ΑΕΚ να’ σαι, να μη φοβάσαι!

ΑΕΚ να’ σαι, να μη φοβάσαι!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι μέρες κυλούν ήρεμα έπειτα από καιρό. Σπάνιο για τα δεδομένα της ΑΕΚ. Δεν έχει κανείς να περιμένει τις σοφιστείες που θα εφαρμόσει κάθε μαθητευόμενος μάγος, αλλά με την ομάδα να δουλεύει με συγκέντρωση και χαμόγελο. Το κλίμα που μεταφέρεται από τα Σπάτα, δείχνει παίκτες ευτυχισμένους που έχουν βρει ξανά το κέφι τους για ποδόσφαιρο. Η αλλαγή που προέκυψε στην ΑΕΚ, έστω και από σπόντα, ήταν αρκετή για να αλλάξει όλη την ατμόσφαιρα. Κυρίως, επειδή η ΑΕΚ άγγιξε ξανά την ΑΕΚ.

Κατά τη δική μου άποψη, αυτό είναι το μεγαλύτερο όφελος από όλη αυτήν την ταλαιπωρία. Μπορεί αυτό να κόστισε πανάκριβα στην ΑΕΚ, με την απώλεια της ευρωπαϊκής προοπτικής, αλλά την έφερε ξανά στις ρίζες της. Τα παιδιά που ανέλαβαν το έργο της αναστήλωσης, ο Κωστένογλου, ο Ατματσίδης, ο Μιχαηλίδης, ο Βούλγαρης και όσοι ακόμα τους περιβάλλουν, πέτυχαν κάτι εξαιρετικό. Να φτιάξουν την ψυχολογία, να επαναφέρουν τη λογική της ΑΕΚ, τη νοοτροπία νικητή που έλειψε πολύ το περασμένο διάστημα.

Υπήρχαν περίοδοι, όπου μέχρι να προσαρμοστούν – εάν ποτέ προσαρμόζονταν – στα δεδομένα και στις απαιτήσεις της ΑΕΚ προπονητές που δεν είχαν σχέση με την ομάδα, χάνονταν το τρένο. Τώρα, το επιτελείο που βρίσκεται στα Σπάτα, έχοντας γνωρίσει μεγάλες στιγμές (αλλά και τη διαχείριση της αποτυχίας), ξέρει καλά να επαναφέρει τα πράγματα στη σωστή τους βάση. Γι’ αυτό και μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, το συνονθύλευμα του Καρντόσο μετατράπηκε σε πυρηνική μηχανή.

Η ΑΕΚ θύμισε ξανά ΑΕΚ. Δεν νομίζω, πως ούτε καν στη χρονιά του πρωταθλήματος, υπήρξε τόσο ψυχωμένη, ολοκληρωτική, τσαμπουκαλεμένη εμφάνιση, όπως αυτές σε Τραπεζούντα και Τρίπολη. Μια ομάδα, που όχι απλά αρνείται να χάσει, αλλά δίνει κάθε ικμάδα δύναμης και βγάζει ποιότητα και πάθος για να νικήσει. Γιατί η ΑΕΚ είναι προορισμένη για να πηγαίνει για τη νίκη και με νοοτροπία νικητή, απέναντι σε κάθε αντίπαλο.

Με το υλικό που έχει η ΑΕΚ, με τα δεδομένα που δημιουργήθηκαν πριν τη διακοπή, δεν δικαιολογείται καμία φοβική προσέγγιση. Η ΑΕΚ δεν υστερεί σε τίποτα έναντι κανενός. Δυνατός ο Ολυμπιακός, καλός ο ΠΑΟΚ, αλλά η ΑΕΚ έχει τα δικά της μεγάλα όπλα. Ειδικά μάλιστα, από τη στιγμή που ο Κωστένογλου βρίσκει τρόπο να αξιοποιεί όλες τις δυνάμεις του, τότε δεν υπάρχει τίποτε που να έχει να ζηλέψει η ΑΕΚ. Να παίξει με την ψυχή της, να παίξει για τη νίκη και όλα θα έρθουν.

Κάποιοι διατυπώνουν επιφυλάξεις για το ορθολογικό της απόφασης. Κάποιοι άλλοι, εκφράζουν διαφωνίες για την προπονητική πορεία του Κωστένογλου. Θαρρείς και ζούμε σε άλλη χώρα και δεν ξέρουμε πως λειτουργεί το πράγμα και πως συγκεκριμένοι προπονητές μεταφέρονται – πληρωμένοι μάλιστα αρκετές φορές – σε διάφορες ομάδες. Λες και άλλος προπονητής ήταν εκείνος που οδήγησε την ΑΕΚ στην πρώτη θέση έπειτα από τη λαίλαπα Φερέρ. Θαρρείς και ήταν άλλος εκείνος που κράτησε όρθια την ΑΕΚ στην εποχή του γίγα Σταυρίτο, με μηδαμινές δυνατότητες.

Μου προξενεί απορία, πως ορισμένοι αδυνατούν να διδαχθούν από το παρελθόν. Το κύπελλο του 2016, η πρώτη μεγάλη επιτυχία της νέας εποχής, ήρθε με τη σφραγίδα του Μανωλά. Που προπονητικά, σε επίπεδο πρώτης ομάδας, είχε ελάχιστες εμπειρίες. Ο τίτλος του 2017, ήρθε με τον Χιμένεθ, που πέραν της ΑΕΚ, δεν έχει να επιδείξει τίποτε στο βιογραφικό του. Ηξερε όμως τη ψυχοσύνθεση της ΑΕΚ, είχε ένα μοναδικό δέσιμο με την ομάδα.

Προφανώς, αυτό δεν είναι πανάκεια για κάθε νόσο. Αλλά όσο η ΑΕΚ αδυνατεί να λειτουργήσει ορθολογικά, ως ευρωπαϊκό κλαμπ και να κινείται βάσει συγκεκριμένων κανόνων, τότε δεν είναι λάθος να εμπιστεύεται τα δικά της παιδιά. Δεν είναι λάθος να προχωράς με αυτούς που ξέρουν τι σημαίνει ΑΕΚ, έχοντας δώσει τα πάντα σε αυτήν την ομάδα. Κάποιοι λένε πως δεν υπάρχουν Ελληνες προπονητές. Ο Κωστένογλου μπορεί να αποδείξει, ότι υπάρχουν.

Η ευκαιρία είναι τεράστια, τόσο για την ΑΕΚ, όσο και τον ίδιο. Ο Κωστένογλου ήταν εκείνος που πήρε την τελευταία ευρωπαϊκή νίκη, με τον Μπερνς, τον Εγγλέζου και τον Μπουγαϊδη. Τώρα έχει υλικό, έχει ισχυρή διοίκηση να τον στηρίζει, έχει τεχνικό διευθυντή να συμβάλει με τον τρόπο του και να δίνει ισορροπία. Η ΑΕΚ μπορεί να βρει τη σταθερότητα και τη φυσιογνωμία που έψαχνε επί καιρό. Λίγη τύχη μόνο στην αρχή για να έρθει το 3Χ3 και μετά βλέπουμε που θα φτάσει η ΑΕΚ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X