Αυτή είναι η Μπασακσεχίρ που αντιμετωπίζει σήμερα η ΑΕΚ

Αυτή είναι η Μπασακσεχίρ που αντιμετωπίζει σήμερα η ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει απόψε στις 20:30 την Μπασακσεχίρ σε φιλική αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ, σε αγώνα πρόβα-τζενεράλε, ενόψει των κρίσιμων αναμετρήσεων για τα προκριματικά του Europa League που ακολουθούν στις 8 και 15 Αυγούστου.

Οπως και πέρυσι, η Ενωση θα υποδεχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο, ομάδα από την Τουρκία (πέρυσι ήταν η πρωταθλήτρια Γαλατασαράι), ακριβώς την ίδια ημερομηνία, με τους “κιτρινόμαυρους” να επικρατούν με σκορ 3-2 της “τσιμ-μπομ”.

Ποια είναι η Μπασακσεχίρ και τι έκανε πέρυσι

Η Ιστανμπούλ Μπασακσεχίρ, όπως είναι το πλήρες όνομά της, εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη και ιδρύθηκε το 1990. Πρόκειται για ανερχόμενη δύναμη της Τουρκίας, αφού τερμάτισε στη δεύτερη θέση του εγχώριου πρωταθλήματος, τόσο τη σεζόν 2016-17, όσο και την περσινή (2018-19). Μάλιστα, πέρυσι… αυτοκτόνησε, αφού ενώ κρατούσε τον τίτλο στα χέρια της, οι διαδοχικές γκέλες με μικρότερες ομάδες την ανάγκασαν να δει την… πλάτη της Γαλατασαράι. Είναι χαρακτηριστικό πως πέτυχε μόλις μία νίκη στις επτά τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, τερματίζοντας δεύτερη με 67 βαθμούς (19 νίκες, 10 ισοπαλίες, 5 ήττες), δύο πόντους πίσω από τη Γαλατά και δύο μπροστά από την τρίτη Μπεσίκτας. Αγωνίζεται στο Στάδιο Φατίχ Τερίμ, χωρητικότητας 17.156 θέσεων, ενώ τα χρώματα της ομάδας είναι η πορτοκαλί μπλούζα και το μπλε σορτς.

Τη φετινή σεζόν θα αγωνιστεί στα προκριματικά του Champions League, ξεκινώντας από τον τρίτο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό. Στα τέσσερα φιλικά που έδωσε μέχρι τώρα, μετράει μια νίκη (4-1 επί της άσημης Ανίφ, ομάδας Γ’ κατηγορίας της Αυστρίας), μια ισοπαλία (1-1 με τη Φορτούνα Ντίσελντορφ) και δύο ήττες (2-1 από τον Αγιαξ και 5-1 από την Γκλάντμπαχ).

Πολλά «αστέρια» στο ρόστερ της

Προπονητής της ομάδας είναι ο παλαίμαχος Τούρκος χαφ, Οκάν Μπουρούκ, ενώ πολλά “αστέρια” να κάνουν την εμφάνιση τους στο ρόστερ της ομάδας της Κωνσταντινούπολης. Ο Βραζιλιάνος σταρ Ρομπίνιο, ο πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα Αρντά Τουράν, ο Ντεμπά Μπα, ο Γκοκχάν Ινλέρ, ο Γκαέλ Κλισί και ο… γνωστός μας, Στέφανο Ναπολεόνι, (έχει αγωνιστεί σε Λεβαδειακό και Ατρόμητο), είναι μόνο μερικά από τα ονόματα που αγωνίζονται στην Μπασακσεχίρ.

Αναλυτικά το ρόστερ των Τούρκων:

Τερματοφύλακες: Βολκάν Μπαμπατσάν, Μερτ Γκιουνόκ, Φαρούκ Τσακίρ

Αμυντικοί: Γκαέλ Κλισί, Ζόσεφ Αταμά, Αλεξάντρου Επουρεάνου, Αζίζ Μπεχίτς, Αλπαρσλάν Ερντέμ, Ζούνιορ Καϊσαρά

Μέσοι: Εντιν Βίσκα, Μάριο Μισίρ,Αρντά Τουράν, Ελιέρο Ελία, Ιρφάν Καχβετσί, Μαχμούτ Τεκντεμίρ, Μίλος Γιόγιτς

Επιθετικοί: Φρέντρικ Γκούλμπραντσεν, Στέφανο Ναπολεόνι, Ντεμπά Μπα, Ρομπίνιο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X