Θέλει χρόνο και δουλειά η ΑΕΚ του Καρντόσο

Θέλει χρόνο και δουλειά η ΑΕΚ του Καρντόσο
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

Κάθε αρχή και δύσκολη. Η ΑΕΚ δεν επιχειρεί φέτος απλά να εξελιχθεί, αλλά να μεταλλαχθεί. Να γίνει μια ομάδα διαφορετική, που θα έχει συγκεκριμένη ταυτότητα και φιλοσοφία στο παιχνίδι της. Αυτό είναι δεδομένο πως απαιτεί χρόνο ώστε να αφομοιωθεί από τους παίκτες και να μην υπάρχουν φτηνά ατομικά λάθη, που έφεραν την ήττα με 2-1 από την Τρέντσιν.

Κάθε παιχνίδι της ΑΕΚ, δείχνει πως η ομάδα που «χτίζει» ο Μιγκέλ Καρντόσο στην Πολωνία, φέρει τη δική του σφραγίδα. Μια ομάδα που παίζει με συγκεκριμένο τρόπο, με τη δική της λογική και ψάχνει να βρει το δικό της τρόπο μέσα στο παιχνίδι. Αυτό συνέβη και στο αποψινό δεύτερο φιλικό κόντρα στη σλοβακική Τρέντσιν.

Η ΑΕΚ είχε ζητήματα με τους πιο έτοιμους Σλοβάκους, ειδικά στο ξεκίνημα του ματς. Δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα, η πίεση που ασκούσε ψηλά η Τρέντσιν απέκοπτε την άμυνα από τους μέσους και αναγκαστικά η μπάλα έφευγε από την περιοχή με βολέ ή με λάθος μεταβιβάσεις.  Ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες πίεσης, ο Καρντόσο ζητούσε από τους παίκτες του να παίζουν με την μπάλα κάτω και να ψάχνουν οργανωμένο τρόπο ανάπτυξης.

Άλλο χαρακτηριστικό του παιχνιδιού της ΑΕΚ είναι το…απαγορευτικό στις σέντρες. Ο Καρντόσο δεν θέλει σε καμία περίπτωση γιόμες, αλλά κίνηση με την μπάλα και παρουσία πολλών προσώπων μέσα στην περιοχή. Η ΑΕΚ ζορίστηκε στην κυκλοφορία της μπάλας, δεν είχε ανάπτυξη από την άμυνα και αυτό την αποδιοργάνωσε. Όταν μετά το 25’ μπήκαν περισσότερο στο παιχνίδι οι Κρίστιτσιτς και Σιμάο, τα πράγματα έγιναν πολύ καλύτερα.

«Εστρωσε» η ΑΕΚ στα μισά του α’ μέρους

Η μπάλα κυκλοφόρησε πιο σωστά και μολονότι δεν υπήρξε μεγάλη συμμετοχή από τους ακραίους – ο Χουλτ ζορίστηκε και αμυντικά – έβγαλε παιχνίδι. Όταν η ΑΕΚ βρήκε τρόπο να απεμπλακεί από την πίεση των Σλοβάκων, έκανε τις φάσεις της. Στο 24’ ο Λιβάγια αστόχησε σε κενή εστία, στο 44’ ο Μάνταλος δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος.

Στα αξιοσημείωτα του πρώτου μέρους, η πρεμιέρα του Τσιγκρίνσκι, η χρησιμοποίηση των δύο αριστεροπόδαρων (Κρίστιτσιτς, Σιμάο) στη μεσαία γραμμή, η τοποθέτηση του Σαμπανάτζοβιτς σε ρόλο επιτελικού χαφ και η παραμονή του Μάνταλου στην αριστερή πλευρά. Στο δεύτερο μέρος υπήρξαν αλλαγές, με πιο σημαντική τη χρησιμοποίηση του Σιμάο σε προωθημένο ρόλο με τους Σιμόες, Γαλανόπουλο στο πλευρό.

Αλλη… ΑΕΚ στο β’ ημίχρονο με σούπερ Κλωναρίδη-Σιμάο

Ο Κλωναρίδης συνέχισε από εκεί που σταμάτησε στο πρώτο φιλικό και είχε πολύ καλή φάση στο 59’, έπειτα από υπέροχο κόψιμο του Μάνταλου μέσα στην περιοχή. Ο Χουλτ πλέον είχε πολλές περισσότερες προωθήσεις και συνδυαζόταν εξαιρετικά με τον αρχηγό. Συνολικά η ΑΕΚ – και όταν πέρασε στο γήπεδο ο Λόπες – είχε πολύ καλύτερη ανάπτυξη από την αριστερή πλευρά, δημιουργώντας συνεχώς ρήγματα στη σλοβακική άμυνα.

Εξαιρετικός σε αυτόν τον ελεύθερο ρόλο ήταν και ο Σιμάο, που έδειξε δείγμα πολύ υψηλής τεχνικής κατάρτισης. Εντυπωσιακό, ότι παρά την κούραση από τις προπονήσεις, όσο περνούσε η ώρα, οι «κιτρινόμαυροι» ήταν εξαιρετικά σφριγηλοί στην άμυνα και με περισσότερους τρόπους ανάπτυξης στην επίθεση, φτάνοντας σε τρεις πολύ καλές φάσεις.

Βέβαια, είναι φανερό ότι χρειάζεται ακόμα χρόνος για να προσαρμοστούν οι «κιτρινόμαυροι» σε όλο αυτό. Ειδάλλως, θα εμφανίζονται γκολ σαν αυτό που δέχθηκε η ΑΕΚ στο 78’ από τον Ντέπετρις. Ο επιθετικός της Τρέντσιν εκμεταλλεύθηκε το λάθος των Παουλίνιο, Σιμόες και σκόραρε σε κενή εστία. Ανάλογο λάθος υπήρξε και στο 88’, όταν ο Μπουγκαρί βρέθηκε απέναντι στον Μπάρκα και έκανε το τελικό 2-0. Η ΑΕΚ κατάφερε να μειώσει στις καθυστερήσεις με κοντινό πλασέ του Μπότου, έπειτα από υπέροχη πάσα του Μάνταλου και γύρισμα του Κλωναρίδη.

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Μ. Καρντόσο, 4-2-3-1): Τσιντώτας (46’ Μπάρκας), Παουλίνιο, Οικονόμου (46’ Σβάρνας), Τσιγκρίνσκι (46’ Βράνιες), Χουλτ (66’ Λόπες), Σιμάο (80’ Μπότος), Κρίστισιτς (46’ Σιμόες), Ντέλετιτς (46’ Κλωναρίδης), Σαμπανάτζοβιτς (46’ Γαλανόπουλος), Μάνταλος, Λιβάγια (66’ Γιακουμάκης)

Τρέντσιν: Σεμρίνετς, Ρούμπεν, Σούλεκ, Λάζκο, Σκοβάισα, Ρόγκουλιτς, Κούλγουικ, Ζουμπάιρου, Μπουγκαρί,  Κορίν, Ντέπερτις, ενώ έπαιξαν και οι Κλέσικ, Σλάπικ, Ναμίλ, Κατάκ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X