Γκίκας: «Η ΑΕΚ έχει φτιαχτεί για να πρωταγωνιστεί»

Γκίκας: «Η ΑΕΚ έχει φτιαχτεί για να πρωταγωνιστεί»
Photo Credits: INTIME

Ένας από τους αθλητές που αναζητούν το… επόμενο βήμα καριέρας, παρά την δεδομένη αξία του, είναι ο Νίκος Γκίκας.

Για αυτό και ο πρώην αρχηγός του Προμηθέα, άφησε την Πάτρα φέτος το καλοκαίρι, για λογαριασμό της ΑΕΚ, κάνοντας το μεγάλο «άλμα» της καριέρας του.

Ο 28χρονος πόιντ γκαρντ μίλησε στην «ΩΡΑ των σπορ» στο πλαίσιο Media Day της «Βασίλισσας» την περασμένη Δευτέρα, εκεί όπου αρχικά, στάθηκε στο κλίμα της ομάδας: «Το κλίμα είναι φανταστικό και έτσι ήταν από την αρχή. Όλα τα παιδιά έχουμε έρθει πάρα πολύ κοντά και για να γίνει αυτό, έχουν βοηθήσει πολύ και τα έμπειρα παιδιά.

Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που όντως είδα ξανά φίλους, είδα τον Λίνο (σ.σ. Χρυσικόπουλο), τον Μήτσο (σ.σ. Μαυροειδή) και με όλα τα άλλα παιδιά, έχουμε γίνει πλέον φίλοι, μετά από έναν μήνα προετοιμασίας».

Έπειτα, ο διεθνής άσος σχολίασε και τη «χημεία» που επικρατεί στο «κιτρινόμαυρο» σύνολο και το πώς αυτή έχει χτιστεί: «Η ομάδα είναι καινούργια και έχει χτιστεί σε νέες βάσεις. Θα χρειαστεί χρόνος πιστεύω για να βγάλει το 100% των δυνατοτήτων της, που πιστεύω πως είναι πάρα πολλές. Μπασκετικά, έχει φανεί η χημεία σε κάποια σημεία. Μπορούμε σίγουρα να βελτιωθούμε πολύ παραπάνω.

Παρόλα αυτά, είναι αθλητές που γνωρίζουν το άθλημα, είναι πάρα πολύ καλοί παίκτες και νομίζω ότι στα φιλικά που δώσαμε, έχουν βγει φάσεις, οι οποίες δείχνουν ότι υπάρχει αρμονία στην ομάδα και μπορεί να κάνει πολύ καλά πράγματα».

Η κουβέντα με τον διεθνή άσο, στράφηκε στους στόχους του ίδιου, αλλά και της ομάδας του, για τη σεζόν που ξεκινάει το προσεχές Σάββατο: «Οι στόχοι της ομάδας είναι ο καθένας να δίνει το 100% κάθε μέρα, αυτό άλλωστε μας έχει ζητήσει ο κόουτς από την πρώτη κιόλας μέρα. Νομίζω πως αυτό είναι απόλυτα σεβαστό από όλους τους παίκτες και το κάνουμε.

Από εδώ και πέρα, η ΑΕΚ, καλώς ή κακώς, αν και είναι καινούργια ομάδα, έχει φτιαχτεί για να πρωταγωνιστεί. Όλοι οι παίκτες το ξέρουμε αυτό και είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε πράξη και να κάνουμε τον κόσμο της ΑΕΚ χαρούμενο».

Αναπόφευκτα, το ματς με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, το Σάββατο στο ΟΑΚΑ, «στριφογυρίζει» στα… μυαλά των παικτών της ΑΕΚ, με τον Νίκο Γκίκα να σχολιάζει: «Ίσως το πιο δύσκολο ματς που θα παίξουμε στην κανονική περίοδο, απέναντι σε μία ομάδα Ευρωλίγκας, που έχει κάνει τρομερές μεταγραφές. Θα είναι το πρώτο ματς της, στη σεζόν, οπότε φαντάζομαι πως το γήπεδο θα έχει αρκετό κόσμο. Είναι το «κρας τεστ» της σεζόν.

Είναι καλό που ξεκινάμε με ένα τόσο δύσκολο ματς, για να μπούμε κατευθείαν στα… βαθιά. Νομίζω το αποτέλεσμα σε αυτή τη φάση, από την λίγη εμπειρία που έχω, λίγο ενδιαφέρει τον καθένα και τόσο θα έπρεπε, καθώς είναι η αρχή του πρωταθλήματος.

Οι ομάδες ακόμα δεν έχουν… ρολάρει και το μόνο που μπορεί να αποκομίσουμε, είναι εμπειρία κόντρα σε έναν δυνατό αντίπαλο στην έδρα του. Να δείξουμε ότι είμαστε έτοιμοι για ένα τόσο δυνατό ματς», ενώ συμπλήρωσε: «Με την απουσία του Ολυμπιακού θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εν δυνάμει τελικός, αλλά είναι ακόμα Σεπτέμβριος, δεν είναι Μάιος. Οπότε καλύτερα να συζητάμε τέτοια πράγματα όταν έρθει ο καιρός και όχι τώρα».

Τέλος, ο έμπειρος γκαρντ, θέλησε να στείλει ένα μήνυμα προς τους φίλους της ΑΕΚ: «Να έχει υπομονή ο κόσμος, να μας στηρίζει και να είναι σίγουρος πως όλα τα παιδιά θα δώσουμε το 100% για να πετύχουμε και να τον κάνουμε περήφανο».

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X