«Αυτά μπορεί να προσφέρει o Ρέι στην ΑΕΚ»

«Αυτά μπορεί να προσφέρει o Ρέι στην ΑΕΚ»
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ προχώρησε σε κίνηση-ματ για την ενίσχυση του ρόστερ της, ντύνοντας στα κιτρινόμαυρα τον παικταρά, Κέντρικ Ρέι.

Η Ένωση έκανε δικό της τον 25χρονο γκαρντ, ο οποίος στην τρίτη επαγγελματική σεζόν της καριέρας του θα αγωνιστεί στην Ελλάδα, με σκοπό να δώσει το κάτι παραπάνω στην ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου στην επίθεση. Ο Ντουνιά Ισά, που είναι μέλος του προπονητικού σταφ της Λε Μαν, συνεργάστηκε μαζί του στο δεύτερο μισό της σεζόν που πέρασε και μιλώντας στο SDNA πέρασε από… κόσκινο το παιχνίδι του 25χρονου γκαρντ από το Μπρονξ.

Αναφέρθηκε στα δυνατά στοιχεία του παιχνιδιού του, σε αυτά που χρήζουν βελτίωσης, ενώ μιλάει και για τον Ρέι που έζησε στα αποδυτήρια της ομάδας. «Αυτό που μπορώ να πω χωρίς αμφιβολία είναι πως ο Κέντρικ είναι ένας παίκτης γεμάτος ενέργεια και με πολύ θετική αύρα. Είναι πολύ καλός συμπαίκτης και πάντα βοηθάει όλη την ομάδα με κάθε τρόπο», είπε αρχικά, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του 25χρονου σκόρερ.

«Πρόκειται για έναν τύπο που διαθέτει τρομερό ένστικτο σκόρερ και είναι πολύ ανταγωνιστικός, ως χαρακτήρας. Μπορεί να σκοράρει είτε με σουτ μέσης-μακρινής απόστασης, είτε με drive προς το καλάθι, στοιχεία τα οποία έχει σε πολύ υψηλό επίπεδο. Επίσης είναι εξαιρετικός και στο αμυντικό κομμάτι, καθώς παίζει πολύ καλή άμυνα πάνω στην μπάλα, κάτι στο οποίο τον βοηθούν τα γρήγορα πόδια του και η ταχύτητά του».

Ο Ισά είχε την δυνατότητα να κοουτσάρει τον Ρέι στο δεύτερο μέρος της σεζόν, στη Λε Μαν και γνωρίζει τις αδυναμίες στο παιχνίδι του. «Αυτό που πρέπει να βελτιώσει είναι κάποιες μικρές λεπτομέρειες αναφορικά με το ευρωπαϊκό παιχνίδι, αλλά και το πώς να παίζει άμυνα μακριά από τη μπάλα, αλλά και στην επίθεση πώς να εστιάζει πλήρως στο σύστημα της ομάδας του».

Ο έμπειρος κόουτς, ωστόσο εξήγησε πως «κατά την άποψή μου ο Ρέι έχει όλο το πακέτο για να σταθεί και πάλι σε επίπεδο Euroleague σύντομα»! Όσον αφορά στα στοιχεία που θα δώσει στο παιχνίδι της ΑΕΚ εξήγησε «Ο Ρέι μπορεί να φέρει στην ΑΕΚ ταχύτητα και ρυθμό στο παιχνίδι της, επιθετικά. Στο σκοράρισμα έχει την ευχέρεια να εκτελέσει στο ένας εναντίον ενός, παίζοντας στη θέση του σούτινγκ γκαρντ».

Κλείνοντας την ανάλυσή του ο ασίσταντ κόουτς της εθνικής νέων της Γαλλίας αναφέρθηκε και στον χαρακτήρα του εκρηκτικού γκαρντ, για τον οποίο μόνο καλά λόγια είχε να πει «Είναι ένα εξαιρετικό παιδί. Είναι πολύ φιλικός και χαμογελαστός τύπος. Πάντα είχε θετική αύρα. Έμεινε λίγο εδώ στη Γαλλία, όμως από την πρώτη στιγμή ήταν πολύ επαγγελματίας με εμάς».

 

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X