Κορωνιός: «Πέρασα πολύ όμροφα στην ΑΕΚ...»

Κορωνιός: «Πέρασα πολύ όμροφα στην ΑΕΚ...»
Photo Credits: INTIME

Ο Άγγελος Κορωνιός  μίλησε στο gazzetta.gr για την καριέρα του στις χρυσές εποχές του ελληνικού μπάσκετ, εκφράζει το μεγάλο του παράπονο που δεν τον άφησε το Περιστέρι να μεταβεί στον Παναθηναϊκό το 1996, ενώ στέκεται και στην ηθελημένη απουσία του από τον χώρο του μπάσκετ. Φυσικά, αναφέρθηκε και στην ΑΕΚ.

 

-Συνεργάστηκες στο Περιστέρι αρχικά με τον Σπύρο Φώσκολο στην πρώτη ομάδα που επέστρεψε στην Α1 και στη συνέχεια με Κώστα Πετρόπουλο, Ντράγκαν Σάκοτα, Αργύρη Πεδουλάκη… Ποιον θα επέλεγες ως τον προπονητή της dream team που μου είπες πριν;

«Με τον Σάκοτα είχα πολύ καλές σχέσεις και τον θεωρούσα και πολύ καλό προπονητή…»

-Στην ΑΕΚ τα χαλάσατε όμως…

«Το τι έγινε στην ΑΕΚ είναι ένα άλλο θέμα. Και το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Ο Σάκοτα σίγουρα ήταν από τους καλύτερους προπονητές που πέρασαν από το Περιστέρι και είχα και μια ιδιαίτερη σχέση μαζί του…»

-Έχεις να θυμάσαι κάτι από αυτούς; Κάτι που σου έχει μείνει, έστω και κάποια ιδιοτροπία…

«Όλοι οι άνθρωποι και όλοι οι προπονητές έχουμε και κάποιες ιδιοτροπίες. Δεν μπορώ να πω κάτι συγκεκριμένο για τον καθένα γιατί μπορεί να αδικήσω κάποιον. Κάποιος μπορεί να κάνει λάθος, εγώ μπορεί να έκανα κάποιο λάθος. Κοίτα εγώ είμαι ένας άνθρωπος που δεν κράτησε κακία από κανέναν. Απλά στη ζωή μου έχω επιλέξει να κάνω τη ζωή που θέλω και να κάνω πράγματα που θέλω εγώ…»

-Μιας και είπες για λάθη. Έχεις μετανιώσει για κάτι;

«Το λάθος που έκανα ήταν ότι δεν πίεσα παραπάνω το Περιστέρι για να είχα φύγει νωρίτερα από την ομάδα. Άφησα πολύ χρόνο να πάει χαμένος, ενώ δεν θα έπρεπε…»

-Ποιο ήταν το ματς εκείνο που δεν πρόκειται να ξεχάσεις ποτέ ως παίκτης του Περιστερίου;

«Πολλά. Όχι μόνο ένα. Για παράδειγμα είχαν γίνει μεγάλα ματς εναντίον της ΑΕΚ. Όπως ένα που κρίθηκε σε τρεις παρατάσεις. Είχαν γίνει μεγάλες μάχες με όλες τις ομάδες. Και αυτό διότι το Περιστέρι είχε φτάσει σε ένα επίπεδο να κοντράρεται με τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ, τον Άρη…»

-Είχες και άλλες προτάσεις το ίδιο καλοκαίρι;

«Είχα. Και από τον Ολυμπιακό και από την ΑΕΚ, αλλά η πιο ουσιαστική ήταν αυτή από τον Παναθηναϊκό»

-Είχες καθίσει τότε να σκεφτείς, μέσα στα νεύρα σου, στην τσαντίλα σου, στο παράπονό σου, το πόσο διαφορετική θα ήταν η μετέπειτα καριέρα σου εάν είχες πάει τελικά στον Παναθηναϊκό;

«Ήμουν στεναχωρημένος και απογοητευμένος γιατί ήθελα πάρα πολύ να φύγω. Το πάλευα πολλά χρόνια, έπεσα σε μια συγκυρία πραγμάτων, υπήρχαν τα δελτία που δεν μπορούσα να φύγω και έφυγα τελικά 29-30 χρονών και πήγα στην ΑΕΚ. Τότε με είχε βοηθήσει ο πρόεδρος, ο Ανδρέας Κορασίδης. Είχαμε κάνει μια κουβέντα, κατάλαβε και με βοήθησε για να φύγω…»

-Κάθεσαι λοιπόν άλλα δύο χρόνια στο Περιστέρι και το καλοκαίρι του ’98 σε ηλικία 29 ετών πήγες στην ΑΕΚ. Πώς έγινε τότε η μεταγραφή στην ΑΕΚ;

«Από τη στιγμή που είχε παρθεί η απόφαση μαζί με τον κύριο Κορασίδη να φύγω, ήταν εύκολα τα πράγματα. Ήρθε ο κύριος Φιλίππου, συζητήσαμε, τα βρήκαμε και συνεργαστήκαμε».

-Ένα κύπελλο Ελλάδας και ένα Σαπόρτα είναι και οι μοναδικοί σου τίτλοι… Μόνο και μόνο το γεγονός αυτό, καθιστά από μόνο του ως ειδικό κομμάτι της ζωής σου και της καριέρας σου η παρουσία σου στην ΑΕΚ;

«Εννοείται. Ήταν η ομάδα που πήρα αυτά τα τρόπαια στην καριέρα μου, έκανα καλές χρονιές και θεωρώ ότι ήταν σημαντικό κομμάτι στην καριέρα μου. Έμεινα τα δύο από τα τρία χρόνια που είχα κλείσει. Μια ομάδα οργανωμένη, είχε υψηλούς στόχους, ήταν αυτό που ήθελα σαν παίκτης και πέρασα πολύ όμορφα.»

-Και φτάνουμε στην προπονητική… Αμέσως μετά το τέλος της καριέρας σου προέκυψε ο Άλιμος. Πώς;

«Ο Δημήτρης Δρόσος είχε πάρει αρχικά τον Άλιμο αλλά εκεί περισσότερο τυπική ήταν η παρουσία μου μέχρι να πάμε στον Σπόρτιγκ. Ανεβήκαμε κατηγορία, στη συνέχεια ανέλαβε την ΑΕΚ και εγώ πήγα προπονητής ωστόσο δεν πήγε καλά η χρονιά και αποχώρησα. Ασχολήθηκα κάποια χρόνια με την προπονητική και ύστερα από κάποια χρόνια αποφάσισα να αποχωρήσω».

-Στη συνέχεια έσκασε και η… βόμβα της ΑΕΚ στα χέρια σου το 2011 με τον υποβιβασμό στην Α2.

«Καταρχήν αυτό είναι κάτι στο οποίο δεν ευθύνομαι εγώ. Μου ζητήθηκε από τον τότε πρόεδρο, τον Μπάμπη Καραμανλή και μάλιστα αφιλοκερδώς να βοηθήσω την ομάδα της ΑΕΚ. Δεν πήρα ούτε ένα ευρώ και μπορεί να σας το επιβεβαιώσει και ο ίδιος. Το θεώρησα υποχρέωσή μου να βοηθήσω εκείνη την περίοδο την ομάδα. Κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε και είδατε πώς έπεσε η ομάδα. Ουσιαστικά με αλχημείες άλλων παιχνιδιών. Για μένα δεν θα έπεφτε η ΑΕΚ, αλλά έπεσε έτσι όπως έπεσε. Εγώ δεν ήμουν προπονητής της ομάδας, αλλά πήγα στο τέλος. Ακόμα και έτσι όπως εξελίχθηκε δεν ήταν κάτι το ωραίο για μένα».

-Και πριν από τρία χρόνια ως ασίσταντ τεχνικός του Σάκοτα.

«Είχε μεσολαβήσει και η Καβάλα όπου είχα πάει στη μέση της σεζόν και πριν από τρία χρόνια στην ΑΕΚ. Εντάξει, έγινε τότε ένα θέμα με τον Σάκοτα, αλλά δεν υπάρχει λόγος να το συζητάμε. Θεώρησα ότι έπρεπε να φύγω και έφυγα. Οι αναλύσεις δεν βγάζουν πουθενά…»

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X