Η μισή δουλειά έγινε!

Θα φανεί στο χειροκρότημα!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Απλό δεν είναι. Εχοντας νωπές τις αναμνήσεις από το περυσινό καλοκαίρι, η ολοκλήρωση έξι (συν μίας – του εξτρέμ – που έρχεται πριν την Πολωνία) μεταγραφών πριν καν βγει ο Ιούνιος, είναι τεράστια πρόοδος. Οφείλω να πω μάλιστα, ότι αυτή η πρόοδος οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αποφασιστικότητα και την επίγνωση της πραγματικότητας που δείχνει πως έχει ο Καρντόσο.

Όταν πέρυσι η ΑΕΚ έχασε σημαντικό χρόνο σε περιπτώσεις που δεν ήταν οι ενδεδειγμένες ή σε άλλες που εξελίσσονταν ως ανέφικτες. Υπήρχαν περίοδοι, που φαινόταν, ότι η ΑΕΚ έκανε το όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει. Συζητούσε ξανά και ξανά, έψαχνε την…άσπρη μύγα, χάθηκαν παίκτες, χρόνος και οι επιλογές δεν ήταν καλές. Κυρίως έχω την αίσθηση, επειδή δεν είχε ξεκάθαρο στο μυαλό του, τι ήθελε να κάνει και πως θα το έπραττε.

Τώρα που καταπιαστήκαμε με σχεδιασμούς, αξίζει να πούμε και κάτι σημαντικό. Κατά τη γνώμη μου, όση εμπιστοσύνη και αν συνοδεύει έναν προπονητή (όπως τώρα τον Καρντόσο), η ΑΕΚ πρέπει κάποια στιγμή να περάσει στο επόμενο λέβελ. Δηλαδή, να γίνει κλαμπ που θα έχει συγκεκριμένη στρατηγική, θα ξέρει πως θέλει να παίζει, ποια χαρακτηριστικά παικτών θα επιζητά, ποια φιλοσοφία θα κυριαρχεί.

Τότε τα πράγματα θα είναι πολύ πιο εύκολα για τον καθένα. Διότι, θυμίζω, πως ακόμα και στο απόλυτα πετυχημένο μεταγραφικά καλοκαίρι του 2017, υπήρξε η παραφωνία με τον Τρίστασον. Ενας παίκτης που πίστευε η ομάδα, που επένδυσε πάνω του, αλλά ο προπονητής δεν τον γούσταρε και δεν τον πίστεψε ποτέ. Οι ομάδες ορίζουν το πρότζεκτ και οι προπονητές το υπηρετούν, σε όλες τις προηγμένες χώρες, πλην της ξεχωριστής Αγγλίας.

Μέχρι τότε, η ΑΕΚ φαίνεται φέτος πως έμαθε από τα λάθη της περυσινής χρονιάς. Ο Καρντόσο είναι το σημείο αναφοράς, με όποιο ρίσκο συνεπάγεται βέβαια ενδεχόμενη αποτυχία του. Γιατί σας θυμίζω πρόχειρα, πως κάποτε σημείο αναφοράς θεωρήθηκε ο Τουμπάκοβιτς, γέμισε η ΑΕΚ Σερβάκια – από τον Τσίριτς και τον Πέτριτς, ως τον Μπιέκοβιτς και τον Ματιάσεβιτς – και έπειτα ψάχναμε να βρούμε ποιος θα φύγει πρώτος.

Στα φρέσκα κουλούρια, όσα συνέβησαν αυτό το διάστημα, παρά το κλίμα αμφιβολίας και έντονης αμφισβήτησης, είναι αναμφίβολα προς τη θετική κατεύθυνση. Όταν ο στόχος είναι να έχει κλείσει ο βασικός μεταγραφικός σχεδιασμός πριν την αναχώρηση της ομάδας για την Πολωνία και φαίνεται, ότι αυτό θα συμβεί – με εξαίρεση τον φορ, αλλά εύλογα και χωρίς πανικό μέχρι να βρεθεί κάποια δυνατή λύση – τότε τα πράγματα εξελίσσονται ομαλά.

Η μισή δουλειά, αυτή που αφορούσε τις γρήγορες κινήσεις με παίκτες που θα έχει υποδείξει ή εγκρίνει ο προπονητής, έγινε. Τώρα, μένει η άλλη μισή που χωρίζεται σε δύο κομμάτια. Αφ’ ενός να μπουν τα τελευταία κομμάτια στο παζλ με παίκτες που θα μπορούν να κάνουν τη διαφορά και αφ’ ετέρου, να γίνει όλο αυτό το σύνολο, ομοιογενής ομάδα που θα παίζει σύμφωνα με όσα θέλει ο Καρντόσο.

Προφανώς και υπάρχουν ερωτηματικά για παίκτες που ελάχιστοι έχουν δει να αγωνίζονται. Ο Ζεράλδες, ο Σιμάο, ο Παουλίνιο, είναι παίκτες της επιλογής του Καρντόσο. Θεωρητικώς, εντάσσονται στο πλάνο που έχει στο μυαλό του και κρίνονται ως ικανότεροι όσων προϋπήρχαν, ώστε να το εφαρμόσουν. Αναμφίβολα, σε αυτούς τους παίκτες θα πέσει μεγάλο βάρος και πίεση, που δεν έχουν αισθανθεί ποτέ ξανά στην καριέρα τους.

Το μυστικό σε τέτοιες περιπτώσεις είναι η ομαδική δουλειά. Να μπορέσει ο Καρντόσο να βρει τις λύσεις για τη δημιουργία ομάδας, όπως συνέβη προ διετίας και απέτυχε πλήρως πέρυσι. Σας θυμίζω άλλωστε, ότι μπορεί να θυμάται με θετικό τρόπο ο καθένας από την περυσινή σεζόν – τις ευρωπαϊκές προκρίσεις δηλαδή – επιτεύχθηκαν σχεδόν εξ ολοκλήρου με την ομάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Όταν ο Ουζουνίδης επιχείρησε να αλλάξει τα πράγματα, να δοκιμάσει νέα πρόσωπα και διαφορετικούς σχηματισμούς, η ΑΕΚ έχασε τη συνοχή της. Οσο καλοί και αν ήταν ατομικά ορισμένοι παίκτες, όπως ο Πόνσε επί παραδείγματι, το μείγμα χάλασε. Η συνταγή χάθηκε, η πορεία ήταν αποτυχημένη. Τώρα, η ΑΕΚ καλείται να χτιστεί από την αρχή. Φτιάχνοντας πρώτιστα το σύνολο που θα κάνει τη διαφορά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X