Η μοναδική κόντρα με τη Σπάρτα Πράγας ήταν επεισοδιακή (VIDEO)

Η μοναδική κόντρα με τη Σπάρτα Πράγας ήταν επεισοδιακή (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Κραϊόβα και έπειτα να νικήσει το νικητή του ζευγαριού Σπάρτα Πράγας – Τράμπζονσπορ για να μπει στους ομίλους του Europa League. Ομάδες με τις οποίες υπάρχει φτωχή ιστορία στις αναμετρήσεις. Για την ακρίβεια, υπάρχει μόνο ένα συναπάντημα με τους Τσέχους, σε φιλική αναμέτρηση της σεζόν 2003/04.

Συγκεκριμένα, στις 15 Ιουλίου του 2003, η ΑΕΚ του Ντούσαν Μπάγεβιτς αντιμετώπισε τη Σπάρτα Πράγας κατά την περίοδο της προετοιμασίας της. Η ένταση ανάμεσα σε οπαδούς της ΑΕΚ και τον Ντούσκο βρισκόταν στην κορύφωση της και εκείνη τη μέρα έγινε το κακό. Στο Φάαρχαντ της Γερμανίας, λίγη ώρα πριν αρχίσει το φιλικό ο Μπάγεβιτς έβγαζε στο γήπεδο φωτογραφίες με ομογενείς.

Τότε, τον πλησίασε οπαδός της AEK που κρατούσε ένα ποτήρι μπύρα στο χέρι και ήταν εμφανώς μεθυσμένος. Αφού τον έβρισε τον αποκάλεσε «προδότη». O Ντούσκο αντέδρασε βίαια, του επιτέθηκε και τον κτύπησε αρκετές φορές πριν προλάβουν οι πιο ψύχραιμοι να τους χωρίσουν. O προπονητής αποσύρθηκε στα αποδυτήρια και απαιτήθηκε η παρέμβαση της αστυνομίας για να επιβάλει την τάξη, χωρίς να υποβληθούν τελικά μηνύσεις.

Το επεισόδιο αυτό άφησε σε δεύτερη μοίρα το φιλικό με τη Σπάρτα Πράγας. O Μπάγεβιτς ελάχιστα το παρακολούθησε (για πολλή ώρα έδινε εξηγήσεις σε αστυνομικούς). Οι Τσέχοι βρίσκονταν στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας τους και χωρίς να είναι καλύτεροι, νίκησαν 1-0 με σκόρερ τον Κίνσελ στο 75′. H AEK είχε ικανοποιήσει κατά διαστήματα (είχε και δοκάρι με τον Λάκη).

Με Τσέχους η ΑΕΚ έπαιξε και στους ομίλους του Europa League την περίοδο 2007/08. Συγκεκριμένα, με την Μλάντα Μπόλεσλαβ, την οποία η Ενωση νίκησε μέσα στην έδρα της με 1-0, χάρη σε γκολ του Ενσαλίβα. Με την Τράμπζονσπορ και γενικά τουρκικές ομάδες, δεν υπάρχει παράδοση αγώνων για διοργανώσεις της UEFA.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X