Έφτασε Κομοτηνή ο Ζαχαριάδης που συνεχίζει τον άθλο προς την "Αγιά Σοφιά"

Έφτασε Κομοτηνή ο Ζαχαριάδης που συνεχίζει τον άθλο προς την "Αγιά Σοφιά"
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ένας μοναδικός άθλος βρίσκεται σε εξέλιξη για τον δρομέα της ΑΕΚ, Γιώργο Ζαχαριάδη ο οποίος ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης 4 Σεπτεμβρίου από την Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης να τρέξει μέχρι το γήπεδο «Αγιά Σοφιά» της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο Γιώργος Ζαχαριάδης ξεκίνησε με μεγάλη συγκίνηση από τα ιερά εδάφη έξω από την Αγιά Σοφιά και μέχρι την Παρασκευή το βράδυ διήνυσε 260 χιλιόμετρα σε τουρκικό έδαφος πέρασε τα ελληνικά σύνορα και διανυκτέρευσε στο Συνοριακό Σταθμό των Κήπων του Έβρου. Χθες έφτασε Αλεξανδρούπολη συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό τον άθλο του, ενώ έτυχε ενθουσιώδης υποδοχής από τους Ενωσίτες της περιοχής ενώ σήμερα πέρασε από Κομοτηνή. Ο Τεμόν ΑΕΚ  επέλεξε σημειολογικά το μήνα Σεπτέμβριο (που παραπέμπει σε μνήμες των Μικρασιατών Προσφύγων, των Σεπτεμβριανών του 1955 στην Πόλη και του Ποντιακού Ελληνισμού) για το νέο σπουδαίο εγχείρημά του.

 

Η διαδρομή του μόνο εύκολη δεν ήταν μέχρι τώρα καθώς αντιμετώπισε προβλήματα από την τουρκική αστυνομία η οποία -όχι μόνο τον παρακολουθούσε σ’ όλη τη διαδρομή αλλά και τον προσήγαγε μάλιστα για υποτιθέμενη εξακρίβωση στοιχείων. Ο ίδιος πάντως έδειξε να κατανοεί και τις αρχές της γειτονικής χώρας και όπως έγραψε ένιωσε ανακούφιση φτάνοντας χωρίς προβλήματα στην πατρίδα: “3η ημέρα της διαδρομής με μια υπεράνθρωπη προσπάθεια, λόγω της ειδικής περίπτωσης με την Αστυνομία της Τουρκίας. Μπορεί να ταλαιπωρήθηκα λίγο παραπάνω αλλά τα κατάφερα να φτάσω στην πατρίδα υπό την προστασία των Τουρκικών αρχών για τις οποίες ήμουν ένα άγχος όπως μου είπε ο Διοικητής. Δώσαμε αμοιβαίες υποσχέσεις και τράβηξε ο καθένας το δρόμο του”. Όσο για την πορεία του μέχρι τα ελληνοτουρκικά σύνορα ανέφερε: “Με σταμάτησαν στο δρόμο, κοντά στη Ραιδεστό και με ενημέρωσαν ότι υπήρξαν αρνητικά σχόλια και δυσμενή δημοσιεύματα στο διαδίκτυο Τουρκίας για το εγχείρημά μου και θέλησαν να με προστατεύσουν. Η συμπεριφορά τους άψογη, με αξιοπρέπεια. Με συνεχάρησαν για το εγχείρημά μου και για το σκοπό μου. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο μου είπαν. Πρέπει να σε προστατέψουμε. Έτσι λοιπόν συνέχισα σύμφωνα με τις υποδείξεις τους”.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X