Το VIDEO-παράδειγμα της FIFA για τη φάση του πέναλτι στο Ολυμπιακός-Αστέρας

Μπόρχα Χιμένεθ: «Απίθανο το πέναλτι που δεν δόθηκε»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πολύ μεγάλη συζήτηση έχει ξεκινήσει ήδη από την πρώτη αγωνιστική της χρήσης του VAR στη Super League 1 καθώς στο Καραϊσκάκη, στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης υπάρχει πέναλτι που δεν δίνεται στον Μπαράλες, ενώ στην ίδια φάση φαίνονται εκτεθειμένοι τρεις παίκτες του Αστέρα, με τον Ολυμπιακό να ζητάει οφσάιντ.

Η FIFA για μια παρόμοια φάση αναφέρει ξεκάθαρα τι λέει ο κανονισμός με την ύπαρξη βίντεο όταν την ίδια στιγμή υπάρχει πέναλτι και οφσάιντ.

Το βίντεο της FIFA είναι από έναν αγώνα της Serie A μεταξύ της Αταλάντα και της Ουντινέζε. Στη φάση αυτή η Ουντινέζε κερδίζει πέναλτι σε τράβηγμα, ωστόσο υπάρχει και οφσάιντ.

Αναλύοντας τον κανονισμό, η FIFA αναφέρει: «Ένας ποδοσφαιριστής, σε θέση offside, κινείται προς τη μπάλα με πρόθεση να παίξει τη μπάλα και δέχεται φάουλ πριν παίξει ή προσπαθήσει να παίξει τη μπάλα ή να μαρκάρει έναν αντίπαλο για τη μπάλα, τότε το φάουλ τιμωρείται καθώς αυτό διεπράχθη πριν την παράβαση offside».

Η FIFA επίσης τονίζει πως ο διαιτητής στη συγκεκριμένη περίπτωση πήρε τη σωστή απόφαση, σφυρίζοντας το πέναλτι: «Σφυρίζοντας το πέναλτι ήταν η σωστή απόφαση από τον διαιτητή. Το ίδιο υπάρχει και στην επίσημη τοποθέτηση της UEFA».

Δείτε το βίντεο:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X