Γιατράς: «Ο κόσμος της ΑΕΚ είναι εξαιρετικός, ο Προμηθέας δεν είναι... φωτοβολίδα»

Γιατράς: «Μην γράφετε ότι είμαι ταβιερνιάρης»
Photo Credits: INTIME

Ο Προμηθέας απέκλεισε χθες την ΑΕΚ και προκρίθηκε στους τελικούς της Basket League, με τον Μάκη Γιατρά να είναι πανευτυχής για αυτή την εξέλιξη.

Ο κόουτς των Πατρινών μίλησε στον ΣΠΟΡΦΜ και τόνισε πως είναι μεγάλη υπόθεση να κερδίζεις μια μεγάλη ομάδα όπως είναι η ΑΕΚ. Παράλληλα, δήλωσε πως ο κόσμος της Βασίλισσας είναι εξαιρετικός και δεν έχει τίποτα με τους φιλάθλους της ΑΕΚ.

-Είναι αυτή η μεγαλύτερη επιτυχία του Προμηθέα ή όπως έλεγε κι ο Γκάλης κάποτε, «μέχρι την επόμενη»;
«Είναι πολύ μεγάλη στιγμή για την ομάδα μας. Είναι μεγάλο επίτευγμα να βρεθεί μια επαρχιακή ομάδα για πρώτη φορά σε τελικούς. Θα πει κανείς πως υπάρχει η συγκυρία του Ολυμπιακού, αλλά το να κερδίσεις την ΑΕΚ, μια μεγάλη ομάδα, με τέτοιους παίκτες και τέτοιον προπονητή, είναι μεγάλη υπόθεση».

-Παρά το πανηγυρικό κλίμα, βλέπω πως όλοι στην ομάδα δεν θεωρούν πως τελείωσε η σεζόν… 
«Όχι βέβαια! Πάμε για τον τελικό τώρα. Να χαρούμε τη συμμετοχή μας. Δεν έχει τελειώσει η σεζόν για μας. Ξέρουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Ξέρουμε τι είναι ο Παναθηναϊκός. Θα προσπαθήσουμε να το απολαύσουμε».

-Όλος ο μπασκετικός κόσμος αναγνωρίζει την αξία του Προμηθέα. Τι σημαίνει αυτό για τον προπονητή της ομάδας
«Αυτό λέγεται ευτυχία. Είμαστε ευλογημένοι από το Θεό. Χρειάζεται και τύχη, αλλά το σημαντικότερο έχει να κάνει με τους χαρακτήρες. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου, γιατί πάνω από όλα είναι εξαιρετικά παιδιά. Όλοι λένε, εχθροί και φίλοι, ότι παίζουμε ωραίο μπάσκετ. Όμως το κυριότερο είναι πως έχουμε εξαιρετικά παιδιά στην ομάδα. Δεν συμπεριφερόμαστε επαγγελματικά, αλλά με το συναίσθημα, γι’ αυτό και βγαίνει αυτό το αποτέλεσμα».

-Η ομάδα σας πέραν όλων των άλλων έδειξε και χαρακτήρα, καθώς αντέδρασε παρότι πήγε να χάσει ένα δικό της παιχνίδι στο τέλος της κανονικής διάρκειας… 
«Φάνηκε ότι έχουμε ψυχή. Δεν αφήσαμε ούτε μια φάση. Θα ήταν άδικο να χάσουμε αυτό το παιχνίδι, γιατί έγιναν κάποια μαγικά πράγματα στο τέλος. Όμως… τέλος καλό, όλα καλά. Ίσως έτσι να φάνηκε ότι έχουμε και περισσότερη δύναμη σαν ομάδα».

-Πάντως για σας ήταν δύσκολο το κλίμα στον πέμπτο αγώνα…
«Ο κόσμος της ΑΕΚ είναι εξαιρετικός. Αν υπάρχουν 10-20 άνθρωποι που βρίζουν, δεν έχουν κάτι προσωπικό με μένα. Σίγουρα θα θέλαμε άλλη ατμόσφαιρα σε όλα τα γήπεδα, αλλά υπήρχε άγχος και πίεση. Το καταλαβαίνω. Δεν έχω τίποτα με τον κόσμο της ΑΕΚ. Ίσα-ίσα που τους σέβομαι και ό,τι κάνουν το κάνουν για την ομάδα τους».

-Νιώθετε δικαιωμένος και προσωπικά; Γιατί έχετε ακούσει πολλά από κάποιους που σας χλευάζουν για κάποιες ατάκες σας… 
«Αν λες για το κολοκύθια τούμπανα… Είναι η άποψή μου, είναι η γνώμη μου, είναι το μότο μου πως οι παίκτες είναι αυτοί που φέρνουν τα αποτελέσματα. Ο προπονητής θα πρέπει απλώς να μην πηγαίνει την ομάδα πίσω. Δεν ξέρω αν μπορώ να την πηγαίνω μπροστά, αλλά ξέρω ότι προσπαθώ η ομάδα μου να μην πηγαίνει πίσω. Οι παίκτες μου έχουν προσωπικότητα, ψυχή, θέληση και κερδίζουν».

-Ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί στους τελικούς, υπάρχει και συνέχεια για τον Προμηθέα. Πού φτάνουν οι φιλοδοξίες για τον Προμηθέα; 
«Αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος του Προμηθέα. Έχουν γίνει τρομερές εγκαταστάσεις από τον πρόεδρο, υπάρχει πλάνο, υπάρχουν παιδιά με ταλέντο και θα δούμε κάποια από αυτά την επόμενη σεζόν στην πρώτη ομάδα. Ο Προμηθέας έχει πρόγραμμα και δεν είναι φωτοβολίδα. Δεν ήρθε για να κάνει ένα μπαμ και να φύγει, αλλά θα απασχολήσει πολλά χρόνια ακόμη. Απλώς είμαστε ευλογημένοι γιατί τα βήματα που κάνουμε γίνονται πολύ γρήγορα. Εκεί που πάμε να κάνουμε ένα βηματάκι κάνουμε μεγάλα βήματα και πάμε να τσακιστούμε. Αλλά είμαστε ταπεινοί, συγκεντρωμένοι, δεν πετάμε στα σύννεφα και νομίζω θα γίνουν όλα».

-Τελευταία ερώτηση: ο Προμηθέας μπορεί να χτυπήσει τον Παναθηναϊκό στους τελικούς;
«Άμα ήταν χταπόδι θα το χτύπαγα…».

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X