Στο μικροσκόπιο οι 17 «κιτρινόμαυροι» του φιλικού με την Μπασακσεχίρ

Εικόνες από το φιλικό ΑΕΚ - Μπασακσεχίρ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στο μικροσκόπιο του enwsi.gr οι 17 παίκτες της ΑΕΚ που αγωνίστηκαν στη φιλική, ισόπαλη αναμέτρηση με την δευτεραθλήτρια Τουρκίας, Μπασακσεχίρ στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Βασίλης Μπάρκας:  Ήταν η επιλογή του Καρντόσο για να ξεκινήσει κάτω από τα δοκάρια της ΑΕΚ στο χθεσινό φιλικό. Ήταν πάρα πολύ σταθερός και σε αρκετές περιπτώσεις, έσωσε την ομάδα του με τις αποκρούσεις του. Φύλακας-άγγελος κάτω από τα «κιτρινόμαυρα» γκολποστ, φώναξε παρών όποτε τον χρειάστηκε η Ένωση, κρατώντας το μηδέν στην εστία του.

Παουλίνιο: Ο Πορτογάλος μπακ έβγαλε 90λεπτο και ήταν θετικός, δείχνοντας καλά στοιχεία και στο επιθετικό κομμάτι. Εκανε κάποια καλά ανεβάσματα, επιχειρώντας να βρει τους συμπαίκτες του στην καρδιά της τουρκικής άμυνας. Αμυντικά, αντιμετώπισε κάποια προβλήματα με τον προσωπικό του αντίπαλο.

Όγκνιεν Βράνιες: Ο Βόσνιος που όλοι λατρέψαμε! Παθιασμένος από το πρώτο δευτερόλεπτο, κέρδισε σχεδόν κάθε προσωπική μονομαχία και έδειξε πως είναι ο ηγέτης της κιτρινόμαυρης άμυνας. Σε μερικές περιπτώσεις, κάλυψε και τον Παουλίνιο, αποσοβώντας τους κινδύνους για την Ένωση. Highlight της βραδιάς, το τάκλιν στον… Ρομπίνιο, που ξεσήκωσε τον κόσμο στις εξέδρες, με τον Βράνιες να ανταποδίδει το χειροκρότημα!

Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι: Στο 28ο λεπτό, αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο, έπειτα από χτύπημα που δέχθηκε στο γόνατο. Για όσα λεπτά αγωνίστηκε είχε καλή συνεργασία με τον Βράνιες, με τους δυο τους να γνωρίζονται πολύ καλά από τις προηγούμενες σεζόν.

Έλντερ Λόπες: Ήταν κατά κάποιο τρόπο η αχίλλειος πτέρνα της ΑΕΚ, με την Ένωση να δέχεται αρκετές επιθέσεις από την αριστερή πλευρά. Ο Πορτογάλος μπακ έδειξε πως δεν είναι ακόμα 100% έτοιμος και θέλει ακόμα παιχνίδια στα πόδια του για να επανέλθει μετά τη ρήξη χιαστών.

Νταβίντ Σιμάο: Προσπάθησε να βοηθήσει με το κάθετο ποδόσφαιρο και τις φοβερές πάσες που ξέρει να… σερβίρει. Σε μερικές περιπτώσεις δεν τα κατάφερε και υπήρχε θέμα με τις αλληλοκαλύψεις, με την ΑΕΚ να μένει… κενή κατά κάποιον τρόπο στον άξονα.

Αντρέ Σιμόες: Ακόμα… τρέχει! Ο Πορτογάλος χαφ ήταν παντού, βοηθώντας στο παιχνίδι της Ένωσης. Ο Σιμόες έτρεξε πολύ και κάλυψε τους κενούς χώρους σε αρκετές περιπτώσεις. Βεβαίως, είχε και κάποια θέματα στο αμυντικό κομμάτι. Γενικά και με την απουσία του Κρίστιτσιτς, έδειξε έτοιμος για τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της ομάδας.

Φρανσίσκο Ζεράλδες: Οι Τούρκοι ήξεραν ότι είναι ο… κινητήριος μοχλός της ΑΕΚ, με αποτέλεσμα να τον αντιμετωπίσουν σωστά, κλείνοντας πολλές φορές τους χώρους. Προσπάθησε να τρυπήσει την τουρκική άμυνα, αλλά δεν τα κατάφερε σε μεγάλο βαθμό. Είχε μια καλή σέντρα εντός περιοχής στο 41′, με τον Κλωναρίδη να μην βρίσκει δίχτυα. Έδειξε όμως, πως θα αποτελέσει τον πυλώνα της «κιτρινόμαυρης» μεσοεπιθετικής γραμμής, ενώ είχε και μια καλή εκτέλεση φάουλ στο 90′.

Ντανιέλε Βέρντε: Είχε κάποιες καλές κινήσεις, ταλαιπώρησε σε ορισμένες περιπτώσεις τους αντιπάλους του, ωστόσο δεν δοκίμασε πολύ το πόδι του εκτός περιοχής, παρότι άπαντες γνωρίζουν πως είναι το… ατού του. Έδειξε και πάλι καλή τεχνική κατάρτιση.

Πέτρος Μάνταλος: Ο αρχηγός ξεκίνησε δυνατά στο ματς με την Μπασακσεχίρ και είχε μια φοβερή κάθετη πάσα στον Κλωναρίδη στο 15′, με τον 27χρονο να μην καταφέρνει να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Προσπάθησε να πάρει πρωτοβουλίες στο παιχνίδι της Ένωσης, ωστόσο οι Τούρκοι τον είχαν κλείσει αρκετά καλά, περιορίζοντάς την ακτίνα δράσης του.

Βίκτωρ Κλωναρίδης: Ξεκίνησε βασικός στην κορυφή της επίθεσης και ήταν ίσως ο… μοιραίος για την ΑΕΚ. Είχε δυο πολύ καλές ευκαιρίες , που ήταν και οι πιο κλασικές για την ομάδα του Καρντόσο, με το πλασέ στο 15′ (πέρασε ελάχιστα άουτ) και την κεφαλιά στο 41′ (απέκρουσε ο τερματοφύλακας), ωστόσο δεν κατάφερε να χριστεί σκόρερ.

ΑΛΛΑΓΕΣ

Στράτος Σβάρνας: Αντικατέστησε τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι στο κέντρο της άμυνας και συνέθεσε καλό δίδυμο με τον Όγκνιεν Βράνιες. Είχε αρκετά θετική παρουσία στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και δεν είναι καθόλου τυχαία τα εύσημα που του απένειμε μετά το τέλος του ματς ο Μιγκέλ Καρντόσο, με δηλώσεις του στην μεικτή ζώνη.

Νίκλας Χουλτ: Πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 65ο λεπτό, στη θέση του Λόπες. Ήταν αρκετά καλός, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά, με τον Σουηδό να ανεβαίνει αρκετές φορές, δημιουργώντας ρήγματα στην τουρκική άμυνα. Πιθανότατα, θα είναι η βασική επιλογή του Καρντόσο στα ευρωπαϊκά ματς.

Μάρκο Λιβάγια: Μπήκε στο 65′ στο ματς, στη θέση του Ντανιέλε Βέρντε και προκάλεσε… σεισμό στο ΟΑΚΑ. Πάλεψε σε αρκετές περιπτώσεις, έδειξε κεφάτος και ορεξάτος στο φιλικό με τους Τούρκους, ενώ προσπάθησε να φανεί απειλητικός, παίζοντας στο δεξιό άκρο. Φυσικά, οι Τούρκοι δυσκολεύονταν αφάνταστα να του… κλέψουν τη μπάλα.

Νέλσον Ολιβέιρα: Ο Πορτογάλος φορ έκανε το ντεμπούτο του με την κιτρινόμαυρη φανέλα στο φιλικό με την Μπασακσεχίρ. Ο Ολιβέιρα έδειξε σαφώς πως χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και στη νέα του ομάδα. Αγωνίστηκε για 25′.

Χρήστος Αλμπάνης: Πέρασε στο ματς στο 65ο λεπτό, ωστόσο δεν κατάφερε να φανεί αρκετά, με τον ρυθμό να έχει ήδη πέσει και την ΑΕΚ να μην βγάζει φάσεις στο δεύτερο μέρος.

Κώστας Γαλανόπουλος: Μπήκε στη θέση του Νταβίντ Σιμάο στο 80ο λεπτό, όταν το παιχνίδι είχε επί της ουσίας… σβήσει και για τις δυο ομάδες. Στον λιγοστό χρόνο που αγωνίστηκε, έβγαλε ενέργεια και προσπάθησε να δώσει ώθηση συνολικά στην ομάδα.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X