Όταν δεν συναντάς την ΚΕΔ σε υπόγεια ξενοδοχείων και ο «γελωτοποιός» του ΠΑΟΚ

Ο «Ναός» της ΑΕΚ στα «ιερά χώματα» της Νέας Φιλαδέλφειας έχει πάρει σχεδόν την τελική του μορφή. Ο «σκελετός» του γηπέδου έχει ολοκληρωθεί, η τοποθέτηση του στεγάστρου εξελίσσεται καθημερινά και οι εργασίες προχωρούν δίχως προβλήματα με ταχύτατους ρυθμούς. Όποιος περνάει από τις οδούς Καππαδοκίας, Φωκών και Πατριάρχου Κωνσταντίνου, μπορεί να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι πως το όνειρο της επιστροφής δεν είναι πια ένα όνειρο απατηλό, αλλά πραγματικότητα! Η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή της ΑΕΚ στο σπίτι της, έχει ξεκινήσει…

Με… υπογραφή Μελισσανίδη

Αυτό που δυσκολεύονται πάρα πολλοί να αποδεχθούν ή και να κατανοήσουν, είναι πως όλο αυτό το τεράστιο project το οποίο θα εκτοξεύσει την ΑΕΚ -και φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Δημήτρη Μελισσανίδη– είναι ένα έργο το οποίο έχει γίνει δίχως την παραμικρή οικονομική βοήθεια από κανέναν παράγοντα εκτός της οικογένειας του «Δικεφάλου»! Χωρίς την παραμικρή κρατική οικονομική βοήθεια μέχρι στιγμής!

Τα κεφάλαια που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι χρήματα που έχουν βάλει ο «Τίγρης» και η ομάδα του, με επικεφαλής τους κ.κ. Χατζηιωάννου και Παππά, έχουν χρησιμοποιηθεί έσοδα από τον κουμπαρά που είχε δημιουργήσει ο διοικητικός ηγέτης της «Ένωσης», συν ένα μικρό ποσό από τους μετόχους της «Δικέφαλος 1924», οι οποίοι σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση ήταν σχεδόν 10.000 και το ποσό που είχαν βάλει δεν ξεπερνούσε τις 200-300 χιλιάδες.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι η ΑΕΚ δεν έχει προχωρήσει σε κανέναν δανεισμό από τράπεζα, δεν έχει υποθηκεύσει κανένα περιουσιακό της στοιχείο και πάνω από όλα δεν έχει βάλει καμία θηλιά στο λαιμό της για το μέλλον της! Όλα αυτά, χάρη στην εξαιρετική οικονομική πολιτική που έχει «χαράξει» για το σύλλογο ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

35 εκατ. ευρώ το κόστος του έργου

Σύμφωνα με την έρευνα που κάναμε, το κόστος της κατασκευής της «Αγιά Σοφιάς» τη δεδομένη χρονική στιγμή έχει φτάσει τα 35 εκατ. ευρώ! Ωστόσο, μέχρι το τέλος του έτους ή στη χειρότερη στο τέλος του Ιανουαρίου, όταν δηλαδή θα ολοκληρωθεί η κατασκευή του στεγάστρου και η τοποθέτηση της ειδικής μεμβράνης, η συνολική επένδυση θα ξεπεράσει τα 40 εκατ. ευρώ! Το ποσό αυτό είναι δεδομένο πως θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο στην πορεία, αφού η ΑΕΚ δεν κατασκευάζει ένα απλό γήπεδο, αλλά ένα Κέντρο αθλητισμού μνήμης και πολιτισμού!

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι όλες οι μελέτες για την κατασκευή του γηπέδου, αρχής γενομένης από τα αρχιτεκτονικά σχέδια, τις περιβαλλοντικές μελέτες και τα σχέδια της διπλής Υπογειοποίησης, συν την καθημερινή παρακολούθηση της εξέλιξης του έργου από τη «Dimand» έχουν κοστίσει περισσότερα από 6,5 εκατ. ευρώ και αγγίζουν τα 7!

Για την έκδοση όλων των αδειών για την κατασκευή της «Αγιά Σοφιάς», τις χωματουργικές αναλύσεις και τις εργασίες στο οικόπεδο, τις εκσκαφές και τα μπετά μαζί με τις εξέδρες που έχουν ήδη τοποθετηθεί, το ποσό που έχει ήδη δαπανηθεί ανέρχεται σε 22 εκατ. ευρώ!

Πάρα πολύ υψηλό είναι και το κόστος κατασκευής και ολοκλήρωσης του στεγάστρου το οποίο εκτός του ότι θα καλύπτει όλους τους θεατές, θα χαρίζει στο νέο σπίτι της ΑΕΚ, ανεπανάληπτη ακουστική. Αυτό ανέρχεται στα 11 εκατ. ευρώ εκ των οποίων περισσότερα από τα μισά έχουν ήδη καταβληθεί στην Cimolai (απομένει η εξόφληση των 5 εκατ. ευρώ που θα γίνει με την αποπεράτωση του έργου)!

Θα πρέπει επίσης να σημειώσουμε πως στην έρευνα που κάναμε, δεν προσθέσαμε τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί προκειμένου να αντιμετωπιστούν όλες αυτές οι πολύμηνες δικαστικές διαμάχες στις οποίες ενεπλάκη η ΑΕΚ με τους πολέμιους του γηπέδου!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X