Μπακασέτας: «Πάντα ήθελα να παίξω στο εξωτερικό- Νιώθω πολύ ωραία στην Αλάνιασπορ»

Μπακασέτας: «Δεν έχω να αποδείξω τίποτα σε κανέναν»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Τάσος Μπακασέτας αποτελεί εδώ και λίγο καιρό παρελθόν από την ΑΕΚ, αφού συνεχίζει την καριέρα του στην Αλάνιασπορ. Ο πρώην μεσοεπιθετικός της Ενωσης θα είναι συμπαίκτης με τον Γιώργο Τζαβέλλα, αλλά και τον Μανώλη Σιώπη στους Τούρκους.

Ο Ελληνας διεθνής μίλησε στον ΣΠΟΡ FΜ 94,6 για τη νέα του ομάδα, ενώ υπογράμμισε πως πάντα αποτελούσε στόχο του να παίξει στο εξωτερικό. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις προτάσεις του ΠΣΑΠ και την προσπάθεια που κάνει για την βελτίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου

Αναλυτικά όσα είπε ο Μπακασέτας:

«Στο χωριό μου βρίσκομαι, το θυμάμαι πολύ καλά, εδώ το είχα δει. Είναι στιγμές που δύσκολα θα τις ξεχάσεις. Πήγαμε δίπλα μετά και πανηγυρίζαμε όλοι μαζί, ήταν στιγμές αξέχαστες», είπε αρχικά

Για τις προτάσεις του ΠΣΑΠ για την βελτίωση του ποδοσφαίρου: «Δεν είναι το θέμα οι προτάσεις. Αυτό που θα δείτε εσείς και ο κόσμος είναι να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να ασχοληθούν τα παιδιά με τον αθλητισμό. Να ασχοληθούμε με τις μικρότερες κατηγορίες. Στα κεκλεισμένων να έρχονται παιδιά με ένα συμβολικό εισιτήριο που τα έσοδα θα πηγαίνουν σε διάφορα ιδρύματα, δείχνοντας ότι το ποδόσφαιρο προσφέρει στην κοινωνία πολλά πράγματα. Κάναμε κάποιες προτάσεις που είναι πολύ καλές και θα βελτιώσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Όπως βλέπουμε, όσο ανεβαίνει το επιπεδο μένουν στην άκρη οι νέοι και οι Έλληνες παίκτες, θέλουμε αυτό να το ισορροπήσουμε και να αλλάξει η κατάσταση. Βλέπουμε ότι ο Παναθηναϊκός έχει πάει σε αυτό το μοντέλο, ωστόσο στην άκρη του μυαλού μας έχει πάει από ανάγκη σε αυτό. Ταλέντο λέμε ακόμα έναν 24 χρονών, ενώ στο εξωτερικό στα 20 είσαι έτοιμος ποδοσφαιριστής. Έχουμε ταλέντο αλλά δεν γίνεται σωστή διαχείριση».

Για το αν έχουν μιλήσει με Γραμμένο: «Κάποια παιδιά που είχαμε κάποιες εκκρεμότητες δεν έχουμε μιλήσει ή δεν έχουμε βρεθεί όλοι μαζί. Εγώ ας πούμε δεν έχω μιλήσει. »

Για τους αγωνιστικούς χώρους και τον… κόσμο στην Ελλάδα: «Για τα γήπεδα για αρχή, παίξαμε σε κάποια γήπεδα πέρυσι στα οποία όσοι έπαιζαν ήταν ήρωες πραγματικά. Πολύ καταπόνηση από τα συνεχόμενα παιχνίδια, είναι κάτι πολύ επικίνδυνο. Μέσα από καλύτερα γήπεδα θα δούμε και καλύτερο ποδόσφαιρο.

Είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει, δεν είναι ωραίο να βλέπουμε σύρματα και τέτοια. Πρέπει να αρχίσουμε να ανανεωνόμαστε σαν χώρα σε αυτό το κομμάτι. Πρέπει να δείξουμε μέσα από τις κινήσεις μας πως το ποδόσφαιρο μπορεί να προσφέρει και άλλα πράγματα εκτός από το θέαμα.»

Για το αν μπορούν μέσα από αυτές τις κινήσεις να αλλάξουν το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Είναι δύσκολο να αλλάξουμε τα πράγματα αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε. Η ευθύνη είναι πάνω μας, δεν μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα από τη μία μέρα στην άλλη αλλά πρέπει να βοηθήσουμε το ποδόσφαιρο να αλλάξει. Πρέπει να δώσουμε στα νεαρά παιδιά μια… φλόγα, γιατί αυτή τα τελευταία χρόνια σβήνει μέσα από κάποιες εικόνες».

Για το περιβάλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Ο ποδοσφαιριστής που έχει κάποια εμπειρία και έχει δει πράγματα παραπάνω, οφείλει να κάνει και να πει ορισμένα πράγματα για να βοηθήσει. Τα λεφτά δεν είναι το ζήτημα που μας καίει ή μας απασχολεί πάρα πολύ, το θέμα είναι να υπάρχουν νέα παιδιά να ξεκινήσουν τον αθλητισμό».

Για το πως τον υποδέχθηκαν στην Τουρκία και στην Αλάνιασπορ: «Ήταν πολύ ζεστοί, με υποδέχθηκαν με ωραίο τρόπο. Νιώθω πολύ ωραία εδώ στην ομάδα, είναι οργανωμένη με ωραίο προπονητικό, ξενώνες. Δεν σου λείπει κάτι. Η ελληνική παρέα ήταν σημαντικό στην επιλογή μου. Με το που ήρθε ήταν εδώ ο Γιώργος (σσ. Τζαβέλλας), μετά ήρθε ο Μανώλης (σσ. Σιώπης). Ήθελα κάτι καινούργιο στη ζωή μου, ήθελα πάντα να παίξω στο εξωτερικό».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X