Δεν εκλέχθηκαν Κυριάκος - Τσιλιγγίρη

Aρκετοί υποψήφιοι που προέρχονταν από τον αθλητικό χώρο έβαλαν υποψηφιότητα στις Βουλευτικές εκλογές, που διεξήχθησαν την Κυριακή (07/07), όμως ελάχιστοι από αυτούς θα περάσουν την πόρτα της Βουλής.

Από τα ονόματα όσων κέρδισαν την ψήφο του ελληνικού λαού και προέρχονται από τον αθλητικό χώρο ξεχωρίζουν τα ονόματα δύο βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας τα ονόματα των οποίων είναι πιθανό να βρεθούν και στο νέο υπουργικό συμβούλιο.

Πρώτος εξ αυτών είναι ο Βασίλης Κικίλιας ο οποίος ήταν δεύτερος σε ψήφους στην Α’ Αθηνών πίσω από την Όλγα Κεφαλογιάννη με το όνομα του να παίζει δυνατά για κάποιο υπουργείο. Από το ίδιο κόμμα προέρχεται και η Άννα Καραμανλή, η οποία μετά το πέρασμα από τον στίβο έχει κερδίσει μία σταθερή θέση στο ελληνικό κοινοβούλιο. Στη Βουλή θα βρεθεί και η πρωταθλήτρια του ακοντισμού, Σοφία Σακοράφα, η οποία εκλέχθηκε ως υποψήφια με το Μέτωπο Ευρωπαϊκής Ρεαλιστικής Ανυπακοής (ΜέΡΑ25) στο Νότιο Τομέα Αθηνών.

Στο ίδιο τομέα ήταν υποψήφιος και ο πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, εκείνος όμως δεν κατάφερε να εκλεγεί.

Κάτι ανάλογο συνέβη και με τον προκάτοχό του Σταύρο Κοντονή. Ο πρώην Υφυπουργός αθλητισμού μπορεί να ήταν πρώτος σε σταυρούς από τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ στη Ζάκυνθο, όμως το κόμμα του έχασε την έδρα κι έτσι εκείνος δεν θα βρίσκεται στη Βουλή.

Στο κοινοβούλιο δεν κατάφεραν να εκλεγούν ούτε ο Τάκης Φύσσας και ο Δημήτρης Παπανικολάου οι οποίοι ήταν υποψήφιοι με τη Νέα Δημοκρατία, όπως και η πρώην πρωταθλήτρια της κολύμβησης, Ελένη Αυλωνίτου που κατέβηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Κυριάκος, διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που κατέβηκε με το ΚΙΝΑΛ δεν κατάφερε να εκλεγεί στην Α’ Θεσσαλονίκης, όπως και η Γενική Γραμματέας του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Χριστίνα Τσιλιγγίρη που ήταν υποψήφια στη Β’ Πειραιά με τη Νέα Δημοκρατία.

Εκτός κοινοβουλίου έμεινε ο πρώην διαιτητής και βουλευτής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας. Τέλος, δεν θα βρεθεί στη Βουλή και ο Στιβ Γιατζόγλου αφού η Χρυσή Αυγή δεν θα βρίσκεται καν στη Βουλή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X