Παπαθεοδώρου: «Η επιμονή του Αγγελόπουλου με έφερε εδώ-Θα χρειαστούμε χρόνο και στήριξη»

Εικόνες από την παρουσίαση του Παπαθεοδώρου
Photo Credits: INTIME

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου παρουσιάστηκε από την ΑΕΚ, ως ο νέος προπονητής της ομάδας.

Στην συνέντευξη Τύπου, ο 44χρονος κόουτς μίλησε για τους στόχους της «Βασίλισσας» για τη νέα σεζόν, αλλά και τον μεγαλομέτοχο του συλλόγου, Μάκη Αγγελόπουλο.

Ο νέος προπονητής της «Βασίλισσας» μίλησε  εφ’ όλης της ύλης, τόσο για τα λάθη της Ένωσης, τον κορμό των ξένων αλλά και των Ελλήνων, εκεί όπου θέλει να στηριχθεί η «Βασίλισσας».

Αναλυτικά όσα είπε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου στην συνέντευξη Τύπου:

Το αρχικό του σχόλιο: «Ευχαριστώ που βρίσκεστε εδώ. Είναι όμορφο και ταυτόχρονα τιμητικό, να βρίσκομαι εδώ, στην οικογένεια της ΑΕΚ. Ο τρόπος προσέγγισης και η υπομονή που έδειξε η ΑΕΚ προς το πρόσωπο μου και εδικά ο Μάκης Αγγελόπουλος, ήταν ο βασικότερος λόγος για να είμαι εδώ. Θα χρειαστούμε την εμπιστοσύνη τη στήριξη και τον χρόνο για να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε τους στόχους της ομάδας. Για εμένα είναι πρωτεύον το κομμάτι της συνεργασίας. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ με σιγουριά είναι ότι και εγώ και οι συνεργάτες μου, θα δώσουμε το 100% για να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να αναπτυχθεί περισσότερο ο σύλλογος και να φτάσει εκεί που όλοι ονειρευόμαστε».

Όσον αφορά τους στόχους με βάση το όνομα της που έχει η ΑΕΚ:

«Προσωπικός στόχος είναι μετά από 2 χρόνια να είμαι πάλι εδώ. Έχουμε θέσει τρεις προσωπικούς άξονες που πρέπει να κινηθούμε. Να δημιουργήσει η ομάδα έναν κορμό Ελλήνων παικτών σε σχέση με τη δυναμική που έχει ως σύλλογος. Δεν είναι το επίπεδο που θα έπρεπε. Η ομάδα την επόμενη χρονιά έχει δύο συμβόλαια όπως ο αρχηγός Ντούσαν Σάκοτα και ο Γιοαννούλης Λαρεντζάκης. Για το επίπεδο που υπάρχει απαιτείται το ελληνικό στοιχείο. Ο δεύτερος στόχος είναι στρατηγικός και ο πιο δύσκολος.

Η αξιοποίηση σε μία επένδυση που έχει κάνει ο σύλλογος, στους μικρούς παίκτες. Δύσκολο γιατί είμαστε στην ΑΕΚ που πρέπει να έχει και αποτελέσματα και να έχουν χρόνο συμμετοχής όσοι αξίζουν. Μετά γνώσης, σε όλες τις ομάδες που δούλεψα, Κηφισιά, ΠΑΟΚ και Εθνικές είχα μικρά παιδιά στις ομάδες. Είναι χρονοβόρα και δύσκολη διαδικασία και απαιτείται πρόγραμμα. Να αξιολογήσουμε 100% τα παιδιά που μπορούν να παίξουν στο επίπεδο. Δεν πρέπει να βιαστούμε. Ένα παιδί 18, 19, 20 χρονών είναι άντρας. Δεν είναι εύκολο να παίξει σε μία ομάδα σαν την ΑΕΚ. Ο νέος παίκτης εξελίσσεται ακόμα και σε πιο μεγάλη ηλικία. Να συνειδητοποιήσουμε ότι απαιτεί θυσία. Εμείς το έχουμε συμφωνήσει. Είναι δεδομένο. Αν τα καταφέρουμε και δεν παρεκκλίνουμε σε αυτά τα δύο χρόνια από αυτόν τον στόχο, θεωρώ ότι θα καταφέρουμε να αξιοποιήσουμε αυτή την επένδυση και κάποια παιδιά να παίξουν. Ο τρίτος στόχος είναι να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε, είτε πρωτάθλημα, είτε Κύπελλο, είτε Τσάμπιονς Λιγκ. Απλά αυτό πρέπει να γίνει με πιο ισχυρά θεμέλια. Η άποψη μου είναι ότι χρειαζόμαστε καλύτερες βάλεις. Δεν τις έχουμε ακόμα στο αγωνιστικό κομμάτι. Πρέπει να γίνουμε ακόμα καλύτεροι».

Συμπληρώνοντας στη συνέχεια: «Για να μην παρεξηγηθώ, η ΑΕΚ έχει κάνει βήματα μπροστά τα τελευταία χρόνια. Έχω γνώστη της κατάστασης ότι τα πράγματα είναι σε καλό επίπεδο. Ακόμα και στη σεζόν που πέρασε, υπάρχουν πράγματα να κρατήσεις. Δεν θέλουμε να διαλύσουμε τα πάντα. Δεν μπορεί ο Προμηθέας να έχει βάση 6 Ελλήνων., ο ΠΑΟΚ 4-5 και η ΑΕΚ 2 συμβόλαια. Εκεί πρέπει να δώσουμε έμφαση. Το έκανε τα προηγούμενα χρόνια η ΑΕΚ, πρέπει να συνεχίσει με συνέπεια.»
Αν έχει μιλήσει ή σχεδιάσει ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν: «Δεν έχω μιλήσει με κανένα. Πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσουμε εμείς πρώτα τι θα κάνουμε. Από Δευτέρα θα ξεκινήσουμε επαφές με τα παιδιά που ανήκουν στην ομάδα και παλιούς και νέους».

Τι τον εξιτάρει και τι θέλει τα πετύχει: «Για πολλούς είναι στόχος και όνειρο, νιώθεις μία μεγάλη επιτυχία και μόνο που υπάρχει ενδιαφέρον. Υπήρχε και πέρυσι μία εποχή και ο τρόπος που με προσέγγισαν φέτος, ήταν καθοριστικός παράγοντας για να πάρω μία απόφαση χωρίς κανένα δισταγμό. Οι περισσότεροι θέλουν να είναι προπονητές στην ΑΕΚ. Είμαι άνθρωπος της συνεργασίας και αυτό έπαιξε ρόλο. Η ΑΕΚ είναι μία ομάδα με τεράστια ιστορία. Με φιλοδοξίες και όραμα δημιουργίας μίας ομάδας ανταγωνιστικής. Όλο αυτό το όραμα. Ήταν πολύ εύκολη και συνειδητοποιημένη απόφαση».

Ποιο πιστεύει πως ήταν το λάθος της ΑΕΚ τα προηγούμενα χρόνια: «Θα σου πω την εμπειρία μου απέξω. Ο καθένας παίρνει στο τέλος αυτό πιο του αξίζει. Στην ΑΕΚ έχουν περάσει 5 καλοί προπονητές. Δεν μπορεί να έχουν κάνει όλοι λάθος. Κάπου φταίνε και οι νέοι παίκτες. Πρέπει να παλέψουν περισσότερο από τους παλιούς. Οι νέοι δεν μπορούν πολλές φορές να διαχειριστούν τις καταστάσεις τους. Κανονικά θα πρέπει να παίρνουν ερεθίσματα από τους προπονητές τους, όχι από τους ατζέντηδες, τους γονείς, τους καλοθελητές. Υπάρχει μεγάλη σύγχυση στο μυαλό τους. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που θα αγκαλιάσει αυτά τα παιδιά, που θα τους βοηθήσει να φτάσουν στα όρια τους. Να βγάλουν από το μυαλό τους, το ότι αισθάνονται αδικημένοι επειδή δεν παίζουν, ο ξένος πληρώνεται πιο πολύ. Δεν έχουνε ακόμα στην ηλικία που βρίσκονται, τη δυνατότητα να αξιολογήσουν την κατάσταση. Αν η ομάδα της ΑΕΚ δεν καταφέρει να δημιουργήσει έναν κορμό Ελλήνων παικτών, θα έχει πρώτα από όλα αποτύχει και δεν θα μπορέσει να κερδίσει κάτι παραπάνω. Βλέπω εδώ τον Νίκο Χατζή. Από το πρωτάθλημα που είχε κατακτήσει η ΑΕΚ, θυμάμαι Χατζή, Κακιούζη, Ντικούδη. Ήταν και ο Χόλντεν, αλλά οι ξένοι πλαισιώνουν τους Έλληνες. Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να κρατήσει τους Έλληνες παίκτες τότε και για αυτό δεν συνέχισε».

Για κορμό ξένων αν θα θέλει να κρατήσει μερικούς από αυτούς στην ομάδα: «Κάθε ομάδα που μπορεί να κρατήσει έναν κορμό ξεκινάει με πλεονέκτημα. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε με ξένους. Η ΑΕΚ κάνει τέτοιες προσπάθειες. Ο Χάντερ έμεινε δεύτερη χρονιά, ο Τζέιμς επέστρεψε. Υπάρχουν αξιόλογοι παίκτες στο ρόστερ. Δεν έχουμε μπει ακόμα στοπ κομμάτι του σχεδιασμού. Πρέπει να δούμε τι θέλουν να κάνουν και αυτοί οι παίκτες. Αν μπορέσουμε να το καταφέρουμε, θα είναι καλό. Θα περιμένουμε όποιον παίκτη θεωρούμε καλό, για ένα διάστημα που δεν θα μας δημιουργήσει πρόβλημα».
Αν υπήρχε στρατηγικό λάθος τα προηγούμενα χρόνια για τη φιλοσοφία της ΑΕΚ: «Δεν μπήκα σε τέτοια λογική. Πρέπει να τονώσουμε το ελληνικό στοιχείο. Θέλουμε παίκτες που θα είναι τιμή τους, να παίζουν στην ΑΕΚ. Θέλω έναν λιγότερο ποιοτικό παίκτη που θα θέλει να έρθει στην ομάδα από έναν ποιοτικό παίκτη που θα βλέπει την ΑΕΚ σαν να μην υπάρχει μεγάλο κίνητρο. Θέλω παίκτες που θα ιδρώνουν και θα αναπτύσσονται με την ομάδα. Η εξέλιξη είναι όμορφο και θα είναι ενιαία».
Για το δίπολο: «Πριν από 2 χρόνια δεν είχα πρόταση. Είπα θέλω να μείνω 2 χρόνια. Αν είχα πρόταση θα είχα έρθει. Το δίπολο για να σπάσει είναι εξαιρετικά δύσκολο. Απαιτεί πάρα πολλά χρήματα που και αυτό και δεν είναι σίγουρο ότι θα συμβεί. Τα τελευταία χρόνια αυτές οι δύο ομάδες έχουν επενδύσει πολλά και έχουν περιβάλλον που δύσκολο θα το σπάσεις. Εμείς έχουμε επιλέξει ως σύλλογος να πάμε από τον άλλο δρόμο. Από τα χαμηλά. Να δημιουργήσουμε από κάτω προς τα πάνω. Η ΑΕΚ πρέπει πρώτα να γίνει ξεκάθαρα η Τρίτη δύναμη στην Ελλάδα. Ναι μεν πήρε τίτλους πέρσι αλλά στα τελευταία δύο χρόνια δεν έχει πάρει τη 3η θέση. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και ρεαλιστές. Μόνο με ειλικρίνεια μπορούμε να φτάσουμε εκεί που πρέπει. Να φτάσουμε στο να πούμε ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε να σπάσουμε το δίπολο. Θέλει μεγάλη προσπάθεια, υπομονή».
Πως σκέφτεται να κάνει την ομάδα πιο θελτική, για να χτίσει ένα μπασκετικό κοινό: «Κι αυτό είναι ένα θέμα σύνθετο. Δεν είναι απλή η απάντηση. Ζούμε σε μία εποχή που είναι δύσκολο ο κόσμιος κάθε εβδομάδα να μπορεί να στηρίζει την ομάδα του σε μπάσκετ βόλεϊ κλπ με συνέπεια. Για οικονομικούς λόγους. Στόχος δικός μας, είναι να προσελκύσουμε σιγά-σιγά περισσότερο κόσμο. Εκτός από τίτλους και επιτυχίες που ζητάει ο κόσμος, εκτός από τα εμπορικά ματς, για να έρθει με συνέπεια και να χτίσεις κάτι, θεωρώ απαραίτητο να ταυτιστεί με παίκτες, να δημιουργήσει είδωλά Ελλήνων παικτών. Να πάρει παιδιά του και να πάει γήπεδο εύκολα. Ο κόσμος πολλές φορές ενθουσιάζεται με ελληνικό στοιχείο και όταν βλέπει νέους Έλληνες παίκτες. Πρέπει να προσεγγίσουμε κόσμο. Δεν είναι εύκολο. Η κίνηση της ομάδας να πάει σε νέο γήπεδο, θα προσελκύσει περισσότερο κόσμο, να είναι πιο κοντά στην ομάδα».

Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X