. Η προπώληση χθες είχε ξεπεράσει τις 20.000, ενώ από νωρίς σήμερα τα εκδοτήρια του σταθμού «Ειρήνη» βρίσκονται στο πόδι με τους οπαδούς της Ένωσης να «τρέχουν» τελευταία στιγμή ώστε να προμηθευτούν ένα μαγικό χαρτάκι.

Το σερί 18 μηνών

Μοιάζει με πρωταπριλιάτικο αστείο αλλά δεν είναι. Η ΑΕΚ δεν έχει κερδίσει ένα ντέρμπι εδώ και 18 μήνες από την 1η Απριλίου του 2018 και εκείνο το 3-0 επί του Παναθηναϊκού με το ρεσιτάλ του Αραούχο. Έκτοτε είτε χάνει είτε καταφέρνει να πάρει την ισοπαλία. Ενάμιση χρόνος είναι πάρα πολύς για την ΑΕΚ και ο Νίκος Κωστένογλου το ξέρει και είναι δεδομένο πως θα έχει προετοιμάσει ανάλογα τους παίκτες του.

Ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ δεν έρχεται με την καλύτερη ψυχολογία στο ΟΑΚΑ για αυτό και πολλοί έχουν χρίσει την ΑΕΚ φαβορί. Προέρχονται από μια ισοπαλία με τον Άρη και μια νίκη στο 90′ με τον Ατρόμητο. Η γκρίνια γύρω τον Αμπελ Φερέιρα είναι μεγάλη, αλλά η διοίκηση δείχνει να τον στηρίζει. Τουλάχιστον προς το παρόν. Μάλιστα, η κρούση που έγινε από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας προς τον Πορτογάλο τεχνικό αποσυντόνισε για λίγο την ομάδα.

Ο Φερέιρα αντιμετωπίζει επίσης τις απουσίες του τιμωρημένου Μάτος και τους τραυματία Πέλκα. Ο Πορτογάλος δεν πρόκειται να κάνει θεαματικές αλλαγές. Το μοναδικό ερωτηματικό αφορά τη θέση του τερματοφύλακα, καθώς δεν έχει αποφασίσει αν θα διατηρήσει τον Πασαχλάκη στον «άσο» ή θα δώσει μία ευκαιρία και στον Ζίβκοβιτς. Από εκεί και πέρα, η τετράδα στην άμυνα θα αποτελείται από τους Ροντρίγκο (αντί του Μάτος), Βαρέλα, Κρέσπο και Γιαννούλη. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Λημνιός και ο Στοχ, με τον Μπίσεσβαρ ως «δεκάρι» (αντί του Πέλκα) και τον Άκπομ στην κορυφή της επίθεσης.

Οι Διαιτητές

Διαιτητής: Κλόσνερ (Ελβετία)

Βοηθοί: Ζούερχερ (Ελβετία), Ζγκράγκεν (Ελβετία)

VAR: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

AVAR: Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας)

4ος: Μανούχος (Αργολίδας)

Το enwsi.gr θα βρίσκεται στο ΟΑΚΑ και θα σας μεταφέρει όλο το ρεπορτάζ πριν και μετά τον αγώνα, όπως και την LIVE εξέλιξη του ματς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X