Λύση Μαρσέλο για την ΑΕΚ!

Λύση Μαρσέλο για την ΑΕΚ!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Μιγκέλ Καρντόσο είναι ένας προπονητής που εμπιστεύεται καλύτερα τους παίκτες που γνωρίζει από πρώτο χέρι. Ο Πορτογάλος τεχνικός μπορεί να μη… βιάζεται, αλλά είναι δεδομένο πως κοιτάζει περιπτώσεις αμυντικών για να ενισχύσει το κέντρο της άμυνάς του. Άλλωστε στη συγκεκριμένη θέση υπάρχει ανάγκη μίας ποιοτικής προσθήκης προκειμένου να μπορέσει η ΑΕΚ να βγάλει δίχως προβλήματα τη χρονιά.

Σύμφωνα με χθεσινοβραδινές πληροφορίες από την Πορτογαλία, μία περίπτωση που φέρεται να έχει ψάξει ο ίδιος ο Καρντόσο για να μάθει ποια είναι τα δεδομένα, είναι αυτή του 30χρονου Βραζιλιάνου Μαρσέλο!

Ο Μαρσέλο ντος Σάντος Φερέιρα έχει γεννηθεί στις 27 Ιουλίου του 1989 στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Ξεκίνησε την καριέρα του από τις Ακαδημίες της Βάσκο ντα Γκάμα, αλλά σύντομα πέρασε τον Ατλαντικό και μετακόμισε στην Πορτογαλία. Μετά από μία σεζόν στη Ριμπειράο, το καλοκαίρι του 2011 παίρνει μεταγραφή στη Ρίο Άβε στην οποία μένει μέχρι το καλοκαίρι του 2018!

Η τελευταία του σεζόν ήταν και η καλύτερη της καριέρας του. Με προπονητή τον νυν τεχνικό της ΑΕΚ, Μιγκέλ Καρντόσο. Έπαιξε σε 30 αγώνες πρωταθλήματος και ήταν από τους κορυφαίους της Ρίο Άβε, η οποία εκείνη τη σεζόν τερμάτισε στην 5η θέση πίσω μόνο από τους «μεγάλους» της Πορτογαλίας.

Το φλερτ με τη Θέλτα του Καρντόσο

Το ίδιο καλοκαίρι ο νυν προπονητής της «Ένωσης», δέχτηκε την πρόταση της Ναντ και αποχώρησε, ενώ και ο Μαρσέλο εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως έμενε ελεύθερος και άνοιξε πανιά για… Λισσαβόνα, αφού υπέγραψε 3ετές συμβόλαιο συνεργασίας με τη Σπόρτινγκ! Μάλιστα η συγκεκριμένη μεταγραφή ανακοινώθηκε στις 23 Μαΐου του 2018 και είχε γίνει μεγάλο θέμα στην Πορτογαλία.

Ο Καρντόσο δεν ευδοκίμησε στη Ναντ, πήγε στη Θέλτα, όπου έψαχνε τρόπο για να ενισχύσει την άμυνά του. Ο Μαρσέλο δεν έβρισκε χρόνο συμμετοχής στα «λιοντάρια» όπου κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν αγωνίστηκε μόλις σε δύο αγώνες Κυπέλλου τον Οκτώβριο. Έτσι επιδίωξε να τον πάρει στην Ισπανία! Το deal ωστόσο δεν επιτεύχθηκε ποτέ, αφού η Σπόρτινγκ ήθελε και δεν έκανε πίσω σε καμία περίπτωση τα 500.000 ευρώ τα οποία απαιτούνταν για να αποδεσμεύσει πρόωρα τον ποδοσφαιριστή!

To buy out στο συμβόλαιο του Μαρσέλο το πλήρωσε τελικά μία ομάδα από το MLS. Συγκεκριμένα οι Σικάγο Φάιαρ δύο μέρες μετά τα Χριστούγεννα του 2018 ανακοίνωσαν την απόκτησή του με μεταγραφή από τη Σπόρτινγκ. Κατά την ολοκλήρωση της μεταγραφής ο Νέλσον Ροντρίγκες, πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής των Σικάγο Φάιαρ είχε δηλώσει: «Ο Μαρσέλο θα προσθέσει την απαιτούμενη ηγετική ικανότητα στην αμυντική μας γραμμή. Είναι ένας έξυπνος αμυντικός που συμμετέχει σε κάθε φάση του παιχνιδιού. Είναι σταθερός και ξέρει να κερδίζει για αυτό και μας ταιριάζει…».

Γεμάτες σεζόν

Εκτός από το γεγονός πως ο Καρντόσο έχει θετική άποψη για τον παίκτη, είναι θετικό επίσης το ότι οι χρονιές του είναι γεμάτες και δεν έχει σοβαρούς τραυματισμούς. Μόνο τις τρεις προηγούμενες σεζόν στη Ρίο Άβε έπαιξε σε 86 αγώνες, ενώ τη φανέλα της φόρεσε σε 198 αγώνες, σκοράροντας 10 φορές και δίνοντας και δύο ασίστ. Συνολικά στην καριέρα του στην Πορτογαλία κατέγραψε 216 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ στο MLS έχει ήδη πραγματοποιήσει 20 εμφανίσεις και συνεχίζει ακάθεκτος.

Η δύσκολη ζωή στο Σικάγο

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι πληροφορίες από την Πορτογαλία, ο Μαρσέλο έχει δυσκολίες στην προσαρμογή του στο Σικάγο και είναι κάτι παραπάνω από θετικός στο ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Ευρώπη. Όπως μάλιστα δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του το κρύο δεν… αντέχεται και παλεύει να το συνηθίσει. Το να «σπάσει» το συμβόλαιό του δεν είναι εύκολο, αλλά η επιθυμία του παίκτη μπορεί πολλές φορές να αποβεί καθοριστική!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X