Ρογκαβόπουλος: «Προσωπικά δεν πίστεψα στιγμή πως θα χάσουμε»

Ρογκαβόπουλος: «Προσωπικά δεν πίστεψα στιγμή πως θα χάσουμε»
Photo Credits: INTIME

Με μια απίστευτη ανατροπή πήρε την πρόκριση στους «8» του Ευρωπαϊκού U18 η Εθνική Εφήβων, η οποία κατάφερε να νικήσει χθες με 68-55 τη Φινλανδία (με 29-4 στην τελευταία περίοδο!) και να προκριθεί στα προημιτελικά του θεσμού που διεξάγεται στο Βόλο. Ένας εκ των διακριθέντων ήταν ο Νίκος Ρογκαβόπουλος, με τον παίκτη της ΑΕΚ να πετυχαίνει 16 πόντους και να μαζεύει 8 ριμπάουντ.

Σε συνέντευξη του στο SDNA, ο νεαρός άσος της ΑΕΚ δήλωσε: «Η ομάδα πάλευε από την αρχή μέχρι το τέλος απέναντι στην Φινλανδία, στο 100%. Απλώς στο τέλος βάλαμε τα ελεύθερα σουτ τα οποία χάναμε σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι. Στην τέταρτη περίοδο παίξαμε ακόμα πιο σφιχτή άμυνα, όμως αυτό που άλλαξε το παιχνίδι ήταν τα ελεύθερα σουτ που μπήκαν στην τέταρτη περίοδο».

Για την απουσία του Κλωναρά: «Είναι ένας παίκτης που θα μας βοηθούσε πάρα πολύ στο παιχνίδι με την Φινλανδία και πολύ δύσκολα να τον έχουμε μαζί μας. Θα παίξουμε και γι αυτόν στον προημιτελικό. Προσωπικά δεν πίστεψα ποτέ ότι θα χάσουμε το παιχνίδι. Ήμουν ήρεμος από την πρώτη στιγμή. Και όλη η ομάδα από την αρχή μέχρι το τέλος έδειξαν πως ήθελαν μόνο τη νίκη. Και τα καταφέραμε στην τέταρτη περίοδο».

Για το αν ήθελε να ανακάμψει μετά τις κακές του εμφανίσεις: «Βέβαια και το σκεφτόμουν. Στα τρία πρώτα παιχνίδια, στη φάση των ομίλων ήμουν πολύ κακός και δεν κατάφερα να βοηθήσω την ομάδα μου όσο θα ήθελα. Στο παιχνίδι της φάσης των «16», όμως, ευτυχώς μπήκαν τα σουτ και βοήθησα γενικότερα περισσότερο και είμαι χαρούμενος που καταφέραμε να πάρουμε την πρόκριση».

Για την επόμενη πρόκληση με την Λιθουανία: «Είμαστε πανέτοιμοι. Και την επόμενη στιγμή του αγώνα με την Φινλανδία να παίζαμε θα βγάζαμε την ίδια ένταση. περιμένουμε πώς και πώς τον προημιτελικό με τους Λιθουανούς».

Για τον κόσμο στο γήπεδο: «Ο κόσμος ήταν ένας από τους λόγους που γύρισε το παιχνίδι. Χάρη στον κόσμο καταφέραμε να πάρουμε το παιχνίδι, πέραν της δικής μας προσπάθειας και τον περιμένουμε και στον προημιτελικό, για να μας στηρίξει με τον καλύτερο τρόπο, όπως έκανε και στα προηγούμενα παιχνίδια του τουρνουά».

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X