Τα δεδομένα και το δίλημμα για Λαρεντζάκη-ΑΕΚ

Τα δεδομένα και το δίλημμα για Λαρεντζάκη-ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Τις τελευταίες μέρες έχουμε φροντίσει να σας ξεκαθαρίσουμε το τι ισχύει σχετικά με τον σχεδιασμό της ΑΕΚ της νέας σεζόν, με τον Ηλία Παπαθεοδώρου στο… τιμόνι.

Πιο συγκεκριμένα, ο 44χρονος κόουτς θέλει να διατηρήσει στο ρόστερ τους Χάουαρντ Σαντ-Ρος και Γιόνας Ματσιούλις, ενώ να προχωρήσει στην απόκτηση δύο γκαρντ (σ.σ. έναν πόιντ γκαρντ και έναν σούτινγκ γκαρντ) που θα κάνουν τη διαφορά αλλά και δύο «ψηλών» (σ.σ. έναν πάουερ φόργουορντ και έναν σέντερ) που θα… κουμπώσουν στο υπόλοιπο σύνολο.

Όσον αφορά τους Έλληνες, οι Βασίλης Καββαδάς και Χάρης Γιαννόπουλος αναμένεται να αποχωρήσουν από την ΑΕΚ μετά τον Βασίλη Ξανθόπουλο, ενώ ο Ντούσαν Σάκοτα θα μείνει στη «Βασίλισσα» της… καρδιάς του, παρέα με τους «μικρούς» που θα παλέψουν για μία θέση στο ρόστερ μέσω της προετοιμασίας.

Το μεγαλύτερο ερωτηματικό ενόψει της νέας σεζόν, δεν είναι άλλο από τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη.

Ο 25χρονος σούτινγκ γκαρντ είναι από τους αθλητές που αποτελούν… βαρόμετρο στον σχεδιασμό του Ηλία Παπαθεοδώρου για την ΑΕΚ της νέας σεζόν και όχι άδικα, αφού έχει ακριβώς όλα τα χαρακτηριστικά που ζητά ο κόουτς για το σύνολο του.

Ταυτόχρονα, μιλάμε για έναν παίκτη που ναι μεν έχει συμβόλαιο για άλλον έναν χρόνο με τους «κιτρινόμαυρους», ωστόσο αυτή την στιγμή που μιλάμε, είναι ανοιχτό το αν θα μείνει στον «Δικέφαλο».

Από τη μεριά της, η διοίκηση της «Βασίλισσας» επιθυμεί να κάνει επέκταση συμβολαίου στον Λαρεντζάκη και αν τη δεχτεί ο διεθνής άσος, τότε φυσικά όλα θα είναι ιδανικά. Σε διαφορετική περίπτωση, είναι ξεκάθαρο ότι θα υπάρξουν ανακατατάξεις, σχετικά με τον σχεδιασμό.

Είναι σημαντικό να θυμίσουμε ότι ο «Λάρυ» φέρεται να επιθυμεί να πάρει μια ευκαιρία σε ομάδα της Ευρωλίγκας, βέβαια για να γίνει αυτό, θα πρέπει να βρεθεί πρώτα από όλα μία ομάδα που θα εκφράσει επίσημα το ενδιαφέρον της, κάτι που προς το παρόν δεν έχει γίνει.

Φυσικά, είναι πολύ σημαντικό να επισημάνουμε ότι η ομάδα που θα θελήσει να κάνει δικό της, τον Λαρεντζάκη, θα πρέπει να καταβάλλει στην ΑΕΚ το ποσό που προβλέπεται ως buy out στο συμβόλαιό του, το οποίο και ανέρχεται σε 400.000 ευρώ.

Η πλευρά της ΑΕΚ και οι σκέψεις της

Το θέμα βέβαια είναι το πώς θα διαχειριστεί αυτή την κατάσταση, η ΑΕΚ.

Η διοίκηση της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ, μαζί με τον Ηλία Παπαθεοδώρου, έθεσαν έναν πολύ σημαντικό στόχο και αυτός έχει να κάνει με το να υπάρξει η δημιουργία ενός κορμού καλών Ελλήνων παικτών, που θα αποτελέσει τη «ραχοκοκαλιά» της ομάδας, για πολλά χρόνια.

Ακριβώς για αυτόν τον λόγο, είναι πολύ σημαντικό, το τι θα γίνει με τον Λαρεντζάκη.

Αν μείνει ο διεθνής άσος στην ομάδα, τότε είναι σαφές ότι ο Παπαθεοδώρου «καθαρίζει» τη θέση του σούτινγκ γκαρντ, μαζί με τον ξένο που θα έρθει και με την προσθήκη του Βασίλη Τολιόπουλου, που περισσότερο θα βοηθήσει ως «δύο» την ΑΕΚ.

Σε περίπτωση που δεν συμβεί αυτό και ο «Λάρυ» την… κάνει για νέες εμπειρίες, τότε είναι προφανές ότι θα χρειαστεί διαφορετική προσέγγιση, στην συγκεκριμένη θέση.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X