Τα τέσσερα πρέπει της ΑΕΚ

Καρντόσο: «Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι 8 Αυγούστου-Ψάχνουμε την αγορά για στόπερ»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ευρωπαϊκή περιπέτεια της  ΑΕΚ για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020 ξεκινάει από τη Ρουμανία και συγκεκριμένα από την Κραϊόβα. Στην επαρχία Ντολτζ της Ολτενίας, η «Ένωση» θα επιδιώξει να κάνει ότι και πέρσι στη Γλασκώβη και στη Βουδαπέστη. Να πάρει ένα αποτέλεσμα, το οποίο θα της δώσει το πάνω χέρι ενόψει της ρεβάνς που θα γίνει στις 15 Αυγούστου στην Αθήνα.

Στόχος των «κιτρινόμαυρων» είναι φυσικά το «διπλό». Η νίκη χωρίς μάλιστα να δεχθεί γκολ, προκειμένου στο παιχνίδι της επόμενης εβδομάδας στο άδειο ΟΑΚΑ, να μην χρειαστεί να… τρέξει.

Ο Μιγκέλ Καρντόσο και οι συνεργάτες του έχουν περάσει από… εξονυχιστικό έλεγχο την Ουνιβερσιτατέα Κραϊόβα και αυτό που θέλουν είναι η ΑΕΚ να παρουσιαστεί φρέσκια και έτοιμη προκειμένου να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στη φάση των play off του Europa League.

Το μηδέν στην άμυνα

Η ΑΕΚ έδωσε φέτος εφτά φιλικά. Από αυτά στα τέσσερα κατάφερε να μη δεχθεί κάποιο τέρμα και να διατηρήσει απαραβίαστη την εστία της. Η «Ένωση» δεν μάζεψε τη μπάλα από τα δίχτυα της στο πρώτο φιλικό με τη Γκόρνικ Ζάμπρζε και στα τρία τελευταία επί ελληνικού εδάφους με Βόλο, Λαμία και Μπασάκσεχίρ. Δέχθηκε όμως δύο γκολ στην ήττα από την Τρέντσιν και από ένα στα ματς με τη Μακάμπι Νετάνια και τη Σταλ Σταλόβα.

Στο «Ion Oblemenco» ζητούμενο είναι να διατηρηθεί το μηδέν. Από τη στιγμή που επιτευχθεί αυτός ο στόχος κόντρα σε μία ομάδα που έχει δώσει μέχρι στιγμής οκτώ επίσημα ματς, θα έχουν μπει οι βάσεις της πρόκρισης!

Γκολ πάσει θυσία

Η ΑΕΚ όπως προαναφέραμε έχει δώσει εφτά φιλικά και έχει σκοράρει ισάριθμες φορές. Βεβαίως τα ματς που το κατάφερε ήταν έξι, αφού κόντρα στους Τούρκους δεν βρήκε δίχτυα. Στα υπόλοιπα πέντε ματς σκόραρε από μία φορά εκτός από το παιχνίδι με το Βόλο που οι «κιτρινόμαυροι» βρήκαν δίχτυα δύο φορές.

Η ΑΕΚ σε αυτό το πρώτο διάστημα δείχνει δυσκοίλια στο γκολ. Δείχνει όμως ότι εύκολα ή δύσκολα βρίσκει τη λύση. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι δύο βασικά της «όπλα», ο Βέρντε και ο Ολιβέιρα άργησαν κάπως να έρθουν, ενώ και ο Λιβάια που υπολογιζόταν για βασική επιλογή, λόγω της απουσίας του έμεινε λίγο πίσω.

Η ΑΕΚ οφείλει να κάνει ότι έκανε στο «Σέλτικ Παρκ» και στη «Γκρουπάμα Αρίνα». Να βρει δηλαδή δίχτυα. Κοινός παρονομαστής φυσικά και υπάρχει και λέγεται Κλωναρίδης, ο οποίος τη δεδομένη στιγμή δείχνει να έχει και το προβάδισμα για να ξεκινήσει βασικός. Αν η ΑΕΚ σκοράρει, τότε θα αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητές της για πρόκριση.

Ρυθμός και έλεγχος του παιχνιδιού

Πολύ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του ματς θα κάνουν δύο παράγοντες. Το ποια ομάδα θα επιβάλει το ρυθμό της και θα ελέγξει την κυκλοφορία της μπάλας. Η ΑΕΚ είναι μία ομάδα που αναζητά την κατοχή. Που προσπαθεί να ελέγξει το παιχνίδι και τουλάχιστον μέχρι στιγμής στα φιλικά δείχνει να αναλαμβάνει εκείνη πρωτοβουλία για να κάνει παιχνίδι.

Από την άλλη έχει ένα μεγάλο ντεζαβαντάζ απέναντι στην Κραϊόβα. Δεν έχει ρυθμό επίσημων αγώνων. Αντιθέτως οι Ρουμάνοι μετράνε ήδη οκτώ επίσημα παιχνίδια στα πόδια τους και δεν υπολογίζουμε κανένα φιλικό. Μάλιστα σε αυτά τα ματς έχουν σημειώσει 6 νίκες και έχουν από μία ισοπαλία και ήττα (στο τελευταίο τους ματς από τη Χέρμανσταντ).

Οι Ρουμάνοι παίζουν πολλές φορές με ρίσκο. Με μεγάλα κενά ανάμεσα στην επίθεση και στην άμυνα. Πέντε μπροστά και πέντε πίσω. Εκεί θέλει να χτυπήσει ο Καρντόσο. Στο transition.

Στατικές φάσεις

Κομβικό ρόλο σε τέτοιες αναμετρήσεις παίζουν οι στατικές φάσεις. Για παράδειγμα η ΑΕΚ από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας είχε πληγωθεί από αυτές. Αντίθετα πέρσι δεν «λύγισε» κόντρα σε ομάδες που με τη μπάλα σταθερή είναι πολύ επικίνδυνες.

Η Κραϊόβα στο τελευταίο της παιχνίδι έδειξε αδυναμία στα κόρνερ. Δύο γκολ δέχτηκε και ήταν αμφότερα από εκτελέσεις και μάλιστα από την αριστερή της πλευρά.

Η ΑΕΚ από την άλλη δείχνει πως δεν έχει τέτοια ζητήματα. Στη Ρουμανία όμως πρέπει να το επιβεβαιώσει. Και γιατί όχι να μην εκμεταλλευτεί και την αδυναμία των γηπεδούχων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X