ΑΕΚ σοβαρέψου και φύγαμε για… τελικό! (19:30, LIVE enwsi.gr)

ΑΕΚ σοβαρέψου και φύγαμε για… τελικό! (19:30, LIVE enwsi.gr)
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Προμηθέα Πατρών απόψε στο ΟΑΚΑ (19:30-LIVE enwsi.gr-Cosmote Sport 4), για τον πέμπτο και τελευταίο ημιτελικό των Play Offs σε ένα ματς που έχει… ιστορικό χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα, η σειρά είναι ισόπαλη με 2-2 στις νίκες και αυτό σημαίνει πως ο αποψινός νικητής θα περάσει στους μεγάλους τελικούς της Betshop Basket League, εκεί όπου περιμένει ο Παναθηναϊκός, ενώ ο ηττημένος θα παίξει στους μικρούς τελικούς, κόντρα στο Περιστέρι.

Το μοναδικό αποτέλεσμα που υπάρχει για τη «Βασίλισσα» είναι η νίκη, η οποία θα της δώσει την πρόκριση στους μεγάλους τελικούς, ύστερα από 14 ολόκληρα χρόνια, αφού η τελευταία φορά που είχε καταφέρει κάτι τέτοιο, ήταν τη σεζόν 2004-05.

Άπαντες στο «κιτρινόμαυρο στρατόπεδο» γνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι το αποψινό ματς και είναι αποφασισμένοι να φτάσουν στη νίκη η οποία αποτελεί… μονόδρομο.  Να θυμίσουμε ότι η Ένωση κέρδισε το πρώτο και το τρίτο ματς στο ΟΑΚΑ με 83-82 και 88-60 αντίστοιχα, ενώ είχε χάσει το δεύτερο και το τέταρτο παιχνίδι στην Πάτρα, με 74-65 και 70-54 αντίστοιχα.

Με τις γνωστές απουσίες

Κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια εντός 48 ωρών υπάρχει για την ΑΕΚ, με τον Λούκα Μπάνκι να προπονεί τους παίκτες του σε χαλαρούς ρυθμούς χθες στο ΟΑΚΑ.

Ο Ιταλός κόουτς καλείται να καταστρώσει τα πλάνα του, με τις γνωστές απουσίες, που δεν είναι άλλες από τους τραυματίες, Γιόνας Ματσιούλις και Βασίλη Καββαδά. Να θυμίσουμε πως, ο Γιώργος Τσαλμπούρης επέστρεψε στη 12άδα στο προηγούμενο ματς, την Τετάρτη στην Πάτρα, αν και δεν αγωνίστηκε, κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα τραυματισμών.

Στα της παράδοσης, η ΑΕΚ παίζει για 11η φορά στην ιστορία της, σε ημιτελικά στα Play Offs της Betshop Basket League, στα χρόνια του επαγγελματικού πρωταθλήματος και όπως είναι λογικό, θέλει να φτάσει στις πέντε προκρίσεις.

Παράλληλα, υπάρχει απόλυτη ισορροπία στις αναμετρήσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες, αφού σε 10 συνολικά ματς, η Ένωση μετράει 5 νίκες και 5 ήττες. Ένα ενδιαφέρον στατιστικό είναι πως φέτος, οι «κιτρινόμαυροι» έχουν κρατήσει… απόρθητο το ΟΑΚΑ, αφού έχει πάρει τη νίκη και στα τρία ματς σε αυτό κόντρα στους Πατρινούς.

Στην κανονική σεζόν, επικράτησαν με 83-62 (Ματσιούλις 18π., Τζέιμς 15π.). Στα Play Offs, η ΑΕΚ κέρδισε το πρώτο παιχνίδι με 83-82 (Λαρεντζάκης 19π., Σαντ-Ρος 18π.) και το δεύτερο με 88-60 (Γιορκ 23π., Χάντερ 16π.).

Για 17η φορά στην ιστορία κρίνεται σε τελευταίο ματς ο ημιτελικός

Το γεγονός ότι η ΑΕΚ και ο Προμηθέας θα αναμετρηθούν απόψε σε πέμπτο και τελευταίο ματς, θα συμβεί για 17η φορά, συνολικά στην ιστορία της Betshop Basket League.

Συγκεκριμένα, είναι η 17η φορά που θα κριθεί μία σειρά σε τελευταίο ματς και η 7η που θα γίνει αυτό σε πέμπτο παιχνίδι.  Να συμπληρώσουμε πως, στις προηγούμενες 16 περιπτώσεις τελευταίου αγώνα στα ημιτελικά, οι γηπεδούχοι κέρδισαν στις 14 από αυτές και πήραν την πρόκριση.

Η ΑΕΚ μάλιστα, θα βρεθεί για τέταρτη φορά σε αυτή τη θέση και σε αυτή τη φάση των Play Offs, μετά από το 1998 (1-2 με τον Παναθηναϊκό), το 2000 (1-2 με τον Παναθηναϊκό) και το 2003 (2-1 τον Ολυμπιακό).

Με κόσμο στο ΟΑΚΑ

Μετά από την απόφαση του αθλητικού δικαστή του ΕΣΑΚΕ πριν από μερικές μέρες, υπάρχει η ποινή της μίας αγωνιστικής χωρίς κόσμο για την ΑΕΚ, για το καπνογόνο στο «Δημήτρης Τόφαλος» της Πάτρας στο δεύτερο ματς κόντρα στον Προμηθέα.

Η ΑΕΚ προσέφυγε στο ΑΣΕΑΔ και δικαιώθηκε πανηγυρικά! Κάτι που σημαίνει, πως ο σημερινός «τελικός» με τους Πατρινούς θα διεξαχθεί υπό την παρουσία του κόσμου της ομάδας. Μάλιστα, αποφασίστηκε και γενική είσοδος 5 ευρώ!

*Διαιτητές στο αποψινό ματς θα είναι οι διεθνείς, Μπαμπης Καρακατσούνης (Μαγνησίας) και Γιώργος Πουρσανίδης (Θεσσαλονίκης), μαζί με τον Γιώργο Ανδρικόπουλο (Αττικής).

Το enwsi.gr θα βρίσκεται στο κλειστό του ΟΑΚΑ και θα σας μεταφέρει όλα όσα συμβούν πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του αγώνα, με γραπτή περιγραφή των εξελίξεων!

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X