Ο Βέρντε στο μικροσκόπιο

Ο Βέρντε στο μικροσκόπιο
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο δαίμονας με το νούμερο 7 στην πλάτη το βράδυ της Τετάρτης στη Λαμία έκανε το ανεπίσημο ντεμπούτο του. Παρότι έχει στα πόδια του ελάχιστες προπονήσεις ως παίκτης της ΑΕΚ και όντας ακόμα μακριά από τα επιθυμητά επίπεδα φυσικής κατάστασης, ο Ντανιέλε Βέρντε κατόρθωσε να δώσει ένα δείγμα των εξαιρετικών του ικανοτήτων.

Ο Ιταλός ακραίος παρουσίασε στο χορτάρι αγωνιστικά χαρακτηριστικά τα οποία είχαν πολύ καιρό να δούνε οι φίλοι του «Δικεφάλου». Στοιχεία που έπρεπε να έχει εδώ και… χρόνια η ΑΕΚ στο παιχνίδι της.

Παρακολουθήσαμε με ιδιαίτερη προσοχή τα πρώτα 45′ συμμετοχής του Βέρντε, καταγράψαμε κάθε κίνηση και ενέργειά του και σας παρουσιάζουμε αναλυτικά τι μπορεί να κάνει, τι προσφέρει στο παιχνίδι της ΑΕΚ και που υστερεί.

Ψηλό παιχνίδι

Μόνο το… μπόι του να δεις δε χρειάζεται και πολλά για να καταλάβεις ότι δεν μπορεί να συμμετέχει στο ψηλό παιχνίδι. Με τα 167 εκατοστά του δύσκολα θα… διεκδικήσει κεφαλιές.

Προσαρμογή

Όντας μόλις κάποιες μέρες στην ομάδα, είναι φυσιολογικό να μην έχει μάθει απόλυτα το τι θέλει ο Καρντόσο από αυτόν. Άλλωστε οι συμπαίκτες του έκαναν πολλές ώρες μαθημάτων (ειδικά) στο Κίελτσε, μέχρι να μάθουν τα… βασικά. Ο Πορτογάλος τεχνικός κατά τη διάρκεια που αγωνίστηκε τον φώναξε τρεις φορές κοντά του, του έδωσε οδηγίες και ο Βέρντε, έσκυψε το κεφάλι, έγνεψε καταφατικά και έκανε ότι του ζήτησε ο προπονητής του.

Αντίληψη

Έχοντας μάθει το ποδόσφαιρο με το σωστό τρόπο και σε σπουδαία ομάδα με τεράστιους συμπαίκτες, φάνηκε από το πρώτο δευτερόλεπτο πως ξέρει που πρέπει να πάει, πως πρέπει να υποδεχθεί τη μπάλα, πως θα ξεμαρκαριστεί, πως θα παίξει στον κενό χώρο, πως θα δημιουργήσει κενούς χώρους για τους συμπαίκτες του. Είναι επίσης σημαντικό ότι ξέρει από τη στιγμή που θα πάρει τη μπάλα ποια θα είναι η επόμενη κίνησή του. Αυτό του δίνει τη δυνατότητα να είναι ένα βήμα μπροστά από τους αντιπάλους του.

Κίνηση με / χωρίς τη μπάλα

Σε όλη τη διάρκεια των 45′ δεν έδειξε ότι είναι ένας παίκτης στατικός. Την ώρα που η ΑΕΚ είχε κατοχή της μπάλας πλησίαζε τη γωνία της μεγάλης περιοχής από τα δεξιά και έκανε κίνηση μέχρι το ημικύκλιο. Έτσι τραβούσε παίκτη πάνω του και έβρισκε χώρο για να ανέβει ο Παουλίνιο. Με τη μπάλα στα πόδια επιχείρησε αρκετές φορές να πάει είτε με κατά μέτωπο επίθεση προς την αντίπαλη εστία, είτε παίζοντας συνδυαστικό ποδόσφαιρο με τους συμπαίκτες του και κυρίως με τον Ζεράλδες.

Πόδι

Χρησιμοποιεί το αριστερό, το αριστερό και το αριστερό. Το δεξί όπως έχει παραδεχθεί και ο ίδιος πρόσφατα το έχει για να… περπατάει! Ωστόσο ακόμα και ως… μονοσάνδαλος έχει εξαιρετική επαφή με τη μπάλα. Την κολλάει στο πόδι σαν ερωμένη και δεν τις επιτρέπει να απομακρυνθεί. Στη Λαμία δοκίμασε τρία σουτ. Το πρώτο ήταν δυνατό έξω από τη μεγάλη περιοχή και δεν βρήκε στόχο. Το δεύτερο ήταν φαλτσαριστό πλασέ από το ύψος της περιοχής πέρασε λίγο έξω. Το τρίτο ήταν το καλύτερο καθώς ανάγκασε τον Κατσικά σε επέμβαση.

Ένας εναντίον ενός / ταχύτητα

Το χαρακτηριστικό που δεν είχαν πέρσι ούτε ο Μπακασέτας, ούτε ο Γκάλο, ούτε ο Κλωναρίδης, που αγωνίζονταν στο δεξί φτερό της επίθεσης, ο Βέρντε το έχει και με το παραπάνω. Ο Ιταλός δεν διστάζει να πάει στο ένας εναντίον ενός και να μπουκάρει με τη μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, κάνοντας διαγώνια κίνηση. Ο «Μπάκα» για παράδειγμα συνέκλινε μόνο για να σουτάρει. Ο Βέρντε προσφέρει και άλλες επιλογές. Επιπλέον προσόν η ταχύτητά του την οποία χρησιμοποιεί είτε έχει τη μπάλα στα πόδια του είτε όχι.

Δύναμη

Ο 23χρονος μπορεί να είναι βραχύσωμος, αλλά είναι αρκετά δυνατός, δεν τζαρτζάρεται εύκολα και δεν… κρύβεται. Στη Λαμία έφαγε στα πρώτα λεπτά μία γερή κλωτσιά, αλλά όχι μόνο σηκώθηκε, αλλά δε μάσησε. Δεν κρύφτηκε στη συνέχεια του ματς. Πήρε πρωτοβουλίες και επιχείρησε ξανά να περάσει τους αντιπάλους του που τον κυνηγούσαν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X