Ξανθόπουλος στο enwsi.gr: «Νιώθω ευλογημένος για ότι έχω πετύχει, μακάρι να τελειώσει σήμερα η σειρά»

Είχε σούπερ Ξανθόπουλο η ΑΕΚ και δεν την... πάτησε -Κέρδισε (91-83) το Περιστέρι
Photo Credits: INTIME

Ένας από τους παίκτες που δεν συνηθίζει να είναι… πρωταγωνιστής και να κινείται πίσω από τα «φώτα» της δημοσιότητας είναι ο Βασίλης Ξανθόπουλος.

Ο 35χρονος πόιντ γκαρντ είναι ο αθλητής που βάζει πολλές φορές το «εγώ» του, κάτω από το «εμείς», παίζοντας πάντα για το καλό της ομάδας, ωστόσο στην τελευταία αναμέτρηση της ΑΕΚ, στο νικηφόρο 91-83 επί του Περιστερίου, την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ, στον τρίτο μικρό τελικό των Play Offs της Betshop Basket League, κατάφερε να ξεχωρίσει.

Ο έμπειρος άσος είχε 19 πόντους (4/4β., 0/2δ., 5/6τρ.), 7 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 3 κλεψίματα, αλλά και 30 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης Ranking, σε 30 λεπτά συμμετοχής.

Ο Ξανθόπουλος μίλησε στο enwsi.gr και μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του, θα προσπαθήσουν να νικήσουν απόψε στο Περιστέρι (19:00-LIVE enwsi.gr-ΕΡΤ Sports) και να τελειώσουν τη σειρά των μικρών τελικών.

Αρχικά, ο έμπειρος άσος, σχολίασε για τη νίκη στο τρίτο ματς: «Είναι μία σημαντική νίκη, γιατί είμαστε πολύ κουρασμένοι, ψυχικά και σωματικά. Έχουμε παίξει πάρα πολλά παιχνίδια τις τελευταίες 10 μέρες, αφού παίζουμε κάθε 48 ώρες και ειδικά παιχνίδια όπως αυτά με τον Προμηθέα, ήταν μεγάλης έντασης, κρίσιμα και θα έλεγα με… τρελή σωματική καταπόνηση.

Παίζουμε τώρα με το Περιστέρι, παιχνίδια που είναι επικίνδυνα για τους ίδιους τους παίκτες στην ουσία, γιατί δεν κερδίζεις κάτι. Για αυτό το είπα και ζωντανά στην τηλεόραση, για να εισακουστεί. Φυσικά, θα το πούμε και εμείς ως σύνδεσμος, ως ΠΣΑΚ, στον ΕΣΑΚΕ, ότι μακάρι να είχε, όπως έχω προλάβει, να παίζεις για την 3η θέση και να βγαίνεις Ευρωλίγκα.

Αυτό πλέον που γίνεται, είναι κακό για τους παίκτες, γιατί είδαμε πως ήδη στην Ευρωλίγκα σκέφτονται να ακυρώσουν τον μικρό τελικό. Είναι επικίνδυνο για εμάς τους παίκτες. Παρόλα αυτά, γίνονται καλά παιχνίδια, που κρίνονται στην παράταση. Ελπίζω να τελειώσει όλο αυτό, το Σάββατο (απόψε) γιατί δεν είναι μόνο η σωματική κούραση, αλλά και η ψυχολογική που έχουμε.

Είμαστε απογοητευμένοι πάρα πολύ από τη χρονιά, έτσι όπως κατέληξε και από θέμα αποτελεσμάτων, αλλά και από θέμα τραυματισμών, όλοι μας, αλλά και εγώ ο ίδιος προσωπικά».

Σχετικά με τι ψυχολογική δύναμη υπάρχει στην ΑΕΚ, μετά από τον αποκλεισμό από τον Προμηθέα: «Δεν είναι εύκολο. Τα βάλαμε κάτω με τα παιδιά και είπαμε ας προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε, είναι δύσκολο. Εύχομαι να τελειώσει η σειρά χωρίς να υπάρχει κάτι δυσάρεστο και μακάρι να τελειώσει το Σάββατο (σ.σ. απόψε)».

Όσο για το αν έψαχνε ο ίδιος ένα… ξέσπασμα σαν το ματς της Πέμπτης, μετά από τους πολλούς τραυματισμούς που είχε φέτος, επισήμανε τα παρακάτω: «Γενικά, είχαμε πολλά θέματα τραυματισμών. Το σημερινό (σ.σ. το ματς της Πέμπτης) ματς, ξεχάστε το. Πιο πιθανό είναι να κάνω μία εμφάνιση όπως προχθές, παρά όπως έκανα στον τρίτο μικρό τελικό. Αυτό είναι το στυλ μου.

Απλά σήμερα, έβαλα κάποια σουτ, έτυχε να πάρω κάποιες παραπάνω προσπάθειες και να τα βάλω και βοήθησα την ομάδα μου, με αυτόν τον τρόπο. Το έχω ξανακάνει στην καριέρα μου, απλά όχι τόσο συχνά. Πέντε τρίποντα δεν νομίζω να έχω ξαναβάλει, τέσσερα έχω σημειώσει, αλλά πέντε ποτέ ξανά. Δεν είναι κάτι που θα συνηθίσεις να με βλέπεις να το κάνω, αυτή είναι η αλήθεια».

Ένα σχόλιο για τις 401 συμμετοχές του και για αυτό το τεράστιο ταξίδι τις καριέρας του: «Δεν είναι μόνο τα 401 ματς, είναι γενικά αυτά που έχω ζήσει στη ζωή μου, μπασκετικά. Όταν ξεκινούσα στα 18 μου, όταν και υπέγραψα στη Νήαρ Ηστ το πρώτο μου, επαγγελματικό συμβόλαιο, ακόμα έλεγα για τις σπουδές μου. Μετά συνειδητοποίησα ότι θα γίνω επαγγελματίας.

Πραγματικά, αυτό που θα λέω στα παιδιά μου, στον μεγάλο μου τον γιο και πρώτα ο Θεός και σε όλα τα παιδιά, ότι από όλη αυτή την ιστορία, μένουν πολλά. Εντάξει, είσαι επαγγελματίας, βγάζεις κάποια λεφτά, αλλά μένουν οι φιλίες που έχεις κάνει και οι στιγμές που έχεις ζήσει, είτε είναι καλές, είτε είναι κακές, καθώς με τις τελευταίες, γίνεσαι πιο δυνατός.

Είμαι ευλογημένος, γιατί έχω ζήσει πάρα πολύ ωραίες στιγμές και με την ΑΕΚ πέρυσι και φέτος, αλλά γενικότερα δεν περίμενα ποτέ στη ζωή μου, ότι θα έχω καταφέρει εγώ, αλλά και κυρίως οι ομάδες που έπαιζα, τόσα πράγματα».

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X