Τζανετόπουλος: «Το πρωτάθλημα ήταν η μεγαλύτερη ανταμοιβή για τα δύσκολα χρόνια που πέρασε η ΑΕΚ»

Τζανετόπουλος: «Το πρωτάθλημα ήταν η μεγαλύτερη ανταμοιβή για τα δύσκολα χρόνια που πέρασε η ΑΕΚ»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

 Στη σημασία της κατάκτησης του περσινού πρωταθλήματος από την ΑΕΚ στάθηκε ο Άνταμ Τζανετόπουλος, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα SDNA.gr. Ο πρώην αμυντικός της Ενωσης τόνισε πως ο συγκεκριμένος τίτλος ήταν η μεγαλύτερη ανταμοιβή για τα δύσκολα χρόνια που πέρασε η ομάδα, μετά την πτώση στη Γ’ Εθνική.

Παράλληλα, θυμήθηκε τη… ματσάρα που είχε κάνει κόντρα στη Μίλαν, ενώ μίλησε για τους Τραϊανό Δέλλα και Μανόλο Χιμένεθ, τους οποίους είχε προπονητές στην Ενωση.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τζανετόπουλος:

Ξεκινώντας, η χρονιά που τελείωσε τι αίσθηση σου αφήνει;

«Ήταν μία κακή χρονιά. Στο πρώτο εξάμηνο ο Απόλλωνας δεν κατάφερε να παρουσιάσει καλή εικόνα και αυτό δεν βοήθησε και εμένα να φανώ. Από εκεί και πέρα η Λαμία στο δεύτερο μισό της σεζόν έκανε μία πολύ καλή πορεία αλλά το ότι δεν αγωνίστηκα δεν με άφησε να βρω τα πατήματά μου και να επανέλθω εκεί που θέλω εγώ».

Αισθάνεσαι πως στη Λαμία δεν πήρες τις ευκαιρίες που θα έπρεπε;

«Ήταν περίεργο το τάιμινγκ που η ομάδα άρχισε νικηφόρο σερί σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Έτσι ήταν δύσκολο ο προπονητής να αλλάξει πράγματα και να βάλει εμένα».

Ποιο ήταν το μυστικό της Λαμίας σε αυτό το δεύτερο εξάμηνο;

«Το πολύ καλό κλίμα. Και εγώ όταν πήγα προσπάθησαν τα παιδιά να με βάλουν στο κλίμα της ομάδας. Σημαντικό και το ότι υπήρχαν πολλοί Έλληνες παίκτες που βοηθούσαν πολύ στα αποδυτήρια».

Αυτό που έκανε η Λαμία πέρσι αισθάνεσαι πως ανέβασε επίπεδο την ομάδα;

«Όταν φτάνει πρώτη φορά στα ημιτελικά του Κυπέλλου στη δεύτερη χρονιά της ομάδας στη Σούπερ Λιγκ, αυτό ανεβάζει την επίπεδο. Αρχίζει έτσι να φτιάχνει την ιστορία της και τη φανέλα της».

Εκτός της Λαμίας τι εικόνα σου άφησε το πρωτάθλημα που τελείωσε;

«Ο ΠΑΟΚ πήρε τον τίτλο γιατί ήταν η καλύτερη και πιο σταθερή ομάδα μέσα στη σεζόν. Το αρνητικό που μου άφησε το πρωτάθλημα ήταν η αβεβαιότητα ως προς την αναδιάρθρωση και το τι θα γίνει με τις ομάδες που θα πέσουν ή θα μείνουν στην κατηγορία. Αυτό επηρεάζει την ποιότητα του πρωταθλήματος».

Θεωρείς όμως ότι το νέο μοντέλο θα βοηθήσει το πρωτάθλημα;

«Το πρόβλημα δεν ήταν πόσες ομάδες θα συμμετάσχουν. Το ζήτημα είναι τα τηλεοπτικά για να έχουν έσοδα οι ομάδες. Πρέπει να ψάξουμε άλλα θέματα. Σίγουρα μοιάζει θετική η πρώτη εικόνα για το νέο μοντέλο του πρωταθλήματος».

Στην ΑΕΚ τι πιστεύεις ότι δεν πήγε καλά πέρσι;

«Η ΑΕΚ έκανε μία αλλαγή μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Το Τσάμπιονς Λιγκ έπαιξε σίγουρα ρόλο αλλά και μόνο το ότι κατάφερε να πάει στους ομίλους ήταν επιτυχία. Σίγουρα στο τέλος έμεινε και η πικρία του χαμένου τελικού. Όταν η ΑΕΚ κλείνει μία σεζόν χωρίς τίτλο είναι αποτυχημένη».

Ποια στιγμή σου μένει πιο έντονα στο μυαλό από την πορεία σου στην ΑΕΚ;

«Σίγουρα η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Έβλεπες στον κόσμο την προσμονή που υπήρχε για την επιστροφή στην κορυφή. Από εκεί και πέρα όμως είναι σημαντικό για κάθε παίκτη να παίρνει τίτλους. Έχουμε δει σπουδαίους ποδοσφαιριστές να κλείνουν την καριέρα τους χωρίς τίτλο. Το πρωτάθλημα και μετά το Κύπελλο ήταν οι πιο σπουδαίες στιγμές».

Το ματς που δεν θα ξεχάσεις ποτέ;

«Ένα ματς που σίγουρα δεν θα ξεχάσω ποτέ είναι αυτό με τη Μίλαν στο Σαν Σίρο. Είναι σπουδαία εμπειρία και μόνο να μπαίνεις σε αυτό το γήπεδο για να αγωνιστείς. Μάλιστα, συνδυάστηκε με καλό αποτέλεσμα και καλή παρουσία δική μου προσωπικά».

Ποιο ήταν το κλειδί για τα σπουδαία βήματα προόδου της ΑΕΚ μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα;

«Έπαιξε ρόλο το ότι από τη Γ’ Εθνική η ομάδα είχε ένα πλάνο για το πως θα επιστρέψει στο επίπεδο που ήταν. Μπήκαν σε καίριες θέσεις άνθρωποι που γνωρίζουν το ποδόσφαιρο. Από εκεί και πέρα σίγουρα έπαιξε σημαντικό ρόλο και το καλό κλίμα που υπήρχε μεταξύ μας».

Για την ΑΕΚ τι σήμαινε η κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 24 χρόνια;

«Η κατάκτηση του πρωταθλήματος ήταν η μεγαλύτερη ανταμοιβή για τα δύσκολα χρόνια που πέρασε η ομάδα. Ήταν η απόδειξη πως ήμασταν η καλύτερη ομάδα, η πιο σταθερή σε όλη τη διάρκεια εκείνης της σεζόν. Αυτός είναι και ο λόγος που πιστεύω πως κατακτήσαμε δίκαια το πρωτάθλημα».

Τι πρέπει να αλλάξει στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Όλα ξεκινούν από την αθλητική παιδεία που δεν έχουμε. Δεν είναι ένας το πρόβλημα, ούτε δύο. Ο κάθε ένας πρέπει να αναλογιστεί το μερίδιο ευθύνης που έχει και να βελτιώσουμε το προϊόν. Όλοι θέλουμε γήπεδα γεμάτα με κόσμο που θα απολαμβάνει τα παιχνίδια».

Η διαιτησία είναι πρόβλημα στην Ελλάδα;

«Όχι δεν θα έλεγα πρόβλημα. Φταίει η καχυποψία που υπάρχει από όλους. Ο καθένας αν ήταν στη θέση τους αν ήξερε πως με το παραμικρό λάθος θα έρθει μεγάλη πίεση που μπορεί να σου κοστίσει τη δουλειά σου, θα ένιωθες άσχημα».

Στον Απόλλωνα τι δεν πήγε καλά πέρσι;

«Εγώ ήμουν από τις πρώτες κινήσεις της ομάδας και τότε δεν είχα εικόνα των μεταγραφών που έγιναν στη συνέχεια. Πιστεύω πως το πρόβλημα ήταν πως δεν κράτησαν τον κορμό από πρόπερσι. Από μία ομάδα που έσωσε την κατηγορία. Έτσι χάθηκε η χημεία, ήρθαν παίκτες που δεν προσαρμόστηκαν και έτσι στο ξεκίνημα της σεζόν δεν παρουσιάστηκε συμπαγής».

Μετά την απόφαση να πας στη Λαμία πως την πήρες;

«Άνοιξε αυτή η ευκαιρία, υπήρχε και η προοπτική του Κυπέλλου και ένιωσα πως ήταν ένα πιο καλό περιβάλλον για μένα προκειμένου να συνεχίσω την καριέρα μου».

Πως εκλαμβάνει ένας παίκτης το να βλέπει κάθε Κυριακή το γήπεδο άδειο;

«Όλοι οι ποδοσφαιριστές θα ήθελαν να είναι γεμάτα τα γήπεδα. Έτσι ο ποδοσφαιριστής τα καταφέρνει καλύτερα, αλλιώς έχει την αίσθηση ο παίκτης ενός φιλικού».

Αισθάνθηκες όμως το πάθος της διοίκησης του Απόλλωνα για την ομάδα;

«Η διοίκηση δεν σταμάτησε όσο ήμουν εγώ να προσπαθεί να βοηθήσει την ομάδα. Προσπαθούσε να κάνει τα πάντα. Σίγουρα όση διάθεση και αν έχεις κάποια στιγμή τα πράγματα δεν πάνε όπως τα έχεις υπολογίσει. Είμαι όμως σίγουρος ότι επειδή αυτή η διοίκηση αγαπά την ομάδα και θέλει το καλό της, θα επιστρέψει σύντομα».

Τι σημαίνει για σένα η ΑΕΚ;

«Μέσα από την ΑΕΚ κατάφερα τα περισσότερα πράγματα στην καριέρα μου. Μέσα από την ΑΕΚ ήρθε και η κλήση μου στην Εθνική που ήταν παιδικό μου όνειρο. Γενικά απέκτησα σπουδαίες εμπειρίες όπως αυτή του πρωταθλητισμού. Έμαθα να διαχειρίζομαι τη νίκη αλλά και την ήττα».

Συνεργάστηκες με πολλούς προπονητές στην ΑΕΚ. Ξεχωρίζεις κάποιον;

«Εντάξει σίγουρα ο Δέλλας ήταν ο πρώτος προπονητής που πίστεψε σε μένα και μου έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ. Από όλους όμως προσπάθησα να κερδίσω πράγματα για να γίνομαι καλύτερος».

Η άποψή σου για τον Μανόλο Χιμένεθ;

«Το χαρακτηριστικό του Χιμένεθ είναι η αγάπη για το ποδόσφαιρο. Ζει την κάθε στιγμή και προσπαθεί αυτό να το μεταδώσει σε όλους τους παίκτες. Μόνο και μόνο που ζήσαμε μαζί του την κατάκτηση του πρωταθλήματος, έχω να πω μόνο καλά λόγια για εκείνον. Ο Χιμένεθ έχει πάντα τον τρόπο να πάρει το 100% από τους ποδοσφαιριστές του».

Κλείνοντας, ποιες είναι οι σκέψεις για το μέλλον;

«Κοιτάω τις επιλογές που έχω, θα ήθελα να δοκιμάσω στο εξωτερικό. Ειδικά αν πρόκειται για μία επιλογή που θα με ανεβάσει επίπεδο. Είναι καλή εμπειρία το εξωτερικό και μαθαίνεις πολλά γύρω από το ποδόσφαιρο. Θέλω να αγωνίζομαι συνεχώς, να έχω την υγεία μου και τα άλλα θα έρθουν».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X