«Αγιά Σοφιά» 2021 -Ολα τα δεδομένα και οι καθυστερήσεις

Η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια έχει ξεκινήσει!

Ωστόσο οι «κιτρινόμαυροι» θα μπούνε στην «Αγιά Σοφιά» με… τετράμηνη καθυστέρηση! Όχι δηλαδή από την αρχή της σεζόν 2020-2021, αλλά μεσούσης της χρονιάς και πιθανότατα με την έναρξη του β’ γύρου, ή πιο απλά μετά τη χειμερινή διακοπής της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Η καθυστέρηση αυτή δεν οφείλεται σε καμία περίπτωση στην ΑΕΚ, η οποία κάνει ότι περνάει από το χέρι της προκειμένου να τρέξει όλες τις διαδικασίες, αλλά σε τρεις παράγοντες εκ των οποίων οι δύο έχουν προκαλέσει πολλά προβλήματα στην ολοκλήρωση αυτού του project!

Η γραφειοκρατία και το λάθος στην Επιτροπή Ελεγκτικού Μηχανισμού!

Το «Enwsi.gr» είχε αποκαλύψει ότι η εταιρεία που είχε κερδίσει τον διαγωνισμό για την ανάληψη του έργου της Υπογειοποίησης ήταν η «ΙΝΤΡΑΚΑΤ» συμφερόντων Σωκράτη Κόκκαλη! Αν όλα έβαιναν βάσει χρονοδιαγράμματος το έργο θα ξεκινούσε τον Απρίλιο, ή στη χειρότερη των περιπτώσεων τον Μάιο!

Η νίκη στο διαγωνισμό που αναρτήθηκε και στη «Διαύγεια» έπρεπε να επικυρωθεί μέσω μίας Επιτροπής Ελεγκτικού μηχανισμού. Το «εγκληματικό» λάθος έγινε στο σχηματισμό της Επιτροπής, στην οποία συμπεριλήφθηκαν ως μέλη κάποιοι άνθρωποι που δεν πληρούσαν όλες τις προϋποθέσεις. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προσβληθεί η σύνθεση της Επιτροπή, να σχηματιστεί νέα και να περάσει από… διπλή εξέταση η νίκη της «ΙΝΤΡΑΚΑΤ».

Για να γίνει αντιληπτό το χρονικό εύρος της καθυστέρησης αξίζει να αναφέρουμε ενδεικτικά κάποιες ημερομηνίες. Το αποτέλεσμα του μειοδοτικού διαγωνισμού έγινε γνωστό στις 21 Μαρτίου! Στις 18 Απριλίου του ίδιου έτους το αποτέλεσμα αναρτήθηκε στη «Διαύγεια». Η συνέχεια απαιτούσε 15 ημέρες μέχρι την έγκριση του Ελεγκτικού μηχανισμού.

Ωστόσο λόγω των όσων συνέβησαν με την Επιτροπή, η ανάρτηση της Απόφασης Έγκρισης της Ανάθεσης του έργου στην «ΙΝΤΡΑΚΑΤ», έγινε στις 27 Ιουλίου! Τότε μάλιστα υπήρχαν οι αισιόδοξες προβλέψεις πως το έργο θα ξεκινήσει τον Αύγουστο, αλλά τελικά έχουμε μέσα Σεπτέμβρη και ακόμα οι άνθρωποι της ΑΕΚ είναι στην αναμονή…

Οι εκλογές που κόστισαν χρόνο

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην ΑΕΚ όσο και αν ακούγεται παράξενο προκλήθηκε από τις Εκλογές. Τα όσα συνέβησαν στα τέλη της άνοιξης του 2019 και το καλοκαίρι του ίδιου έτος δημιούργησαν ένα λειτουργικό κενό διάρκειας τουλάχιστον τριών μηνών.

Να πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Το αποτέλεσμα των Ευροεκλογών στις 26 Μαΐου η νίκη της Ν.Δ. και η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ με σχεδόν 10 μονάδες, προκάλεσαν την παραίτηση της Κυβέρνησης Τσίπρα. Ουσιαστικά στην χώρα μας από τα μέσα Μαϊου δεν λειτουργούσε σχεδόν τίποτα.

Η νέα Κυβέρνηση Μητσοτάκη, ορκίστηκε στις 8 Ιουλίου και οι Υπουργοί ανέλαβαν καθήκοντα τις επόμενες μέρες. Όπως γίνεται αντιληπτό, μέχρι να ξεκινήσουν ουσιαστική δουλειά χάθηκε επιπλέον χρόνος. Προσθέστε και τον Αύγουστο που όλα υπολειτουργούν και έχετε πλέον ξεκάθαρη εικόνα της σχεδόν τετράμηνης καθυστέρησης που θα αναγκάσει την ΑΕΚ να μπει στο «σπίτι» της αργότερα από ότι υπολόγιζε!

Θύμα των Εκλογών η ΑΕΚ είχε πέσει και το 2015. Η τότε αλλαγή σκυτάλης είχε προκαλέσει σοβαρά ζητήματα τα οποία κλήθηκε να ξεπεράσει ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Και αν και του πήρε χρόνο, τα κατάφερε. Με μεγαλύτερο «αγκάθι» όλων την Περιβαλλοντική Μελέτη, την οποία Λαφαζάνης και Σκουρλέτης δεν… ξεκλείδωναν από τα συρτάρια των γραφείων τους!

Ο Άρης Βασιλόπουλος

Ο πρώην Δήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας ακόμα και τώρα αποτελεί εφιάλτη για την οικογένεια του «Δικεφάλου». Δεν είναι απλά οι τρεις προσφυγές της Δημοτικής αρχής στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αλλά και οι άλλες δύο που έγιναν από άτομα που βρίσκονται στο κοντινό του περιβάλλον.

Είναι όλες οι ενέργειες που έβαλε στον «πάγο» κατά τη διάρκεια της θητείας του. Από τη μελέτη της Πυροπροστασίας, τα υψόμετρα, μέχρι και τη διάνοιξη των πεζοδρομίων την οποία μπλόκαρε μέχρι την τελευταία στιγμή. Συνολικά ο Βασιλόπουλος προκάλεσε καθυστερήσεις τουλάχιστον 2,5 ετών!

Το ευτύχημα για την ΑΕΚ, είναι ότι πλέον έχει αγαστή συνεργασία με τη Δημοτική αρχή και τον Γιάννη Βούρο και όλα τρέχουν με πολύ καλύτερους ρυθμούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X