Νίκη και κλείσιμο με τον ιδανικό τρόπο για την ΑΕΚ στο Περιστέρι (19:00, LIVE enwsi.gr)

Εικόνες από το ΑΕΚ - Περιστέρι
Photo Credits: INTIME

Στο τέταρτο ματς των μικρών τελικών για τα πλέι οφ της Betshop Basket League, θα ριχτεί απόψε (19:00-LIVE Enwsi.gr-ΕΡΤ Sports) η ΑΕΚ η οποία αντιμετωπίζει το Περιστέρι στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» .

Η «Βασίλισσα» έχει την ευκαιρία να τελειώσει τη φετινή σεζόν με θετικό τρόπο, καθώς αυτό το ματς, θα είναι ο τέταρτος μικρός τελικός των Play Offs της Betshop Basket League και με νίκη οι «κιτρινόμαυροι» θα τελειώσουν τη σειρά, με δεδομένο ότι προηγούνται ήδη με 2-1, αφού θυμίζουμε ότι η 3η θέση θα κριθεί στις τρεις νίκες συνολικά.

Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρουν οι παίκτες του Λούκα Μπάνκι, τότε η σειρά θα είναι ισόπαλη και όλα θα κριθούν σε πέμπτο και τελευταίο παιχνίδι, αυτή τη Δευτέρα (17/06) στο ΟΑΚΑ.

Είναι σημαντικό να προσθέσουμε το γεγονός ότι η ΑΕΚ και το Περιστέρι θα είναι στο Basketball Champions League της νέας σεζόν, οπότε ουσιαστικά το κίνητρο για τη σειρά των μικρών τελικών, είναι καθαρά το γόητρο.

Όσον αφορά στα θέματα των απουσιών, υπήρξαν εξελίξεις τις τελευταίες μέρες στην ΑΕΚ.

Πιο συγκεκριμένα, στο τρίτο ματς, την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ, ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος, επέστρεψε στα παρκέ μέσα σε πέντε μόλις μέρες, παρόλο που αρχικά είχε ανακοινωθεί επίσημα ότι θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν, με εξάρθρωση στον δεξιό αστράγαλο και φυσικά ο Κουβανός σμολ φόργουορντ αναμένεται να παίξει κανονικά και σήμερα.

Αντίθετα, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης που τραυματίστηκε στο πέμπτο ματς των ημιτελικών, κόντρα στον Προμηθέα και δεν έχει αγωνιστεί καθόλου στους μικρούς τελικούς, υποβλήθηκε σε μαγνητική εξέταση και στην Ευρωκλινική Αθηνών και δείχνει να ταλαιπωρείται από θλάση ελαφριάς μορφής στον τετρακέφαλο του αριστερού του ποδιού, κάτι που θα τον κρατήσει εκτός από 5 έως 7 ημέρες.

Τέλος, θυμίζουμε ότι εκτός δράσης είναι οι Γιόνας Ματσιούλις και Βασίλης Καββαδάς, που συνεχίζουν το πρόγραμμα αποθεραπείας τους. Αντίθετα, ο Αργύρης Πεδουλάκης έχει όλους τους παίκτες του διαθέσιμους για την αποψινή αναμέτρηση.

Ισοπαλία σε προκρίσεις, «κιτρινόμαυρο» προβάδισμα σε νίκες

Σχετικά με τα όσα ισχύουν για την παράδοση ανάμεσα σε ΑΕΚ και Περιστέρι, τα πράγματα είναι λίγο-πολύ γνωστά.

Αρχικά, να υπενθυμίσουμε λοιπόν, ότι οι δύο αυτές ομάδες αναμετρούνται σε μία σειρά Play Offs για πρώτη φορά ύστερα από 23 χρόνια και το 1996, όταν είχαν κοντραριστεί στην πρώτη φάση. Τότε, οι «κιτρινόμαυροι» δεν τα είχαν καταφέρει, με το σκορ των νικών να είναι 2-1 εις βάρος τους.

Κατά τα άλλα, οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί αντιμέτωπες και τις τρεις προηγούμενες σεζόν, με την ΑΕΚ να παίρνει δύο προκρίσεις, το 1993 και το 1995, ενώ το Περιστέρι είχε επικρατήσει το 1994. Συνολικά και οι δύο ομάδες μετρούν από δύο κερδισμένες σειρές στα Play Offs, όσον αφορά στα χρόνια του επαγγελματικού πρωταθλήματος, της Betshop Basket League.

Από εκεί και πέρα, να προσθέσουμε ότι η ΑΕΚ συνολικά στα Play Offs, έχει προβάδισμα στις νίκες κόντρα στο Περιστέρι, αφού μαζί και με τα τρία φετινά ματς στους μικρούς τελικούς, μετράει 8 νίκες συνολικά, σε 14 ματς.

Όσο για τα φετινά παιχνίδια στην Betshop Basket League, να πούμε ότι η «Βασίλισσα» είχε επιβληθεί στην έναρξη του δευτέρου γύρου στο ΟΑΚΑ, επικρατώντας άνετα με 96-70 (Θίοντορ 22π., Λαρεντζάκης 15π.). Αντίθετα, στο ματς της 1ης αγωνιστικής της σεζόν, στο «Ανδρέας Παπανδρέου», είχε «λυγίσει» οριακά με 83-80 (Ρατάν-Μέις 22π., Ματσιούλις και Γκρίφιν από 13π.).

Πάμε και στα φετινά Play Offs. Αρχικά, στον πρώτο μικρό τελικό στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ «λύγισε» με 67-66 (Γιαννόπουλος 12π., Τζέιμς 11π.), αλλά μετά πήρε δύο σερί νίκες. Οι «κιτρινόμαυροι» κέρδισαν στο «Ανδρέας Παπανδρέου» στον δεύτερο μικρό τελικό με 79-71 (Γιορκ 28π., Σάκοτα 23π.) και μετά στο ΟΑΚΑ στον τρίτο μικρό τελικό με 91-83 (Ξανθόπουλος 19π., Γιαννόπουλος 16π.).

Χωρίς κόσμο η ΑΕΚ στον Περιστέρι

Αρχικά, ένα σημαντικό στοιχείο που πρέπει να επισημάνουμε, είναι το γεγονός ότι στο αποψινό ματς στο «Ανδρέας Παπανδρέου» θα διεξαχθεί κανονικά με οπαδούς των γηπεδούχων. Κι αυτό διότι η ΚΑΕ Περιστέρι κέρδισε την έφεση που έκανε στο ΑΣΕΑΔ και έτσι δεν ισχύει η ποινή της μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών που αρχικά είχε δεχθεί.

Από την πλευρά της ΑΕΚ, όπως είχε γίνει και στον δεύτερο μικρό τελικό, έτσι και απόψε, αποφασίστηκε από τους αρμόδιους φορείς, η απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης του κόσμου της ΑΕΚ, είτε αυτή είναι οργανωμένη, είτε μεμονωμένη και φυσικά αυτό έχει να κάνει με λόγους ασφαλείας.

*Διαιτητές στο αποψινό ματς θα είναι ο διεθνής, Ηλίας Κορομηλάς (Αττικής), μαζί με τους Γιώργο Ανδρικόπουλο (Αττικής) και Κώστα Πουρσανίδη (Θεσσαλονίκης).

Το enwsi.gr θα σας μεταφέρει όλα όσα συμβούν στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του αγώνα, με γραπτή περιγραφή των εξελίξεων!

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X