Πως ο Ολυμπιακός κρίνει την έδρα που θα αγωνιστεί η ΑΕΚ στο Europa League

Πως ο Ολυμπιακός κρίνει την έδρα που θα αγωνιστεί η ΑΕΚ στο Europa League
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Χόνβεντ υποδέχεται σήμερα (19.55) την Ουνιβερσιτατέα Κραϊόβα στον πρώτο αγώνα του δεύτερου προκριματικού γύρου του Europa League. Η ΑΕΚ δεν θα έχει απλά στραμμένο το βλέμμα της στην Ουγγαρία αλλά θα έχει και φυσική παρουσία στο γήπεδο της πόλης Γκιόρ μέσω του Μιγκέλ Καρντόσο και του αναλυτή του.

Οι δύο Πορτογάλοι θα βρεθούν σήμερα στην Ουγγαρία για να αναλύσουν τους αγωνιστικούς και τους εξωαγωνιστικούς παράγοντες σε περίπτωση που οι γηπεδούχοι προκριθούν. Ωστόσο, είναι ορατό το ενδεχόμενο η ΑΕΚ να μην αντιμετωπίσει την Χόνβεντ στο συγκεκριμένο γήπεδο.

Συγκεκριμένα, η φυσική έδρα των Ούγγρων, είναι το Hidegkuti Nandor Stadium (MTK Budapest), το οποίο αυτή την στιγμή βρίσκεται υπό ανακατασκευή. Μάλιστα, μετά την κλήρωση της Δευτέρας οι άνθρωποι της Χόνβεντ έστειλαν σχετικό αίτημα στην ΑΕΚ για να αλλάξει η σειρά των αγώνων και το πρώτο παιχνίδι για τον τρίτο προκριματικό γύρο να λάβει χώρα στο ΟΑΚΑ και στις 15 Αυγούστου όταν θα έχουν τελειώσει οι εργασίες στο στάδιο της Βουδαπέστης, να είναι εκείνοι γηπεδούχοι.

Το αίτημα αυτό με… συνοπτικές διαδικασίες απορρίφθηκε με εντολή Καρντόσο όμως υπάρχει ένας παράγοντας που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα και αυτός είναι ο… Ολυμπιακός!

Η εμπλοκή του Ολυμπιακού

Στην περίπτωση που ο Ολυμπιακός αποκλειστεί από την Βικτόρια Πλζεν στο Champions League και πάρει το… μονοπάτι του Europa League, τότε θα πρέπει κι εκείνος να παίξει γηπεδούχος στις 15 Αυγούστου κόντρα στην Αντβέρπ.

Σε αυτό το ενδεχόμενο, η ΑΕΚ θα αναγκαστεί να αλλάξει έδρα είτε παίξει με την Χόνβεντ είτε με την Κραϊόβα. Ο κανονισμός της UEFA αναφέρει πως ομάδες από την ίδια χώρα δεν μπορούν να παίζουν την ίδια μέρα εντός έδρας. Και προτεραιότητα στην προκειμένη περίπτωση έχει ο Ολυμπιακός καθώς προέρχεται από τα προκριματικά του Champions League.

Εν κατακλείδι, το βράδυ της Τρίτης 30 Ιουλίου με το σφύριγμα της λήξης της ρεβάνς του Ολυμπιακού, η ΑΕΚ θα γνωρίζει αν θα παραμείνει η σειρά των αγώνων όπως έχουν οριστεί εξ αρχής. Δηλαδή, 8 Αυγούστου εκτός έδρας και στις 15 εντός.

Ενώ, το βράδυ της 1ης Αυγούστου η Ένωση θα μάθει και ποια ομάδα θα αντιμετωπίσει στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X