Καλή αρχή, αλλά θέλει δουλειά πολλή

Είναι ωραία να επιστρέφεις από λίγες στιγμές χαλάρωσης. Και ακόμα πιο ωραίο, αυτό να συνδυάζεται με τις πρώτες εικόνες από τη νέα ΑΕΚ. Τώρα ειδικά που τα πράγματα ξεκινούν από την αρχή. Αυτό που φάνηκε ήδη από το πρώτο φιλικό, από τον τρόπο που μετέφερε οδηγίες ο Καρντόσο και οι συνεργάτες του, στους παίκτες της ΑΕΚ, είναι πως τα πράγματα αλλάζουν. Δεν μπορώ να ξέρω, όπως και κανείς, ποιο θα είναι το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας, αλλά φρονώ, ότι ακόμα και ο πλέον αδαής αντιλαμβάνεται πως θα είναι μια ΑΕΚ που θα έχει τη σφραγίδα του Καρντόσο.

Ο Πορτογάλος ορίζει την ΑΕΚ με συνταγή του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Αμεση μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση, δημιουργία που ξεκινά ακόμα και από τον τερματοφύλακα, φόρτωμα στον άξονα και πλάτος στα άκρα από τους μπακ. Οι γραμμές κοντά, παίκτες που έχουν ποιότητα και δείχνουν να ξεχωρίζουν, με τον Ζεράλδες να κερδίζει τις εντυπώσεις στην παρθενική του παρουσία. Κουμανταδόρος, που θα έχει την μπαγκέτα της νέας ΑΕΚ.

Δεν χρειάζεται να υπερεκτιμά ή να απαξιώνει κάποιος κάθε ποδοσφαιριστή από τα πρώτα λεπτά. Οι παλιοί θέλουν χρόνο να προσαρμοστούν στις νέες απαιτήσεις, οι νέοι να κατανοήσουν ποιο είναι το περιβάλλον που βρίσκονται. Δεν μπαίνω καν στη διαδικασία των κλισέ, για την ετοιμότητα των αντιπάλων και άλλα τέτοια. Σημαντικό είναι πως η ΑΕΚ κέρδισε από το πρώτο παιχνίδι, ότι φανέρωσε νοοτροπία νικητή και πως έδειξε σημαντικές αρχές στο παιχνίδι της.

Ωστόσο, είναι φανερό πως απαιτούνται ακόμα πολλά. Πρώτιστα σε επίπεδο δουλειάς και αφομοίωσης των νέων δεδομένων και παράλληλα σε κινήσεις ενίσχυσης. Βρισκόμαστε ένα μήνα πριν το πρώτο επίσημο παιχνίδι και είναι φανερό στα δικά μου μάτια, πως λείπουν 2-3 παίκτες 11άδας που θα μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να δώσουν λύσεις ποιότητας στα χέρια του Καρντόσο.

Διαβάστε τη συνέχεια πατώντας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X