Αυτή είναι η ΑΕΚ, οι ψυχάρες της κατέκτησαν και την Τρίπολη!

Αυτή είναι η ΑΕΚ, οι ψυχάρες της κατέκτησαν και την Τρίπολη!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αυτή είναι η ΑΕΚ. Μια ομάδα γεμάτη ψυχή, πάθος, τσαμπουκά. Η μεγάλη ΑΕΚ, που στέκεται στα πόδια της παρά τη λαίλαπα Καρντόσο. Η ομάδα που δεν λυγίζει σε τραυματισμούς, χαμένες ευκαιρίες, τύχη των αντιπάλων. Αυτή η τεράστια ΑΕΚ, με μπροστάρη τον συγκινητικό Αντρέ Σιμόες, άλωσε την Τριπολιτσά και επικράτησε με 3-2, μπαίνοντας ξανά στο κόλπο για το πρωτάθλημα.

Ο Νίκος Κωστένογλου δεν άλλαξε την επιτυχημένη συνταγή της Τραπεζούντας. Με δεδομένο μάλιστα πως και ο Αστέρας αγωνιζόταν με τρεις στόπερ, κατέβασε την ΑΕΚ με την ίδια διάταξη. Βέβαια, υπήρχαν αρκετά νέα πρόσωπα στην 11άδα, καθώς ο τεχνικός της Ενωσης άλλαξε τα άκρα του (με Παουλίνιο και Χουλτ) και τον παίκτη που διεύθυνε το παιχνίδι, ρόλος που ανατέθηκε στον Βέρντε.

Το κακό για την ΑΕΚ ήταν πως φάνηκε να μπαίνει χαλαρά και δίχως την αναγκαία συγκέντρωση στο παιχνίδι. Το πλήρωσε ακριβά, καθώς ο Αστέρας εκμεταλλεύθηκε την αδράνεια στην αμυντική λειτουργία και χτύπησε μόλις στο 3’ με τον Λουίς Φερνάντεθ, έπειτα από κάθετη πάσα του Ριέρα.

Παρά το σοκ, οι «κιτρινόμαυροι» συνήλθαν γρήγορα. Πίεσαν ασφυκτικά τον Αστέρα, κυριάρχησαν στη μεσαία γραμμή με το γρανιτένιο δίδυμο Σιμόες, Γαλανόπουλου και έλεγχαν το ρυθμό. Η ΑΕΚ αναπτύσσονταν κυρίως από αριστερά, όπου ο Χουλτ είχε πολλές δυνάμεις, ενώ ο Βέρντε συνέκλινε πολλές φορές και εκείνος από τα αριστερά.

Το γκολ ήρθε από τον Ολιβέιρα, που ήταν απολαυστικός. Κινητικός, μοιράζοντας μπάλες, μόνιμη απειλή για την εστία, σκόραρε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική και ήταν σημείο αναφοράς για την επίθεση της Ενωσης. Η ΑΕΚ έπιασε από τον λαιμό τον Αστέρα που δεν μπορούσε να αντέξει στην πίεση, αλλά το δεύτερο γκολ δεν ήρθε.

Σα να μην έφτανε αυτό, η ΑΕΚ έχασε τον Ολιβέιρα με τράβηγμα στο φινάλε του ημιχρόνου και τον Γαλανόπουλο πριν ξεκινήσει το δεύτερο μέρος. Ο Κωστένογλου επιχείρησε να διαχειριστεί τα νέα προβλήματα με την είσοδο των Αλμπάνη και Σιμάο. Ο Ελληνας άσος μάλιστα, ήταν εκείνος που έπαιζε στην επίθεση με τον Βέρντε και τον Λιβάγια να εναλάσσονται συνεχώς σε ρόλους.

Παρά τα προβλήματα, η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που είχε τον έλεγχο του ματς και έψαχνε το γκολ που θα της έδινε προβάδισμα. Αυτό που έλειπε σε αυτό το διάστημα, ήταν το σημείο αναφοράς στην επίθεση, καθώς πολλές φορές η περιοχή του Αστέρα έμοιαζε άδεια από «κιτρινόμαυρους».

Η πιο μεγάλη ήρθε με τον Λιβάγια στη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, αλλά ο Παπαδόπουλος απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Παίζοντας υπερβατικά, με τις προσωπικότητες του Λιβάγια και την αρχηγική παρουσία του Σιμόες να ξεχωρίζουν, η ΑΕΚ αύξησε την πίεση της.

Οι φάσεις διαδέχονταν πλέον η μια την άλλη, με μοιραίο σε αυτό το διάστημα τον Βέρντε, ειδικά για το απίθανο τετ α τετ του 65’. Ο Αλμπάνης συνέβαλε στην καλή κυκλοφορία της Ενωσης και στη σωστή μεταφορά της μπάλας. Η λύτρωση δεν άργησε να έρθει. Με τον Αλμπάνη να ξεκινά αντεπίθεση – από το…χιλιοστό κλέψιμο του Σιμόες – ο Λιβάγια με διαγώνιο σουτ έκανε το 2-1.

Η ατυχία χτύπησε την ΑΕΚ ξανά. Στην πρώτη φορά που ο Αστέρας πάτησε την περιοχή του Μπάρκα, ο Σιδηρόπουλος καταλόγισε αυστηρό πέναλτι σε διεκδίκηση του Μπακάκη με τον Μπαράλες και ο Αργεντινός ισοφάρισε σε 2-2. Η εικόνα των «κιτρινόμαυρων» έδειχναν πως υπήρξε σοκ από την εξέλιξη του ματς και δεν υπήρχε πλέον ηρεμία και καθαρό μυαλό στις κινήσεις.

Ο Αστέρας γύρισε τα τελευταία λεπτά το σχηματισμό του σε τετράδα στην άμυνα, για να κερδίσει μπάλες στη μεσαία γραμμή. Το τελευταίο χαρτί του Κωστένογλου – η μοναδική πραγματική παρέμβαση στο παιχνίδι – ήρθε με την είσοδο του Ντέλετιτς στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Οσα δεν έφερε η ώρα, έφερε ο χρόνος. Η τεράστια ψυχή του αρχηγού, ο απίστευτος Αντρέ Σιμόες βρέθηκε μέσα στην περιοχή του Αστέρα στις καθυστερήσεις και τους έστειλε όλους για ύπνο. Η ΑΕΚ νίκησε με 3-2 και όλους θα τους τρελάνει.

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Ν. Κωστένογλου, 3-5-2): Μπάρκας, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Παουλίνιο, Γαλανόπουλος (46’ Σιμάο), Σιμόες, Χουλτ, Βέρντε (81’ Ντέλετιτς), Λιβάγια, Ολιβέιρα (45’+ Αλμπάνης)

Αστέρας Τρίπολης (Μ. Χιμένεθ, 5-3-2): Παπαδόπουλος, Σουάρεθ, Αντζούλας, Κυριακόπουλος, Κώτσιρας, Ιγκλέσιας, Βαλιέντε, Μπόρχα Φερνάντεθ, Μαρκ Φερνάντεθ (64’ Μπαράλες), Λουίς Φερνάντεθ (76’ Καπίγια), Ριέρα (85’ Σίτο)

Ο Σιδηρόπουλος χρέωσε με κάρτα τους Βράνιες (27’), Σιμόες (36’), Λιβάγια (69’), Μπακάκη (72’), Ιγκλέσιας (27’), Σουάρεθ (53’), Μπόρχα Φερνάντεθ (56’), Μπαράλες (81’), ενώ χρέωσε με κάρτα και τον Κωστένογλου στον πάγκο (67’).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X