Η χρονιά τώρα αρχίζει!

Αυτός ο Αύγουστος, να πάει και να μην ξανάρθει ποτέ. Τόσο σε προσωπικό επίπεδο, όσο και στην κοινωνία της ΑΕΚ, όσα συνέβησαν αυτό το διάστημα αγγίζουν τα όρια του θρίλερ. Αλλά επιτέλους έφυγε και μπορούμε άπαντες να πιστεύουμε σε μια νέα αρχή. Ειδικά σε όσα συμβαίνουν στην Ενωση, που η αρχή για να σταθεί ξανά στα πόδια της έγινε την περασμένη Πέμπτη.

Το έλεγα και εκείνο το βράδυ, ότι με όσα έκανε στην Τραπεζούντα η ΑΕΚ έφτιαξε το μέλλον της. Ορισμένοι προφανώς αρνούνται να κατανοήσουν, πόσο χειρότερη θα ήταν η κατάσταση στην ομάδα εάν στο ήδη βαρύ κλίμα, προσθέτονταν και μια ακόμα ήττα. Φανταστείτε, πως θα ήταν η κατάσταση, εάν το κοντέρ έγραφε 4 ή 5 γκολ, όπως έτρεμαν αρκετοί απέναντι σε ένα ισχυρό αντίπαλο.

Αντ’ αυτού, η ΑΕΚ πήγε στην Τουρκία και γύρισε με το κεφάλι ψηλά. Διεκδίκησε μια πρόκριση που την πίστευαν μετρημένοι στα δάχτυλα άνθρωποι. Κατάφερε να ανακτήσει την αυτοπεποίθηση της, να δείξει προς όλους, ότι είναι μια καλή ομάδα και να δώσει ελπίδα για τη συνέχεια. Προφανώς, ισχύει πως συνιστά αποτυχία ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός.

Είναι τρελό να βλέπεις, ότι αυτή η ομάδα κατάφερε να πάρει δύο καθαρές εκτός έδρας νίκες και κατάφερε – γιατί περί κατορθώματος πρόκειται – να βρίσκεται εκτός ομίλων. Αναλογιστείτε, πόσο κακό έκανε το ακυβέρνητο καράβι του Καρντόσο. Πόσο σημαντική είναι η επιρροή του Κωστένογλου και των συνεργατών του στην αλλαγή της κατάστασης της ομάδας.

Στα κλασικά αιώνα διλήμματα που μπαίνουν συνεχώς στη ζωή της ΑΕΚ, το τελευταίο αφορά εάν θα πρέπει να συνεχίσει με τον Κωστένογλου στον πάγκο ή να πάει σε άλλη λύση. Την απάντηση προφανώς και θα τη δώσει η διοίκηση, έπειτα από τις επαφές του Ιβιτς. Αυτό που μετρά, είναι να περιοριστούν απόλυτα τα ρίσκα σε αυτήν την υπόθεση. Να επιλεχθεί εκείνος που μέσω του πιο ασφαλή τρόπου, θα οδηγήσει την ΑΕΚ στους στόχους της.

Είναι σημαντικό, ότι η ΑΕΚ έχει ακόμα στόχους. Το ματς της Τρίπολης είναι κόμβος. Η ΑΕΚ πρέπει να βγει με τη νίκη, να ανασυνταχθεί με ηρεμία και να δει τη συνέχεια. Σε μια χρονιά που θα περιλαμβάνει και πλέι οφ, που θα τραβήξει σε μάκρος και κανείς δεν θα έχει εύκολο δρόμο, είναι τουλάχιστον αυτή η τραγική αρχή να μην έχει συνέχεια. Να μείνει σε απόσταση βολής και να περιμένει την ευκαιρία της.

Θα ήταν τρελό εάν έλεγε κάποιος, πως δεν βλέπει την εντυπωσιακή κατάσταση που βρίσκεται αυτήν την περίοδο ο Ολυμπιακός. Είναι μια ομάδα που έκανε εντυπωσιακά πράγματα στους προκριματικούς. Αλλά είδατε, ότι εντός των τειχών ζορίστηκε. Και επειδή δεν είναι ίδιος ο βαθμός συγκέντρωσης και επειδή οι αντίπαλοι τον αντιμετωπίζουν διαφορετικά.

Βλέπετε, πόσα ζητήματα άνοιξε στον ΠΑΟΚ ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός. Μια ομάδα που πήγαινε για τα πολλά και έχασε και τα λίγα. Ηδη, άρχισαν οι κλυδωνισμοί και μόνο εύκολη δεν θα είναι η διαχείριση από έναν προπονητή που δεν φαίνεται να έχει όσα προσέδιδε στην ομάδα του ο Λουτσέσκου. Αλλά θα φανεί και αυτός στην πορεία πόσα θα μπορέσει να κάνει για μια ομάδα που έφτασε στα όρια της πέρυσι.

Για να φτάσει η ΑΕΚ να τους κοιτά και να ασχολείται μαζί τους, πρέπει πρώτιστα να είναι εκείνη σε καλή κατάσταση. Αυτή θα έρθει με την πάροδο του χρόνου, δεδομένου πως υπάρχει ποιότητα στο υλικό που βρίσκεται στα Σπάτα. Οσο και αν ορισμένοι έχουν απογοητευθεί από το ξεκίνημα και εκφράζουν αμφιβολίες, είναι δεδομένο πως πρόκειται για το καλύτερο ρόστερ από τη σεζόν της επιστροφής.

Αυτό που περιμένω είναι να βγουν μπροστά οι προσωπικότητες, να «μιλήσει» η φανέλα, να υπάρξει ξανά αγωνιστικό σχέδιο ορθολογικό από τον προπονητή και η ΑΕΚ να διαχειριστεί τα δικά της ζητήματα. Δεν είναι και λίγα, αλλά το θέμα είναι να πάρει τη νίκη στην Τρίπολη και έπειτα να δει τη συνέχεια με ηρεμία. Η χρονιά τώρα αρχίζει. Ας μπει το φθινόπωρο καλά και το μέλλον θα είναι πολύ καλύτερο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X