Σλούκας: "Έγιναν συζητήσεις αλλά όχι έντονες με τον Ολυμπιακό"

Φιλικό με Μαυροβούνιο η Εθνική μπάσκετ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Κώστας Σλούκας βρίσκεται στην Ελλάδα, έχοντας ενσωματωθεί στην αποστολή της Εθνικής για την προετοιμασία ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας.

Στο περιθώριο της σημερινής media day, ο έμπειρος γκαρντ μίλησε για την απόφαση του να παραμείνει στην Φενέρμπαχτσε, το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού αλλά και για το ΝΒΑ.

Αναλυτικά όσα είπε ο διεθνής άσος:

Για τη νοοτροπία του: «Τη νοοτροπία αυτή την πήρα από τον πατέρα μου. Δούλευε πάντα πάρα πολύ, ήταν του αθλητισμού, ήταν και στην άρση βαρών, μαζί πηγαίναμε και τρέχαμε. Μου έδειξε τον δρόμο, ότι μόνο μέσα από μεγάλη και σκληρή δουλειά μπορείς να πετύχεις τους στόχους σου. Προφανώς παίζουν ρόλο και οι συγκυρίες και η τύχη, αλλά κυρίως όποιος δουλεύει, φτάνει στο όριο που είναι να φτάσει».

Για το αν είχε ονειρευτεί πως θα κατακτούσε 3 Euroleague και ότι θα ήταν ένας από τους καλύτερους γκαρντ στην Ευρώπη: «Όχι, δεν το φανταζόμουν. Σίγουρα ονειρευόμουν πράγματα, πάντα δούλευα, αλλά δεν το φανταζόμουν. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσω. Μου αρέσει να δουλεύω, μου αρέσει η ζωη μου, θέλω να πετυχαίνω και θέλω να φέρνω τίτλους και για την ομάδα μου και προσωπικούς».

Για το τι τον ωθεί ώστε να δουλεύει κάθε καλοκαίρι: «Θέλω να είμαι ο καλύτερος. Θέλω να είμαι πάντα ανταγωνιστικός, όσο καλύτερος γίνεται. Θέλω να τελειώσω το μπάσκετ και να λέω ότι έκανα το 100% που μπορούσα να κάνω».

Για το νέο συμβόλαιο με την Φενέρμπαχτσε: «Αυτό που με έκανε να αρχίσω να σκέφτομαι αν θα μείνω στη Φενέρ ή όχι ήταν το αν θα έχω άλλο κίνητρο να συνεχίσω σε μια ομάδα που είμαι τέσσερα χρόνια και από ένας ρολίστας, έχω γίνει ένας από τους ηγέτες της. Μια συζήτηση με τον κόουτς μου έλυσε τα πάντα. Η Φενέρ είναι ένα τεράστιο κλαμπ, το έχουμε πάει στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια, έχει τον καλύτερο προπονητή, έχει ένα πολύ μεγάλο ρόστερ, έχω βάλει και εγώ το… λιθαράκι μου για να φτάσει η ομάδα ε΄δω που έχει φτάσει. Έκανα την σωστή επιλογή».

Για την συζήτηση που είχε με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Εγώ ήθελα να ξέρω αν θα μείνει ή όχι. Το τι ειπώθηκε μεταξύ εμού και του κόουτς θα μείνει μεταξύ μας. Η συζήτηση ήταν τέτοια ώστε να με πείσει να μείνω στην ομάδα».

Για το αν υπάρχει πιθανότητα επιστροφής στην Ελλάδα: «Δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον, αλλά πολύ δύσκολα θα επιστρέψω στην Ελλάδα. Αυτό είναι στο μυαλό μου. Ποτέ δεν ξέρεις στο μέλλον, αλλά έτσι όπως είναι τα πράγματα, θεωρώ ότι δύσκολα θα γυρίσω στην Ελλάδα».

Για τις συζητήσεις με τον Ολυμπιακό: «Οι συζητήσεις έγιναν και όχι τόσο έντονα, μετά το φάιναλ φορ. Δεν υπήρχαν διαπραγματεύσεις με την έννοια που πολλοί φαντάζονται. Υπήρξε ένα ενδιαφέρον, ακούσαμε τον Ολυμπιακό, αλλά από εκεί και πέρα δεν ήθελα να μπω σε μια άλλη διαδικασία. Ανήκω στην Φενέρμπαχτσεκαι τον πρώτο λόγο είχε η Φενέρμπαχτσε».

Για το ΝΒΑ: «Δεν νομίζω ότι μου ταιριάζει και δεν ασχολήθηκα καθόλου. Δεν θέλω να μπω στη διαδικασία του ΝΒΑ. Έχω περάσει πολύ δύσκολα στην Ευρώπη για να έχω αυτό το όνομα που έχω, για να φτάσω αυτός που είμαι και δεν θέλω να ξαναμπώ στη διαδικασία να δείξω πάλι από το μηδέν, σε έναν άλλο κόσμο που -κακά τα ψέματα- δεν υπάρχει αξιοκρατία… Κουμάντο κάνουν οι παίκτες εκεί, δεν με ενδιαφέρει».

Για την Εθνική ομάδα και τις προσδοκίες που υπάρχουν: «Οι προσδοκίες είναι πολύ μεγάλες και γιατί ο καλύτερος παίκτης του κόσμου θα είναι στην ομάδα και γιατί εμείς είμαστε στην καλύτερη ηλικία που θα μπορούσαμε να είμαστε. Το ερώτημα είναι η χημεία που θα βρούμε στις προπονήσεις και φυσικά θέλει και λίγο τύχη. Τώρα, αν με ρωτάς πού μπορούμε να φτάσουμε, θα σου πω ότι μπορούμε να φτάσουμε πολύ ψηλά, το πιστεύω. Μπορεί και να αποτύχουμε, θα δείξει η πορεία μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X