«Η εξέλιξη του Κακλαμανάκη είναι αποτέλεσμα δουλειάς 4 ετών»

«Η εξέλιξη του Κακλαμανάκη είναι αποτέλεσμα δουλειάς 4 ετών»
Photo Credits: INTIME

Ο Δημήτρης Κακλαμανάκης εντυπωσίασε με την παρουσία του στην Basket League, με την ΑΕΚ να τον κάνει δικό της. Ένας άνθρωπος που έζησε την εξέλιξη και την πρόοδο του, ο Σάκης Παραλίκας, αναλύει στο SDNA τον διεθνή σέντερ και εξηγεί ποια στοιχεία έφεραν τη βελτίωση στο παιχνίδι του.

Στην αρχική τοποθέτησή του ο έμπειρος προπονητής τόνισε πως «ο Δημήτρης είναι πολύ αθλητικός πράγμα που εμάς μας βοήθησε πολύ ειδικά στην άμυνα που παίζαμε αλλαγές στα pick ‘n’ roll. Στην επίθεση η αθλητικότητα του τον βοήθησε πολύ στο να τελειώνει τις φάσεις μετά  από pick ‘n’ roll. Μέσα στη χρονιά βελτίωσε επίσης και το σουτ του γύρω από τη ρακέτα».

«Η εξέλιξη του Κακλαμανάκη είναι αποτέλεσμα δουλειάς 4 ετών»

Την σεζόν που πέρασε ο Κακλαμανάκης ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες του Λαυρίου, με την βελτίωσή του να είναι ραγδαία. Όπως τονίζει ο εκ των συνεργατών του Χρήστου Σερέλη «Περισσότερο δεν δούλεψε από ότι δούλευε συνήθως! Απλά η συνεχής δουλειά που έκανε κι ο ικανοποιητικός χρόνος συμμετοχής που είχε του έδωσε την απαραίτητη αυτοπεποίθηση και ρυθμό για να πραγματοποιήσει μια πάρα πολύ καλή χρονιά και να τον ανεβάσει στο επόμενο επίπεδο! Οι πολύ καλές του εμφανίσεις φέτος πιστεύω ότι είναι προσπάθεια 4 ετών κι όχι μιας χρονιάς μόνο».

Σχετικά με το αν περίμεναν στο Λαύριο να παρουσιάσει αυτή την εικόνα ο Έλληνας σέντερ η απάντηση ήταν ξεκάθαρη «Πέρυσι το καλοκαίρι όταν χτίζαμε την ομάδα περιμέναμε από τον Δημήτρη ότι θα έχει αυτή τη βελτίωση μέσα στη χρονιά! Για να είμαστε ειλικρινής δεν περιμέναμε την κλήση του στην Εθνική! Περιμέναμε όμως ότι θα παίξει τόσο καλά ώστε να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του και να παίξει σε μια μεγαλύτερη ομάδα!»

Πλέον ο Κακλαμανάκης αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΚ και αναφορικά με τα στοιχεία που θα προσφέρει στο παιχνίδι της ομάδας ο Παραλίκας σημειώνει πως θα φέρει «μαχητικότητα, ενέργεια και οτιδήποτε χρειάζεται η ομάδα του για να κατακτήσει τίτλους!», ενώ για όσα κερδίζει η ΑΕΚ από την παρουσία του Έλληνα σέντερ «Κερδίζει όλα αυτά που ο Δημητρης μπορεί να της προσφέρει συν ότι είναι Έλληνας και μεγαλώνει τον ελληνικό της κορμό!»

Επιπλέον, ο έμπειρος προπονητής αναφέρθηκε στα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του παιχνιδιού του νέου σέντερ της Ένωσης. «Το πιο δυνατό του σημείο είναι άμυνα που μπορεί να παίξει εξίσου καλά σε ψηλό και σε κοντό! Αυτό που πρέπει να βελτιώσει είναι η ευστοχία του στις βολές!»

Κλείνοντας τις τοποθετήσεις του ο Παραλίκας συμπλήρωσε «Εύχομαι ο Δημήτρης να συνεχίσει να παίζει το ίδιο καλά και καλύτερα του χρόνου ούτως ώστε να ανταπεξέρθει στις προσδοκίες όλων όσων τον εμπιστεύτηκαν στην ΑΕΚ! Εκτός από χαρούμενοι είμαστε και πολύ υπερήφανοι που δουλέψαμε μαζί του και τον βοηθήσαμε να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του! Τον αγαπάμε και του ευχόμαστε τα καλύτερα».

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X